Mazání krajíce chleba

Od: Datum: 25.06.14 17:47 odpovědí: 19 změna: 26.06.14 19:08

pokud si ukrojíte krajíc chleba, veky apod.,tak na kterou stranu namažete. je vám to jedno, nebo máte předem vybráno. já mažu na tu opticky větší plochu krajíce.

doplněno 25.06.14 18:53:

pro ty, kterým je to jedno. co třeba obložený chlebíček. nevypadá to divně? jeden namazaný tak, druhý onak.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.06.14 17:56
avatar

Jak se otočí, tam mažu :)

Od: cuca®
Datum: 25.06.14 18:03
avatar

Je mi to jedno, ale jako vy to delam, kdyz je konec chleba, skoro u patky, tak to take otočím větší plochou nahoru.

Od: hop®
Datum: 25.06.14 18:08
avatar

Není mi to jedno. Ano, na větší plochu. I proto, že je většinou více okoralá. Totiž i když si koupím celý bochník, tak ho nejdřív rozkrojím napůl nebo na čtvrtky (podle plánované spotřeby) a zálohu dávám zvlášť do pytlíku do lednice (případně do mrazáku). A patičky mi zbydou nakonec...

doplněno 25.06.14 18:57:

I u obložených chlebíčků mám rád určitý systém!

Od: olaf71*
Datum: 25.06.14 19:39

systém je rozumné. cca. pět let jsem motal chlebíčky, jeden jako druhý. kdybych to tzv. najeb... jak by to přišlo do ruky, tak bych nic neudal. o kvalitě surovin nepíšu

Od: hop®
Datum: 25.06.14 19:42
avatar

Joo, souhlas, třeba v některých hospodách, kam chodím častěji na obědy, poznám který kuchař zrovna slouží. Podle řazení knedlíků... :-D

Holt šyštém je šyštém... :-D

Od: olaf71*
Datum: 25.06.14 19:51

a super je, když dá patku řezem dolů, ten by byl schopnej namazat patku na druhou stranu

Od: hop®
Datum: 25.06.14 19:59
avatar

Jojo, už i to jsem viděl :-D

Ale asi málokdo viděl v hospodě, kde je standard 5 knedlíků, gulášek s osmi patkama! Stačil jeden panák a pochvala kuchaři a od té doby mě zásoboval, já "prdelky" miluju... :-D

Od: olaf71*
Datum: 25.06.14 20:04

něco podobného mě potkávalo v začátkách HM Globus u jejich sekané v housce. stála 12 kaček a dostal jsem dvě patky o váze snad půl kila. dneska je min. za 25 kč. a centimetrový plátek sekaný. jinak prdelky taky miluju,knedlíkový, masový a hlavně ty dámský

Od: lotus*
Datum: 25.06.14 18:48

Je mi to úplně jedno...

Datum: 25.06.14 19:10
avatar

Já také na větší plochu a to samé chlebíčky.Ke konci jsou to malé plátky(nevím proč by veka nemohla být stejná,třeba jako toastový chléb)a tak se tam ty inkredience líp naskládají.

Datum: 25.06.14 20:09
avatar

I malé chlebíčky mají své kouzlo. Když dělám chlebíčky z veky, tak ty nejmenší zmizí nejdříve... čím to je.?

Od: olaf71*
Datum: 25.06.14 20:15

asi jako jednohubky, ty také mizí rychleji. název hovoří. jednou kousneš

Datum: 25.06.14 19:28
avatar

Zajímavý dotaz. Pokud dělám chlebíčky pro hosty, nebo chci někomu nabídnout krajíc chleba, myslím, že se sluší namazat větší stranu. Pro mě samotného je mi to šumafuk.

Datum: 25.06.14 20:48
avatar

Olaf,ty umíš dát fakt dobrou otázku. Fakt dobrý. Ale jinak taky mažu na tu větší.

Datum: 26.06.14 07:12
avatar

Dobrá otázka. Uvědomila jsem si, že vždycky krajíc nebo krajíček mažu tak, že rovnou kůrku mám vlevo a vypouklou vpravo. :-D Sranda, ale je to tak.

doplněno 26.06.14 10:35:

Přemýšlela jsem, proč tomu tak je. Je pravda, že ho mažu pravou rukou a držím v levé ruce. Rovná kůrka mi lépe drží podél palce. ;-D Skoro vědecký závěr. *haha*

 

Datum: 26.06.14 09:54
avatar

Přesně tak to taky dělám. I v mazání chleba musí být "systém".!

Od: axus®
Datum: 26.06.14 13:50
avatar

Vzdy na vetsi. Jednoduse proto, ze se vleze vic mazani a nekousu tedy suche okraje. Kdyz je to zprostredka, tak je to jedno.

ps. Co rohlik? Mazes na kulatou "horni" nebo na placatou "dolni" stranu?

Datum: 26.06.14 15:25

Ahoj. Tak se taky přidám. Když mám náhodou doma kus chleba, tak nějak automaticky na tu větší stranu. Rohlík na tu placatou, ale pak má snahu se kutálet. Tak že, namazat a hned baštit. Nejlepší je to, máznout to do vnitř. Ale, zrovna včera jsem k němu ukrajoval nožem kousky másla a lžíčkou nabíral marmeládu. Takovou trojkombinaci. Nejlepší bašta jsou kuřecí miniřízečky. Takové jednohubky. Dělá mi je sousedka a je to jak brambůrky. Jeden by toho zežral snad tunu. Fuj mňam.

Od: olaf71*
Datum: 26.06.14 19:08

ani nepamatuju, kdy jsem si naposled mazal rohlík. naberu máslo, máznu na kousek, kousnu,přikousnu salám,sýr atd. na vojně jsem kousal máslo přímo z kostky. jo zlatý časy.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.