Nejste přihlášen/a.
Ahoj, věříte v homeopatika? Koupili jste si je někdy? Dle mého je to jen předražené placebo, ale zajímal by mi i cizí názor.
Ano - pomáhá/pomohlo mi
Díky homeopatii se vyléčil můj syn z opakujících se akutních zánětů hrtanu. Jelikož se homeopatika používají i vůči zvířatům a pomáhají, placebo efekt bych vyloučila.
Jak se homeopatika používají vůči zvířatům? A jak homeopatika vůči zvířatům pomáhají? Třeba, že se jich člověk přestane bát? Nebo jak?
doplněno 28.06.14 19:15: doplněno 28.06.14 19:17:Ano - pomáhá/pomohlo mi
Spěchala jsem s odpovědí a špatně jsem se vyjádřila. Myslela jsem to tak, že homeopatika se používají i u nemocných zvířat. I tak myslím, že to bylo pochopitelné. Nějak jsem Vás rozhodila, vidím.
I nerozhodila, jenom se dnes těch nedopatření v češtině objevilo několik a to Vaše přišlo poslední ...
Pokud se při použití homeopatik u zvířat projeví zlepšení, jsou podle mne dvě možnosti.
Pravděpodobnější se mi jeví případy, kdy by ke zlepšení stavu došlo i kdyby člověk neudělal nic.
Další možnost je, že ten, kdo zvířeti prostředek podal, mu chtěl pomoci. Nerad vidí, že zvíře trpí, proto si přeje vidět zlepšení. A nakonec je i "vidí" ...
------- Já mám něco podobného s chybami/překlepy: Vždycky "vidím" to, co jsem chtěla napsat, neviddím to, co jsem opravdu napsala (to až s nějakým odstupem).
Ne - tahání peněz z kapes
Podle mě je to jen placebo. Pěkně je to shrnuté zde :
Ovšem nikomu to neškodí, spousta lidí si namastí kapsy, takže jsou spokojení, uživatelé zase jsou spokojeni s jakoby účinností - tak myslím, že je vše v pořádku, byl dosažen stav, kdy jsou všichni spokojeni. Že věří bludu? Komu to vadí? Proč to někomu rozmlouvat a kazit mu iluze...
Homeopatika užívám, ale ty moje jsou jen na lékařský předpis. Volně nejsou v prodeji. Myslím si, že placeby by bylo volně k dostání. Chce to neléčit se sám, ale být léčen zkušeným homeopatem, což může být problém takového najít.
Článek z odkazu může splodit jen farmaceutická firma z obav, že nebudou lidé polykat kvanta jejich prášků, budou přicházet o zisky a lidé se dají se na homeopatii, která prokazatelně nemá vedlejší účinky.
doplněno 28.06.14 23:16:@tomibender - proč jsou některá homeopatika POUZE na lékařský předpis se zeptejte v nejbližší lékárně, já odpověď neznám, ale chodím si pravidelně k MUDr. pro recepty a na kontroly již 3 roky. O této léčbě vím své a nebudu ji nikomu vnucovat, ani vás přesvědčovat. Každý má možnost si vyzkoušet ( pokud najde schopného homeopata).
Jak může být homeopatikum na lékařský předpis? Homeopatika nemají téměř žádný proces schvalování účinnosti (lobby homeopatů), jelikož se ještě nepodařilo prokázat účinnost dvojitě zaslepenou studií, vždy mají stejnou účinnost jako placebo. Všechny homeopatika jsou volně prodejná. Klasifikace léčivých přípravků pro výdej na lékařský předpis a prodej bez lékařského předpisu je stanovena v zákoně č. 378/2007 Sb. o léčivech, ve znění pozdějších předpisů. Dle tohoto zákona je přípravek vydáván na lékařský předpis, pokud může i při správném používání bez lékařského dohledu představovat nebezpečí pro pacienta nebo může nebezpečí pro pacienta představovat v důsledku nesprávného užití. Dále v případě, že obsahuje látky, jejichž nežádoucí účinky vyžadují lékařské sledování nebo je určen k parenterálnímu podání. Logicky cukr s vodou nemůže představovat žádné riziko.
Ano - pomáhá/pomohlo mi
Placebo je dle mého soudu cca 70% chemických klumpů z lékárny,to aby si farmaceutický průmysl namastil kapsy Např."Bolí Vás kolena?" Namažte se co já vím nějakým Fastumgelem a bude po problému
Ano,částečně a na chvíli pomůže,jako kvanta jiných...Ale proč hergot nenapíšou,že bolesti kolen jsou z největší části spojeny s ledvinami?!To už nám neřeknou ! A mohla bych uvádět další desítky příkladů...Homeopatika jsou přírodní a mně pomohly vždy ! !
Homeopatika nemohou fungovat jinak, než placebo efektem. Komukoli se středoškolským vzděláním musí být jasné, že to, jak to podle těch šarlatánů funguje, je blbost.
Sarlatani myslis ty jakoze vysokoskolsky vzdelane doktory co predepisujou leky podle uhrad z pojistoven?
Přesně takovou reakci jsem čeka, nedokáže argumentovat, tak zaútočí na druhou stranu. Musí se rozlišovat dvě věci: léky a kdo je předepisuje. Normální léky vždy mají účinné látky, které jsou u nich napsané. To, že mají pak vedlejší účinky či je zbytečné je brát na ten problém je věc jiná. Ano, doktoři mají smlouvy s pojišťovnami, na tom není nic tajného.
Ale stále čekám na argumentaci, jak homeopatikum funguje (kromě placebo efektu)
Rovnou jsi mi mohla poslat odkaz o tom, jak funguje zaklínání . Celé je to nesmysl, i když je to pěkně okecané, nedivím se, že na to slabomyslnější naletí.
Prosím,doufám,že to bude stačit !
Ano, to úplně stačí ROFL *
Nevím jak Vy, ale já si Džamilu a její slabomyslné nápady pamatuji ještě z dob, kdy byla ministryní. Holt běh historie se žene po spirále - ve starém Římě měli v Senátu koně. Češi měli ve vládě Džamilu a Kocába. Tím jsme římany naprosto trumfli !
Pobavila jste, super.
Jenže pozor - mladší generace ji možná nezná a nemusela by Váš vtípek pochopit a brát tu prdlou bábu vážně !
Ono je to logické, účinnost těch léků, které můžou předepisovat lékaři, je ověřena v několika klinických, dvojitě zaslepených studiích. Schvalování každého léčivého přípravku je důkladné, a musí prokázat účinnost oproti placebu. Takže nevidím jediný důvod, proč by to mělo být špatné.
@tomibender:"účinnost těch léků, které můžou předepisovat lékaři, je ověřena v několika klinických, dvojitě zaslepených studiích. Schvalování každého léčivého přípravku je důkladné, a musí prokázat účinnost oproti placebu."
Toto tvrzení je mírně řečeno nepravdivé ! Cituji ze stránky Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL):
Všechny homeopatické přípravky jsou v současné době v ČR registrovány zjednodušeným postupem registrace podle § 28 zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech, ve znění pozdějších předpisů (odpovídá článku 14 směrnice 2001/83/ES). U takto registrovaných přípravků není v rámci registračního řízení vyžadováno klinické hodnocení přípravku (kontrola účinnosti), na jehož základě by Státní ústav pro kontrolu léčiv mohl schválit doporučené indikace u homeopatických přípravků.
Vzhledem k tomu, že Státní ústav pro kontrolu léčiv je povinen dodržovat platné právní předpisy, nemůže při schvalování příbalové informace pro homeopatické přípravky schválit léčebné indikace.
homeopatické přípravky jsou kontrolovány pouze z hlediska bezpečnosti a kvality (nikoliv účinnosti, jak bylo zmíněno výše). Bezpečnost homeopatických přípravků je dána samotnou skutečností, že jsou ředěny v takové míře, že základní léčivou látku v nich není možné detekovat.
Zdroj: sukl.cz/...
doplněno 01.07.14 22:15:@tomibender: "účinnost těch léků .-."- chybně jsem se domníval, že zde mluvíte o homeopatikách. Takže omluva a souhlasím s vámi !
Věřím, kdysi jsem to studoval. Dcera /10 let/ dostala horečku, malátnost až padala do mdlob. Zavolaná záchranka od manželky předepsala antibiotika s tím, že začíná zápal plic. Podal jsem jí nejdřív homeopatika a za 20 minut po nemoci ani vidu. Tak co si myslet?
Problém většiny rádců /mě nevyjímaje / je, že se rádi vyjadřují i k otázkám o nichž nevědí vůbec nic. Napsat svůj názor - ano, ale něco tvrdit a nevědět to, to snad ne. Že ra252?
Ale může mít pravdu. Kdybyste jí nepodal homeopatikům, patrně by to dopadlo stejně. Anebo na ní zapůsobilo placebo. Jiné vysvětlení být nemůže. Doufám, že jste jí ta antibiotika nakonec podal.
když jsem měla dlouhodobé problémy s ječným zrnem, zkusila jsem i homeopatika - brala jsem je poctivě a dlouho a nulový efekt...
Mindo, kdo vám ta homeopatika doporučil? Lékař, léčitel a nebo vy sama jste si je koupila a zkoušela? Homeopatika neléčí konkrétní nemoc, ale člověka. Váš problém mohl být v úplně v něčem jiném a ječné zrno byl jen důsledek nemoci.
Ano - pomáhá/pomohlo mi
bylinky se též považují za homeopatika? Na stovky let prověřené bylinné odvary, masti, čaje atd... jednoznačně věřím. Pomáhají.
lidovým léčitelům nevěřím, šarlatáni
Akupunktura je též homeopatická léčba? Nevím, ale věřím na jehly
Ne, nevěřím. Svědectví (ex)homeopata:
MUDr. Emília Vlčková, srpen 2007, převzato s laskavých svolením časopisu Rozmer
Som detská lekárka. Mám štyri deti vo veku 14, 12, 9 a 6 rokov. V rokoch 1995 až 2000 som absolvovala školenia z homeopatie. Vlastním certifikát z Rakúskej školy homeopatie, navštevovala som prednášky z indickej, tzv. revolučnej homeopatie a absolvovala som i kurz BIHOST (metóda biochemicko-homeopatickej regulácie metabolizmu). Pretože v tomto období som bola prevažne na materskej dovolenke, liečila som homeopatikami najmä svoje deti a niektorých známych. Bola som touto liečbou nadšená. Verila som, že im dávam neškodné guľôčky vyrobené z bylín.
Záver
Na školeniach z homeopatie nikto odo mňa diplom z medicíny nepýtal. Homeopatia nie je medicínsky odbor, a preto sa na lekárskych fórach o nej ani verejne nediskutuje. Táto liečba nie je liečbou lege artis (podľa lekárskeho vedeckého odporúčania). Ak by ju lekár zanedbal a naordinoval by homeopatickú liečbu, môže byť za to stíhaný. Slovenská homeopatická spoločnosť síce oficiálne prijíma do svojich radov lekárov a farmaceutov, ale len preto, lebo dúfa, že sa etabluje do lekárskych spoločností. Avšak zatiaľ sa tam pre svoju nevedeckú metódu nedostala.
Školitelé používají pseudovědecké formulace...vitální energie... Lékař, který hlouběji pronikne do homeopatie, čínské medicíny ap. , se může dostat do zajetí okultismu. Pomalu se u něj změní myšlení, ze kterého se však nedá tak lehce vymanit.
Zdravím, znám dost lidí, se kterými si lékaři nevěděli rady, tak šli k homeopatům a mají klid. Nyní se tam chystám i já.
I kdyby to placebo bylo, má to výsledný efekt.
doplněno 29.06.14 20:46:Olafe, to je právě dnešní doba. Bolí mě hlava, vezmu si prášek. Mám teplotu, vezmu si prášek. Bolí mě v krku, prášek. Kašel, prášek. A pak se lidi diví, že na ně třeba antibiotika nepůsobí.
Ale homeopatika či jinou přírodní cestu nezkusí, to je pro ně šarlatánství
Prosím, nevěřící Tomáše, aby mi vysvětlili, proč si nemohu koupit bez receptu homeopatika, když zde někdo tvrdí, že se jedná o cukr a vodu. Přikládám recept např. na Berberis vulgaris nebo Magnesia carbonica. Něco o léku třeba zde vilcakul.extra.hu/...
Děkuji za vysvětlení. Uška
doplněno 29.06.14 14:33:A o tom to je ! Berberis si dle vás koupím u babky kořenářky a vůbec nezjistím, jak jej mám úžívat pokud jej budu užívat od oka, můžu zemřít. A od toho jsou studovaní homeopati, aby vám určili správnou dávku.Já vím po třech letech, že se bez něj neobejdu. Volně v lékárně mi jej neprodají, musí být na recet i když si hradíte plnou výši. . Vedlejší účinky nemá narozdíl od léků předepisovaných obvoďákem atd. Tak pořád budete tvrdit, že je to placebo? Po placebu nikdy nezemřu. Ale každý má právo věřit si čemu uzná za vhodné.
Ano, můžete mít na recept i vitamín C, ale na rozdíl ode mne si jej můžete koupit i volně. Nechápu, co jste mi chtěl tímto příspěvkem říci.
Moje zkušenost je taková: při počátečním nachlazení (jako učitelka jich je xx do roka, ať už těch, co skončí v tom počátku, nebo těch končících virózou, šíleným kašlem nebo zánětem dutin) jsem si někdy vzala Oscilococcinum (omlouvám se, je-li to špatně napsané). Je pravda, že mi vždy zabralo, nachlazení ustoupilo. Na druhou stranu jsem tolikrát pociťovala nachlazení, které přešlo dokonce samo, nebo s podporou obrovských dávek vitamínu C (naposled se mi výborně osvědčil šumivý Celaskon, drahý jako blázen, ale nakažená jsem byla prokazatelně od kolegyně, která to odstonala týden v posteli). Závěr - když na to někdo má a když tomu někdo věří, nebudu mu jeho názor vyvracet, kdo ví - třeba jsem já ten, kdo se mýlí.
Asi takhle: sagan.blog.cz/...
doplněno 01.07.14 14:56:Doporučuji zjistit si, čím konkrétně kdo koho kdy vyléčil.
Nicneříkající článek bez jakýkoli relevantních důkazů a odkazů.
Víra v Ježíška je pěkná, nicméně pokud něčemu nerozumíte, neznamená to, že to neexistuje a nefunguje. Je pak hloupé vkládat odkazy s nijakými články, kde není jediný relevantní důkaz pro zmíněná tvrzení.
Ale to je darmo vysvětlovat, někdo raději umře, než aby šel k "šarlatánům". Jejich škoda
Bohužel Vaše pocity jsou pouze Vaší záležitostí, nikoli důvodem nebo dokonce argumentem. Znám osobně několik lidí, které homeopati "vyléčili" z dlouhodobých problémů, se kterými si běžní doktoři nevěděli rady - a můj obvoďák mi dokonce homeopatika nebo akupunkturu doporučil. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Naše stádová zemička odmítá cokoli, co nemůže vidět a sáhnout na to.
Hezký večer přeji.
Kdysi to mamka zkoušela na všelijaký neduhy a po pár letech nad tím zanevřela, že jí to v ničem nikdy nepomohlo a každou nemoc si užila jako bez léků... Já osobně jsem s příšerným chrapotem v lékárně vyfasovala homeopatika, prý do pár dnů budu mít pokoj - v tu dobu jsem snad ani nevěděla jaký je mezi tím rozdíl - prostě tablety, a chrapotila jsem stejně ještě dva týdny.. Tak možná asi jako u všeho - někomu pomůže, někomu ne..
Homeopatikům nevěřím. Dle mě je to čístě jen placebo.. Myslím, že hodně nemocí je psychosomatických - mají původ v hlavě a pokud někdo uvěří, že homeopatika pomáhají, tak si vyléčí tu hlavu a tím ustoupí nemoc..
To jsem si tak vzpomněla, jak kamarádka v dobré víře, dala svému manželovi na bolest hlavy nějaký vitamín.. Myslela si, že mu placebo bude stačit.. Ona ho ta bolest chudáka vůbec nepřešla a začínal se bát, že to je něco vážnějšího, když už mu ani nepomáhají prášky na bolest :D :D Ale přiznala se mu..
Kdyby homeopatika fungovala, výrobci by si je dávno nechali zaregistrovat jako léky. Mohli by potom dojit krom prosťáčků také pojišťovny.
Takhle mají jen papír o neškodnosti svých produktů a musejí si vystačit s prosťáčky. Ve výsledku to ovšem nemusí být až tak nevýhodné, protože náklady na glukózu a čistou vodu jsou proti lékům opravdu minimální.
Ano - pomáhá/pomohlo mi
Právě proto že fungují, snaží se to všichni ututlat žvástama o placebu. Zdravotnictví je mega byznys výdělečný pro všechny kromě pacientů. Proto se zakazuje i MMS a není dosud lék na rakovinu. K čemu by to bylo dobré kdyby byli lidi zdraví? Spousta lidí by přišla o práci a stát o peníze.
Ale každý ať věří čemu chce. Nebudu se tu hádat.
Ano - pomáhá/pomohlo mi
Fungují, ale je to mnohem složitější. Nedá se napsat, že tohle je na rýmu a tamto od horečky. Jde o celostní medicínu. Takže něco pomáhá blonďákovi a něco jiného černovlasému, něco na vlhkou rýmu,něco jiného na suchou atd atp. Takže nejdřív vyšetření u zkušeného homeopata a pak se teprve léčit. A v tom je jádro pudla. Lidi chtějí širokospektrální léky. Mě to pomohlo, tak to pomůže i babce, synovi...
ra252 - můžete mi, prosím, přiblížit podvodnou celostní medicínu?
doplněno 06.07.14 13:18:Prosím, konkrétně by nešlo vysvětlit vaše tvrzení? Jistě s touto medicínou máte zkušenosti, alespoň se tak k tématu vyjadřujete. Moc o tom nevím, tak bych se chtěla přiučit. Prosím, vaše poznatky z vaší léčby, kde, kdy a kdo vás léčil, kam se obrátit a kam nechodit ... Prosím, auto sem neplandejte. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.