Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazání krajíce chleba

Od: olaf71* odpovědí: 19 změna:

pokud si ukrojíte krajíc chleba, veky apod.,tak na kterou stranu namažete. je vám to jedno, nebo máte předem vybráno. já mažu na tu opticky větší plochu krajíce.

doplněno 25.06.14 18:53:

pro ty, kterým je to jedno. co třeba obložený chlebíček. nevypadá to divně? jeden namazaný tak, druhý onak.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Jak se otočí, tam mažu :)

cuca*
hodnocení

0x

Je mi to jedno, ale jako vy to delam, kdyz je konec chleba, skoro u patky, tak to take otočím větší plochou nahoru.

hop®
hodnocení

0x

Není mi to jedno. Ano, na větší plochu. I proto, že je většinou více okoralá. Totiž i když si koupím celý bochník, tak ho nejdřív rozkrojím napůl nebo na čtvrtky (podle plánované spotřeby) a zálohu dávám zvlášť do pytlíku do lednice (případně do mrazáku). A patičky mi zbydou nakonec... :)

doplněno 25.06.14 18:57:

I u obložených chlebíčků mám rád určitý systém! :)

olaf71*
hodnocení

systém je rozumné. cca. pět let jsem motal chlebíčky, jeden jako druhý. kdybych to tzv. najeb... jak by to přišlo do ruky, tak bych nic neudal. o kvalitě surovin nepíšu

hop®

Joo, souhlas, třeba v některých hospodách, kam chodím častěji na obědy, poznám který kuchař zrovna slouží. Podle řazení knedlíků... :-D

Holt šyštém je šyštém... :-D

olaf71*
hodnocení

a super je, když dá patku řezem dolů, ten by byl schopnej namazat patku na druhou stranu

hop®

Jojo, už i to jsem viděl :-D

Ale asi málokdo viděl v hospodě, kde je standard 5 knedlíků, gulášek s osmi patkama! :) Stačil jeden panák a pochvala kuchaři a od té doby mě zásoboval, já "prdelky" miluju... :-D

olaf71*
hodnocení

něco podobného mě potkávalo v začátkách HM Globus u jejich sekané v housce. stála 12 kaček a dostal jsem dvě patky o váze snad půl kila. dneska je min. za 25 kč. a centimetrový plátek sekaný. jinak prdelky taky miluju,knedlíkový, masový a hlavně ty dámský

lotus*
hodnocení

0x

Je mi to úplně jedno...

hodnocení

0x

Já také na větší plochu a to samé chlebíčky.Ke konci jsou to malé plátky(nevím proč by veka nemohla být stejná,třeba jako toastový chléb)a tak se tam ty inkredience líp naskládají.

2kedar*

I malé chlebíčky mají své kouzlo. Když dělám chlebíčky z veky, tak ty nejmenší zmizí nejdříve... čím to je.?

olaf71*
hodnocení

asi jako jednohubky, ty také mizí rychleji. název hovoří. jednou kousneš

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Zajímavý dotaz. Pokud dělám chlebíčky pro hosty, nebo chci někomu nabídnout krajíc chleba, myslím, že se sluší namazat větší stranu. Pro mě samotného je mi to šumafuk.

hodnocení

0x

Olaf,ty umíš dát fakt dobrou otázku. Fakt dobrý. Ale jinak taky mažu na tu větší.

hodnocení

0x

Dobrá otázka. Uvědomila jsem si, že vždycky krajíc nebo krajíček mažu tak, že rovnou kůrku mám vlevo a vypouklou vpravo. :-D Sranda, ale je to tak.

doplněno 26.06.14 10:35:

Přemýšlela jsem, proč tomu tak je. Je pravda, že ho mažu pravou rukou a držím v levé ruce. Rovná kůrka mi lépe drží podél palce. ;-D Skoro vědecký závěr. *haha*

2kedar*

Přesně tak to taky dělám. I v mazání chleba musí být "systém".! :)

hodnocení

0x

Vzdy na vetsi. Jednoduse proto, ze se vleze vic mazani a nekousu tedy suche okraje. Kdyz je to zprostredka, tak je to jedno.

ps. Co rohlik? Mazes na kulatou "horni" nebo na placatou "dolni" stranu?

humbucker*

Ahoj. Tak se taky přidám. Když mám náhodou doma kus chleba, tak nějak automaticky na tu větší stranu. Rohlík na tu placatou, ale pak má snahu se kutálet. Tak že, namazat a hned baštit. Nejlepší je to, máznout to do vnitř. Ale, zrovna včera jsem k němu ukrajoval nožem kousky másla a lžíčkou nabíral marmeládu. Takovou trojkombinaci. Nejlepší bašta jsou kuřecí miniřízečky. Takové jednohubky. Dělá mi je sousedka a je to jak brambůrky. Jeden by toho zežral snad tunu. Fuj mňam.

olaf71*
hodnocení

ani nepamatuju, kdy jsem si naposled mazal rohlík. naberu máslo, máznu na kousek, kousnu,přikousnu salám,sýr atd. na vojně jsem kousal máslo přímo z kostky. jo zlatý časy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]