Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nábor k policii

Od: ela* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Dodělala jsem střední školu (mám maturitu) a chci se dostat k policajtům. Slyšela jsem že budou přijímat nové uchazeče. Neví náhodou někdo kdy by se to přijímání mělo uskutečnit? Má někdo s nástupem k policistům zkušenosti, tím myslím, jaký to ze začátku bylo a co jste všechno museli absolvovat? Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

simsalabim*
hodnocení

0x

K policajtům? Takže víte jak to tam chodí? Všechno jste si zjistila? Pokud budete u klasických státních tak budete jezdit na mrtvoly, které budou smrdět. Na začátku se musíte zúčastnit pitev. Budete se muset nechat urážet od lidí, kteří skoro nikdy nemají pravdu. Šahat na občanské průkazy narkomanů. Dělat prohlídky před zadržením na celu, to doufám víte co uvidíte. No, rozhodla jste se pro fakt cool povolání v dnešní době. K policajtům berou pořád. Stačí si podat přihlášku na školu. Já jsem tam kdysi chtěla jít, ale dnes už bych tam nešla dělat ani za milion! Navíc..a to je jen můj osobní názor. Ženy u policie to prostě moc nezvládají. Musíte kolikrát zadržovat chlapa, který má svaly až to praská a pokud máte míň jak 60 kg a žádnou sílu tak i přes naučené hmaty bude těžké ho zadržet.

doplněno 06.08.14 17:48:

V průběhu řízení uchazeč absolvuje psychologické vyšetření, prověrku tělesné zdatnosti, zdravotní prohlídku a další personální řízení.

Psychologické vyšetření je zaměřeno na zjišťování osobnostních předpokladů potřebných pro výkon služby na základních policejních služebních místech. Uchazeči absolvují celodenní vyšetření, v jehož průběhu například vyplňují osobnostní dotazníky, podrobují se výkonovým testům a účastní se řízeného rozhovoru s psychologem. Výsledkem vyšetření je komplexní posouzení vhodnosti uchazeče pro výkon služby. Psychologické vyšetření provádějí výlučně psychologická pracoviště policie nebo ministerstva vnitra. Pokud uchazeč nesplní kriteria nutná pro přijetí, může další psychologické vyšetření podstoupit nejdříve za 2 roky.

Prověrka fyzické zdatnosti se skládá ze čtyř testů: člunkového běhu, běhu na 1000 m, celomotorického testu a cvičení kliků.

Komplexní zdravotní prohlídka sleduje posouzení zdravotní způsobilosti k výkonu služby. Přísná zdravotní kriteria jsou prevencí před případným poškozením zdraví v důsledku náročných podmínek služby policistů. Každý uchazeč je o výsledku přijímacího řízení vyrozuměn písemně.

waffentrager
hodnocení

0x

přesně jak píše výše slečna či paní. Není to cool práce. Připravte se že budete muset bojovat nejen na ulici ale i doma v rodině. Vždy se najde někdo, kdo si z vás bude utahovat. Klidně řeknete že je vám to fuk, ale to poznáte až se stanete policistkou. Nehledě na to, ženská, teď se nijak nikoho nechci dotknout, je přítěž.

Co se týče náboru. Jste pozvána na takové řízení kde Vám řeknou jak to bude celé vypadat a co a jak půjde za sebou. Připravte si otázky...policisté Vám na ně odpoví.

Co se týče příjmače, tak to probíhalo tak, že byl tělocvik, psychické testy a poslední byl doktor. I když už v tělocviku není plavání a jiné disciplíny tak jej nepodceňujte. A hlavně si věřte. Nikoho nezajímá člověk, který jde na testy a začne naokolo vytrubovat já to nezvládnu, já nevím... pamatujte že jdete do ozbrojených složek a tam se na to dívají jinak.

když toto uděláte a projdete, tak pokud bude místo, tak nastupujete. Teď nevím jak teď ale kdysi se šlo na služebnu, kde člověk pobyl pár týdnu a pak šel do školy. Trvala rok, pak to zkrátili na půl roku a teď je myslím dokonce na tři měsíce?

Zde musíte složit zkoušky z práva a jiných věcí které budete učit. Nevím jak teď ale kdysi se i promítaly některé díly dobrodružství kriminalistiky a víc se ty případy rozpitvaly. Nevím jak teď.

Pokud složíte zkoušky, stáváte se policistou ČR. Máte tabulkový plat, příplatek za riziko a další. Nepočítejte ale s platem 30.000,- ani nic podobného jak tomu bylo jeden čas v médiích a lidé lezli k policii aby si v té "pohodové práci" přišli na slušný balík.

Jdete ke státním, takže Vás čeká hodně papírové války. Teď je otázka, nejspíše Vás pošlou složit na výpomoc do Prahy, do nedávna to tak bylo.

A až se dostanete na nějaké oddělení, bude záležet jak státní policie spolupracuje s městskou policíí a naopak. Když mají dobré vztahy je to plus. Když si dělají naschvály, tak se připravte...

No a pak je tady otázka jak jste zdatná. Jestli jsi tenká, a nezabýváš se ani bojovými sporty, tak bůh stebou.

Jinak nejsem policajt. Tuhle práci bych nemohl dělat a ani bych ji nechtěl dělat.

p.s.: teď jsem byl svědkem jak si tlupa bezdomovců dělala srandu s policajta který je musel dostat pryč ze zastávky. To jak s ním jednali mi stačilo. Bohužel, a to se připrav, pendrek nejde použít...a čekej i to že se ti zločinec vysměje do obličeje...

Toť ve zkratce romantická služba u policie ČR

simsalabim*

s tou Prahou máte asi pravdu. Tam berou pořád a když už tam člověk je, tak se většinou už z tama ani nedostane. S tou přítěží žen u PČR si myslím, že máte také pravdu, pokud se nezabývá těmi bojovými sporty atd.

onasis*
hodnocení

0x

To je ono!Všichni mladý k policii a rukama bude dělat kdo?Kde se budou brát peníze na jejich renty?Kam tenhle stát spěje :( Ale zpět k otázce u policie jsou ženský,znám jednu co se přihlásila a udělal testy a tedko je v praze.ALE řikala mi že psycholog jí dal pěkně do těla,takže to musíte mít jako ženská v hlavě opravdu srovnané.Znám několik vrstevníků kteří se tam nedostali právě že neudělali psychotesty.Jinak fyz. a zdrav.testy jsou o ničem.A stěma sbíránim bezdomovců či co se řiká to neni tak horký,možna ze začátku,ale po čase jde většina žen na obvod a tp znamená papíry a papíry a zase papíry. Hodně štěstí ve STÁTNIM.

PS:počítej že v tý Praze(pokud se tam dostaneš)na tebe budou kluci dorážet

frosti*
hodnocení

0x

Pokud se na to cítítíš, tak jdi určitě do toho. Táta u policie pracoval a docela se mu to líbilo. Sice ty mrtvoly jsou nic moc, ale někdo to dělat musí. Vím, že dělal nějaké psychotesty a jezdil na nějaké soustředění, kde se učili sebeobranu. Pokud máš pro strach uděláno, tak jdi do toho :)) Ale počítej s tím, že každá směna je dost velké riziko a to nejen pro tebe, ale i pro rodinu doma. Vím, že táta měl snad každou noční směnu konflikt s narkomany a samozřejmě, že i když byl v civilu, tak ho na ulici poznávali. Jednou se mu dokonce stalo, že sloužil s policistkou a ta se při konfliktu schovala za strom... Ale to snad nebude tvůj případ :D

mcgregor

"Jednou se mu dokonce stalo, že sloužil s policistkou a ta se při konfliktu schovala za strom"

Tady je krásně vidět kontrasm mezi realitou a sračkama, kterýma nás krmí Hollywood :D USA třikrát zdar.

onasis*

spíš vizitka toho co jsou vlastně policajti,ktery by měli bejt na takovyhle situace trenovaný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]