Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jidlo a zdraví

Od: zrout88 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Asi tato otázka zni divně, ale chtěl bych se zeptat, když člověk má každý den k jídlu samé probináčky a nějaký ten koblih nebo aspik, tak jestli bude ten člověk zdraví nebo brzo onemocní?

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

eulalie*
hodnocení

0x

To není až tak dobrá skladba jídelníčku. Kde je maso, ovoce, zelenina? Jídelníček má být vyvážený a ne jíst pořád to stejné. Má obsahovat sacharidy, proteiny, bílkoviny, vlákninu, vitamíny a pod.

 

hodnocení

0x
avatar clayman

jednostranná strava nikdy nemůže být nejlepší volba ;)

 

ivik*
hodnocení

0x

Nejzdravější strava je podle mě ta, kterou jedli naše babičky a dědové.Tedy brambory,zelí, cibule , česnek, ovoce a zelenina ze zahrady,lesní plody,atd.Ty sr...čky, co se dnes do lidí cpou v zájmu zisku,to je šílené.Vím o čem mluvím, v potravinářské firmě pracuji...:(

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Pribináčky už dávno nejsou takové, které nám nabízeli někdy před 50 lety - Pramen zdraví z Posázaví! *smich* Vzpomínám si na ně, byla jen vanilková a kakaová příchuť, ve voskovaném kelímku jako dneska, kus stál 1,50. Takové už dneska nejsou.

Aspik - ten sulc je umělý a plný éček. Na přírodní sulc byste musel vařit vepřové kůžičky, vepřové nožky, koření, zeleninu. A kdo rád v sulcu kousek masa, tak i vepřové kolínko a pak tam obrat. A kdo to asi tak dneska dělá? Určitě ne ve výrobnách lahůdek.

Koblih - nejhorší pečivo. Protože je smažené v tuku, tukem nasáklé. Žlučník pláče. A ostatní orgány taky. Proč právě smažené koblihy?

Na zdravé stravování by to chtělo vyvážený jídelníček. Mléčné výrobky, sýry, jogurty, maso - hlavně drůbež, králík a ryby, maso bílé a libové. Ovoce a dostatek zeleniny, ať už syrové /saláty/ nebo tepelně upravené. Tmavé pečivo, luštěniny, brambory, rýže, těstoviny, ale knedlíky omezeně. Dostatek nápojů, nejlépe neochucené vody, lékaři radí 3 l denně. Já tolik nevypiju, ať se snažím sebevíc.

A vše hlavně kvalitní, nepráškované, nestříkané, bez chemie a škodlivin. Ale kde dneska podobné potraviny najít? Jaga.

Pokud budete baštit jen pribináčky, chemický aspik a smažené pečivo, moc toho pro své zdraví opravdu neuděláte.

zrout
hodnocení

Myslíte že Tunák je zdravý?

iz*

Je lepší než pribiňáky a koblihy, ale tuňák z konzervy také nebude nic moc ... Čerstvé ryby, zeleninu a ovoce.

 

hodnocení

0x
avatar jethro

Pokud je koblih a pribinák jen doplněk, mimo normální stravu, tak proč ne? Na druhou stranu jsou to tuky, bílkoviny (tvaroh) a uhlohydráty. Takže pokud si k tomu dá nějaké ovoce a zeleninu jako vitamíny a vlákninu, tak mu nic nechybí - jen ta pestrost.

A ano, tuňák (obecně jakákoliv mořská ryba) je zdravý. A koblihy nejsou nasáklé tukem (je v nich míň tuku než v tom pribináku)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]