Nejste přihlášen/a.
prosím o radu-před 2 lety jsme koupili dúm.A až nyní jsme se dozvěděli,že je v něm trvale hlášený nájemník minulého majitele.Ihned píši formulář o jeho odhlášení,ale vzhledem k době jakou je zde hlášen mám obavu z jeho možných dluhů ,které stále váže na tuto adresu.Přes to ,že zde již 2 roky nebydlí.Když napíši,že zde 2 roky nebydlí a nemá zde žádné osobní věci,myslíte,mají jeho vymahatelé nějaký nárok na majetek vázaný jeho dosavadní adresou či ne,? jsem bezradná .Prosím poradte.Děkuji Líba
Libuško, já si myslím, že se nemáte čeho obávat. Pokud urychleně vyřídíte jeho odhlášení z trvalého pobytu, tak tím to končí. Pro klid bych si nechala na úřadě potvrdit kopii nebo fotokopii formuláře, kterou budete mít pro případ, že se ohlásí exekutor nebo vymahačská firma. Protože odhlášení neproběhne ihned, ať máte potvrzení, že zde již delší dobu nebydlí. Přeji hezký večer!
Stalo se nám to samé . koupili jsme dům a asi za rok jsme zjistili, že je v něm hlášených dalších 5 lidí / mimo majitelů, kteří se odhlásili / . Stalo se , že přišel i exekutor, ale když jsme mu vysvětlili situaci, tak to s námi sepsal a už nikdy nepřišel. Pokud jste ty lidi odhlásili, tak dnem odhlášení už by žádný exekutor neměl přijít . Odhláška ale nějakou dobu trvá, ale slušnému exekutorovi stačí kopie odhlašovacího dopisu, kterou jste zaslali na úřad .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.