Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odměna za vysvědčení

Od: filip2004 odpovědí: 8 změna:

Ahoj

Dnes jsem dostal vysvědčení. Mám jednu dvojku z čj. čtvrtá třída. Večer mi rodiče řekli,že když bude pěkné vysvědčení, můžu si přát nějakou odměnu. Já nic moc nechci.Ale stejně jedno mám.Chtěl bych,abysme konečně jeli celá rodina někam pod stan.Třeba k vodě.Ještě jsme nikde společně nebyli.Pokaždý jedeme s bráchou na tábor a pak k babičce na Šumavu.Nechci k moři,ale jen tady u nás v česku. Myslíte, že to není náročný dárek? Rodiče podnikají a loni říkali, že nemůžou oba zůstat doma.Jak je mám přemluvit?Brácha 15let chce za odměnu jet s kamarádama pod stan ale tam já ještě nemůžu a stejně by tam naši nebyli.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Myslím, že je to v pohodě a dokonce pěkný ;). Na různých slevomatech apod. se to dá dokonce sehnat levnější dovolená, popř. jen ubytování.

myse*
hodnocení

0x

Ahoj, vysvědčení máš pěkné, můžeš si něco přát... tak rodičům řekni své přání. Vždyť nemusíte jet pod stan na dlouho, stačí víkend a to se určitě rodiče můžou uvolnit, ne? Můžete vybrat camp s chatičkami (na výmluvu že nemáte vybavení)

Vysvětli rodičům, že bys chtěl, abyste byli chvíli všichni spolu jako rodina...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to od Vás hezké a není to náročné, resp. nechcete nic jiného, než aby rodina byla spolu. Pro Vaše rodiče je asi jednoduší koupit něco hmotného a možná i drahého, ale Vy chcete "jen" rodinnou pohodu a soudržnost. Nebudu Vaše rodiče soudit, možná skutečně nemohou být bez podnikání a ono bez nich, ale když jim toto řeknete, tak si možná něco uvědomí.

Tedy, že nejde vždy jen o peníze. A až budou chtít oni, tak Vy už možná chtít nebudete. Rozhodně jim to řekněte. Zdravím!

filip2004
hodnocení

Děkuji.O peníze našim nejde.Jen se pořád vymlouvají na čas. Mají společně lékárnu a jiná tady není.Chtěli nám a babičce zaplatit pobyt v Itálii. Ale brácha ani já nechtěli.Tak chce brácha jet s kámošema,protože si myslí,že naši stejně nepojedou nikam.No,zkusím je večer přemluvit aspon na 3dny.

hodnocení

0x

Tak rodicum rekni, ze si prejes, aby se chytili za nos a udelali si na Tebe a Tveho brachu alespon chvili cas.

filip2004
hodnocení

Tak jsem tady psal zbytečně.Rodiče říkali,že věděli že budeme prudit,tak už měsíc mají zajištěné Řecko.Ale k moři jsme nechtěli. Ale stejně je to supr,že pojedeme dohromady.Táta si našel do lékárny jiného známého.Ted se už těším,brácha ani né.Škoda jen,že budeme bydlet v hotelu.Ve stanu by to bylo větší vzrůšo. Ale děkuju vám.Dostal jsem lepanec,že jsem sem napsal.

hop®

Ahoj Filipe, ten lepanec sis podle mne nezasloužil. Ale rodiče pro Tebe i bráchu chtějí dělat to nejlepší a nejhezčí, jen to fakt někdy není tak jednoduché. Nikdy nelze vyhovět všem.
Já jsem byl s našima v Rumunsku u moře, když mi bylo necelých 12 let, bydleli jsme v hotelu. Ale tam jsme jeli autem několik dní a věř mi, že na tu cestu a přespávání ve stanu pokaždé jinde mám trvalejší vzpomínky, než na ten hotelový pokoj a pláž. Tím jen chci říct, že Tě naprosto chápu.

Mám jednoho desetiletého kamaráda, a s jeho rodiči jsem se domluvil, že si o prázdninách vezmu dovolenou a vyrazím s ním ke mně na chajdu, přijede tam i můj kámoš s dvanáctiletou slečnou, takže tam o zábavu bude určitě postaráno. Nemáš třeba nějakého strejdu nebo jiného příbuzného, který by si Tě na pár dní vzal k sobě? Ani to nemusí být příbuzný - třeba jen známý člověk, kterého Ty máš rád a Tvoji rodiče mu důvěřují...

filip2004
hodnocení

Ahoj

no,já jsem mohl jet s kamarádem a jeho tátou a mámou. Je to supr kamarád,chodíme spolu na rybářák.Jeho táta nás učí.Jedou pod stan k vodě.Budou chytat ryby pak si je udělají na ohni.Ale já mu kecal.Řekl jsem, že jedeme celá rodina pryč.Nechtěl jsem říct, že zase rodiče nikam nepojedou.To jsem ještě nevěděl že pojedou.Kamarád byl vloni semnou a bráchou u naší babičky na dva týdny.A proto chtěli,abych jel ted s nima.On nemá bráchu ani sestru.Pojedou až po táboře.Pak by to šlo.My jedeme do řecka v srpnu.Ale když jsem mu už kecal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]