Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy

Od: tomas26* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Včera jsem si po telefonu objednal přes tarifomat nový tarif.Bylo to unáhlené rozhodnutí a chtěl bych objednávku zrušit.Přišel mi email,že do 3 dnu,přijde kurýr a vše potřebné mi předá.Řekl jsem jim do telefonu všechny své iniciály a číslo OP.Je smlouva už závazná,když jsem ještě nic nepodepsal? Děkuji za rady.

doplněno 28.06.14 16:37:

Právě jsem volal do Vodafonu od mi má simka přijít a operátor mi řekl,že když zásilku nepřevezmu,tak se simka vrátí zpět a automaticky je vše zrušeno.Zeptal jsem se jestli náhodou nemusím dávat písemnou výpověd a prý se už nemusím více o to zajímat.Když nepřevezmu zásilku,tak je prý vše stornováno.Doufám,že mluvil pravdu a za pár měsícu nebudu dlužit Vodafonu několik tisíc korun :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Od zavedení nového občanského zákoníku je i smlouva sjednaná po telefonu platná a tak ji budete muset řádně vypovědět. Podmínky výpovědi smlouvy si musíte dohledat.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Když jste objednal po telefonu tak podle mě i po telefonu zrušíte.A nový tarif nebudete aktivovat.Hmm.

iz*
hodnocení

0x

Ve smlouvě nebo v přiložených podmínkách najdete způsob, jak od smlouvy uzavřené na dálku odstoupit. Postupujte podle něj.

hji
hodnocení

0x

Je důležité vědět, od kdy bude nový tarif platit - od toho se vše odvíjí (uzavření smlouvy potelfonu s okamžitou platností vs. s platností od určitého data). Pamatujte si, že se číslo OP nikomu nesděluje po telefonu. Snad jste už zaregistroval, že takové služby obstarávají pro operátory i vězni z věznice. Odstupte od smlouvy dle ust. § 63 odst. 9 zákona č. 127/2005 Sb. (Zákon o elektronických komunikacích) v platném znění.

hji
hodnocení

0x

Jaký tarif jste domluvil - rozepište se, třeba to až tak nevýhodné není...

petra86
hodnocení

0x

Mám stejný problém, ve smlouvě se píše, že moho odstoupit od smlouvy v době 14 dní od přebrání zásilky. Fajn to chápu. Co když ale zásilku nepřevezmu? Logicky by tím neměla být smlouva uzavřena. Nevím :(

pkramar*
hodnocení

0x

Zajímalo by mě, jak jste dopadl/a. Mám totiž ten samý problém. Jenže mě posílají to, co jsem si neobjednal!

jso
hodnocení

0x

Myslím, že uvedený postup, kdy nepřevezmete SIM je nesprávný a smlouva je uzavřena i tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]