Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna banky

Od: zmenabanky odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu ohledně změny banky.

Česká spořka mě už dlouhodobě nebaví s poplatkama. Mám tam trvaláky , celkem tři, které jsem si sama zadávala, takže si je zase sama můžu převést jinam. Do mínusu nejdu ani náhodou, pořád jsou tam finance. Chodí tam moje výplata, manželova a i synova výplata . Protože nejsme zástanci názoru , co člověk to bankovní účet a takhle ušetříme za poplatky a podporujeme náš názor. Máme pouze jednu kartu a tu má manžel. V hotovosti z bankomatu skoro vůbec nevybíráme, cca jednou za měsíc. I to je moc. Účet je na mně a manžel má dispoziční právo k účtu. Nejvíce teda využíváme účet na palcení kartou v obchodě a hlavně na interntetové bankovnictví, to využíváme nejvíce.

Tam mě právě štvou poplatky a vůbec celkově už delší dobu zvažujeme odejit od ČS. Nastínila jsem zde k čemu teda účet nejvíce využíváme a poprosím vás o názor a radu, kterou banku bych raději neměla volit a která by stála zato o ní uvažovat.

Taky mě zajímá jak odejít od ČS a na co si dát pozor, aby mi tam nevznikl nějaký problém moji neznalostí se změnou banky. Je to moje první změna banky po xxxxletech, v podstatě jsem nikdy jinou banku neměla.

Mockrát předem děkuji , moc se v tom norientuji, takže uvítám vaše rady a názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

0x

My jsme tady, podívejte se: fio.cz/...

Nejrychlejší je zrušit účet na pobočce, přesvědčovat Vás nebudou, asi o drobné klienty nestojí. Já zvolil mBank, včera jsem uzavřel účet, dneska jim pošlu odstoupení od smlouvy, otřesné jednání. Raději zvolit Fio nebo Air Bank.

hodnocení

0x

řešil jsem to samé cca před měsícem. nemusíte dělat skoro nic. jen si vybrat banku. nám nejvíce vyhovovala air bank. zašli jsme do pobočky banky a požádali o tzv. "mobilitu". banka vše zařídila za nás. v ČS jsme měsíčně platili cca 270,- kč, v air bank jsme první měsíc dostali na úroku cca 30,- Kč. 300,- Kč měsíčně rozdíl za stejnou službu...

stirecek*
hodnocení

0x
Zcela zdarma je Fio. Řeší se to tady pořád. Stačí jeden společný účet, kartu může mít každý z vás svoji. Bankovnictví je přehledné a jednoduché. Nemusíte nikam chodit, účet si můžete zřídit on-line, smlouvu doveze kurýr v čase na kterém se domluvíte. Jelikož je účet zdarma, můžete mít klidně každý svůj. Dobrá je i Equa, ale pro účet zdarma je nutné splnit jednu podmínku ze tří. V bankovnictví si můžete libovolně tvořit další úcty, spořící, nebo v měnách USD, EUR, karta je pak multimenova...

hodnocení

0x

Tazateli, dostanete mnoho odpovědí a rad, já sdělím, jen co bych udělal já. Došel na pobočku air banky, požádal bych o zřízení běžného a spořícího účtu, požádal je o převod ze součastné banky, podepsal a odešel. O vše se zdarma postarají, vy ještě budete dostávat úroky z Vašich peněz.

Není nejlepší žádná banka, vždy se najde jiná lepší, záleží kdo jí hodnotí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]