Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se donutit vstát?

Od: ellhonza* odpovědí: 8 změna:

Většinou chodím denně chodím spát v 3-4 hodiny v noci, a chci vstávám kolem 8-9, ale nemůžu si vzbudit ani s budíkem. Stejný problém mám i když chodím normál do školy jdu spát v 10 a vstávám v 6. Ale zajímalo by mě jakým způsobem prostě vstát. Dneska jsem zameškal práci kvůli tomu, že jsme se vzbudil někdy ve 2 až. Pomůže třeba víc budíků nebo něco? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pilivoj*
hodnocení

0x

1.Prý dělá větší kravál budík na talíři.

2.Nebo zkuste naprogramovat televizi na zapnutí (jako když chcete něco nahrávat)

a před tím zesílit (pokud to televize umožnuje)

3.V telefonu si dát opakované buzení po 5. minutách , nezbudí limprvně tak podruhé nebo potřetí ano.

4. Hodně se napít a zbudí Vás to dřív.

Nebo všechno najednou - budík televizi telefon ve stejnou dobu.V tom by byl čert, aby jste se nezbudil.

pandadj*
hodnocení

Děkuji dneska něco vyzkouším a uvidím jak zítra dopadnu jdu na odpolední a ráno bych potřeboval oběhat pár obchodů. Nejradši bych vůbec nechodil spát kdyby to nebylo potřeba... :/

host*
hodnocení

0x

viz pilivoj, bod č. 4. Někdo tomu říká "skautský budíček", prostě se hodně napít a vzbudí to samo. Ale není lepší jít včas spát, pravidelně každý den ve stejnou dobu? To by byla spíš otázka jak vstát od počítače a nesedět u něj dlouho do noci nebo do rána.

pandadj*
hodnocení

Tak dneska jsem byl vzhůru do 4. a budíka jsem měl na 9, 9:30 a pak ještě jednoho kolem toho času. Probudil jsem se ve 12 a ani jsem nevěděl, že něco zvonilo a ještě k tomu na druhé straně postele :-D

sonyboj*
hodnocení

0x

Je to všechno jenom o vybudovaném smyslu pro povinnost. Potom se dá vstávat ve správný čas i bez budíku. Je potřeba si vysledovat, kolik spánku mi stačí k tomu, abych byl odpočatý a nastavit si pravidelný spánkový režim. Při začátku se dá využít i pomoc "Napoleonského spánku". Ale funguje to. Já se skoro 30 let budím do práce cca minutu před tím, než mi má zazvonit budík. ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Je důležité také říct, proč chodíš spát ve 3-4 ráno. Pokud je to z důvodu počítače, her a dalších hovadin, tak lze poradit jediné - vykašlat se na to a jít spát normálně. Tělo musí být z nedostatku odpočinku nebo naopak nedostatku jiné aktivity tak unavené, že prostě nevstane.

Pomůže nastavit normální režim, kdy budeš chodit spát pravidelně v rozmezí +- hodiny, aby se tělo srovnalo.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Hm. Tak já mám hranici, kdy musím jít spát do 1 hodiny po půlnoci. Jak to je minutu po, není to dobré. Jinak uléhám, když se mi chce. A ráno mám nastaveno několik mobilních zvonění po 15 minutách. To pití taky funguje. Vůbec mi nedělá problém si dospat třeba i jen půlhodiny. Potvrzuji, že jsem se taky třeba na vojně budil automaticky 3 minuty před budíčkem. Asi to chce trochu nějaké pravidelnosti.

hodnocení

0x

Asi neporadím, ale znám to. Kdysi dávno (před 35 roky) jsem dělal na směny a nebyl jsem schopen vstát na ranní. Budil jsem se v dvět, deset i ve dvanáct. Celou dovolenou jsem vyplýtval na pozdní příchody. Měl jsem tři budíky a taky jsem nevěděl, že zvonily.

Změna přišla s tím, že jsem změnil práci a chodil spát v deset (jedenáct). Musíš změnit denní režim. Chodit spát do půlnoci a urovná se to. Dnes je to pro mě skoro nepochopitelné, ale i dnes mám nejtvrdší spaní mezi čtvrtou a osmou ranní. Dá se říct, že před osmou jsem nepoužitlený, ale bez problémů mohu fungovat do čtyř do rána.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]