Nejste přihlášen/a.
Přeji pěkný den všem, narazila jsem na jedné stránce zřejmě na anketu o nejkrásnějšího zvířecího miláčka. Samozřejmě vévodí psi a kočky, občas potkan, želva, hádě nebo šnek K mé hrůze je ale spouta pejsků, zejména jorkové, čivavy a podobně, na fotkách oblečena do rádobyvtipných a roztomilých oblečků, námořnických, hasičských, santaklausovských a do stovek různých triček a módních doplňků. Přijde mi to nejen hnusné, ale tak trochu i jako týrání zvířat - nebo si na sebe pejsek dobrovolně navleče obleček Santy Klause i s čepičkou či velké sluneční brýle? Neřeknu v zimě, kdy je psům zima a obleček mít musí, ale tuhle zvrácenou "zábavu" fakt nechápu.
Jaký máte názor Vy?
Ano, je to týrání zvířat a zároveň je to nevkusné. Jako malé jsme někdy se sestrou přestrojovaly našeho jezevčíka za nevěstu - první jeho snahou vždy bylo to ze sebe co nejrychleji dostat. Takže asi tak.
Já myslím,že každý normálně uvažující a zvířata milující člověk,by takovou zvrhlost nikdy nedělal,vyjma funkčních kabátků v mrazech u malých plemen bych nijak pejska "nezdobila"
Brýle a čepice jsou samozřejmě přehnané, stejně jako v létě trička a kraťasy. Ale v zimě, když už pejsek obleček má, je myslím jedno, jestli to bude námořnický svetříček s mašličkou nebo jednobarevný fleece. Prostě když už je obleček třeba z praktických důvodů, tak už je jedno, co to bude. My například dáváme pejskovi na delší procházky či výlety v zimě šusťákové botičky. Přijde Vám to zvrácené? Možná. Ale pejska to schrání před poleptáním tlapiček při solení chodníků nebo poranění kamínky, kterými se také chodníky sypou. V létě bychom samozřejmě pejskovi botičky nedali, i když třeba kde je alsfalt...No prostě je třeba rozlišit, za jakým účelem to je. A přiznám se, že kvůli fotce jsme mu taky sluneční brýle nasadili - asi na 30 vteřin než se vyfotil. A rozhodně mi to nepřijde jako týrání.
Souhlasím. Ja to stejně zvrácené jako " aranžování miminek" . Neřeknu v zimě botičky, ta sůl musí s tlapkami "dělat divy", ale jinak? ...
Jinak je to příšernost zrozená v hlavách zvrácených majitelů. Mají si koupit panenku nebo plyšáka na hraní a ne chudáka psa.
Ty fotky dětí jsou ale umělecké, to se horko těžko srovnává. Mimčo s čepičkou je o dodt přirozenější než pes v šotrkách.
Martino, ten pes v tom maximálně vypadá blbě (tedy podle mne pak vypadá blbě spíše ten majitel), ale u těch miminek to vnímám jako vyslovené týrání. "Aranžování" trvá i několik hodin a výsledné fotky nic moc - rozhodně nejde o žádné umění. Původně jsem chtěla vložit odkaz na jednu "umělkyni", která děti nechává v "naaranžovaných pozicích" i 4 hodiny a fotí a fotí ... Jenže to nemůžu najít.
Stejně tak jako tato maškaráda se mi nelíbí, stříhání psa třeba na lva, barvení na modro nebo růžovo. Nevím co myslela Ivzez tím aranžováním mimin, ale umělecké fotky miminek a dětí se mi líbí. Mám roční vnučku vyfocenou jak hraje na housle, nebo sedí na starém kufru...-krásná fotka, tu nejmladší na staré váze a v košíku.
doplněno 22.06.14 19:31:Už jsem na to došla a fotky viděla, ano je to přesně to jak mám vyfocené vnučky a to se mi líbí.
Stříhání psa na lva se mi také nelíbí (pokud máte na mysli takový ten klasický pudlí sestřih), ale podle toho, co jsem četla, stříhají se tak všichni vodní lovečtí psi - z praktických důvodů. Údajně jim to nějak zesnadňuje pohyb ve vodě (pudl je také vodní lovecký pes).
doplněno 22.06.14 19:53:Na druhém obrázku je portugalský vodní pes; ten se stříhá velmi podobně.
Ne, ne toto je pudl stříhání klasika ale nedávno bylo v tv jak ze psa udělali lva, zebru, opici-vypadalo to děsně.
Viděla jsem jednou oranžovorůžového pudla - a panička vypadala skoro stejně. Nevím, jestli to lidem v hlavě prostě přeskočí, nebo to dělají, aby byli zajímaví, nebo jim to fakt přijde pěkné.
Nekritizuji uměleckou fotografii, ale "aranžování miminek", umělecká fotka je něco jiného, proti té samozřejmě nic nemám.
doplněno 23.06.14 04:07:Zkouším tu "umělkyni" dohledat, ale nemůžu si vzpomenout, kde jsem to viděla. Snad nějaký německý web ...
Myslíte něco takového? 2-news.ru/...
doplněno 24.06.14 15:58:Ti "myslitelé"jsou opravdu hrozní, to je pravda.
Jeden známý kdysi říkal: Lidé jsou různé - pitomé a blbé!
Pes je zvíře a je nejkrásnější, když je sám sebou. Má od přírody všechny dary, aby nestrádal - srst, drápy, zuby, stavbu těla. A tak bych ho nikdy nestrojila jako šaška. Nebarvila mu srst. K čemu mu to je?
Měla jsem labradora, žlutého a prodavačka v krámku, kam jsem jezdila pro potravu pro něj, se mi snažila prodat pláštěnku. Byla krásná, červená, k jeho srsti nádherný kontrast, asi za 400 Kč. Přesto jsem si ji nekoupila. Za deště pes vydrží, nerozpustí se hned, navíc s ním pospíchám domů a pořádně ho vysuším. Takže to byla spíš taková módní záležitost.
Jako má být chlap chlapem, má být pes psem. Se vším všudy. Pitomé oblečky nepomohou. Nelíbí se mi to, je mi trapně a smutno, když takové zvíře potkám. Je to chudák. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.