Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umřel pes, bude druhý - jméno

Od: gitunka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, dnes nám umřelo tříměsíční štěňátko, strašně jsme jí milovali, byla 3 pes u nás. Nešťastnou náhodou zemřela,... nejhorší co jsem zatím potkala.

Jmenovala se Gita. Večer si jedeme pro jiného pejska, stejnou rasu a vše (biewer jorkšír)

Strašně bych chtěla aby se i to druhé štěně jmenovalo Gita, aby nám tu naší co umřela vynahradila. Ale říká se, že se to nemá dělat,...) Tak mám strach.

Nevíte jestli i té "náhradnici" za zemřelýho psa mám tak pojmenovat, nebo to neryskovat a dát jiné jméno a kdyžtak poraďte nějaké podobné. Na netu jsem hledala ale prostě nic se mi moc nelíbilo, Gita je Gita.

(doma máme Elišku a Báru, takže nějaký jiný)

Moc děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Všichni naši džungaráci se jmenovali Belinka, byli po sobě čtyři. Nevidím důvod, proč by se nový pejsek neměl jmenovat stejně jako minulý, ale možná nějaký důvod existuje, třeba se ještě někdo k tématu vyjádří.

hodnocení

0x

My jsme měli psíka ,kterého jsme dostali jako štěnátko a pojmenovali jsme ho Míša.Měli jsme ho 9 let a zemřel na nádor na noze.Po operaci se mu to vrátilo asi za 5 měsíců a museli jsme ho nechat uspat.Byla to hrůza.Pak jsme si vzali z útulku pejska.který se už tam jmenoval Míša.Máme ho 3 roky a nechali jsme mu jméno které už měl-tedy máme druhého Míšu a problém nám to nedělá.Věřte,že teď Vás to bolí,ale zvyknete si na nového.Samozřejmě,že vzpomeneme na 1.Míšu,ale teď máme tohodle a dělá nám taky radost.

gitulka
hodnocení

Máte pravu, Máme ještě 2 jorkšíračky,... je to moc těžké. Já vím že to tak bude, že nám jí vynahradí, ale teď to je čerstvé... Moc vám děkuji, jste tu báječní, vždycky dobře poradítě

hodnocení

0x

Znal jsem jednu paní, ta měla vždy strakatého kokra a vždy se jmenoval Dod. A všechny naše adulky byly Berty. Psíka máme druhého, ale je to pes a předtím jsme měli fenku, takže to není relevantní. Ale vrásky bych si s tím nedělal.

lucka321*
hodnocení

0x

Třeba byste ji mohla pojmenovat Zita :)

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý podvečer.Jsem pro návrh jak píše lucka321 *palec*

hodnocení

0x

Znám více lidí, kterým umřel pejsek a pojmenovali ho stejně. Určitě se nemusíte bát, že by se něco špatného přihodilo, právě kvůli tomu jménu. Ale jestli chcete jméno jiné , tak podobné jsou také Rita nebo Dita .

hodnocení

0x

Proč se to nemá dávat? Myslím, že to ničemu nevadí, klidně dejte znovu Gitu, když se Vám to líbí.

Je to možné i u lidí. V dětství jsem měla kamarádku Líbu, která byla druhá Líba stejných rodičů. První Libuška jim umřela jako mimčo a mamince se to jméno tak líbilo, že když se jim znovu narodila holčička, byla to zase Libuška. Že se to nemá dávat, jsou jen pověry.

Ať se má nová Gita dobře, pěkně roste a nepotká ji nic zlého. *palec* Jaga.

Potomci Karla IV.:

Markéta *1335, †1349; Kateřina*1342, †1395;Václav *1350, †1351; Eliška *1358, †1373; Václav IV.*1361, †1419; Anna*1366, †1394;Zikmund *1368, †1437; Jan Zhořelecký *1370, †1396; Markéta*1373, †1410

doplněno 29.06.14 17:30:

Upozorňuji, krom Václava, ina Markétu.

hodnocení

0x

Teta měla za tu dobu, co jsme se s nimi vídávali, 4 německé ovčáky - všechny to byly Rity. Pamatuji si, že občas mluvili o některých příhodách pejsků, nemocech a úrazech, a občas to skončilo debatou, jestli to byla druhá nebo třetí Rita.

Taktéž se mi ale líbí návrh jiného, ale podobného jména (Zita).

mahan
hodnocení

0x

Když se Vám líbí jméno Gita tak jí ho dejte,my když jsme si jeli pro druhého pejska byla to fenečka německého špice zemřela jí maminka která se jmenovala Gita a my jí to jméno dali dožila se 14let.A napíšu můj příběh v pátek vběhl pod auto synovi náš Deny taky nešťastná náhoda až se z toho vzpamatuji tak si pořídíme nového a určitě to bude Deny.

Umřel pes, bude druhý - jméno

hodnocení

0x

Nebudu nikomu nic rozmlouvat, ale osobně mi připadá vůči každému domácímu zvířátku jaksi neuctivé dávat mu jméno, které už některý zvířecí člen rodiny měl. Také bych polemizovala s myšlenkou, že nový pes bude náhradou. Tuším, že to nebylo myšleno úplně důsledně, ale každý nový pes i každá nová micka mají právo být sví, úplně jiní a v něčem neopakovatelní.

Ale samozřejmě nejdůležitější bude, aby nové štěňátko bylo zdravé, čilé a dělali jste si navzájem jen radost.

lotus*
hodnocení

0x

Rita, Zita, Brita? A co Brigita - vlastně jde o totožné jméno, ale přece jenom jinak zní (viz význam jména).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]