Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dilema s brigádou

Od: tomaseneeeek odpovědí: 10 změna:

1.Zdravím, mám takové dilema jde o to že se mi naskytla možnost brigády na celé prázdniny ale musel bych nastoupit už zítra to je 14 července...

2.Za další, můžu mít ještě jinou brigádu za lepší peníze ,ale! jenom na týden a chci jít právě na Tuhle.. a potom chci jít na tu první kterou jsem zmiňoval, ale bojím se toho že když kývnu na tu druhou tak už mě potom nevemou na tu první doufám že mě chápete :) a můj dotaz zní: Jak to tedy mám provést? mám se tomu prvnímu něják vymluvit nebo co mám dělat? prosím rozumné odpovědí děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Lepší peníze za týden než za sedm týdnů do konce prázdnin?

tomaseneeeek
hodnocení

No právě že u té první bych měl 60 na hodinu a u té druhé 80 .. tak bych chtěl jít první na tu za těch 80 a pak do konce prázdnin na tamtu :)

kangaroo*
hodnocení

0x

Čekal jsem větší rozdíl. Šel bych na tu za 60Kč, tam máš jisté brigádnické dno u té za 80Kč víš určitě, že ti nebudou strhávat nic extra a budeš mít "80Kč načisto"? Abys nakonec nezjistil, že je to to samé a jen na 1 týden :-D

tomaseneeeek
hodnocení

v obou případech to je načisto nic se nebude strhávat prostě čísté peníze na ruku co si odmakám to mám ,

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Nevím o co jde, ale seš si jistý, že seš jediný zájemce? Nevezmeš ty, najde se jinej.

A pozor na práci načerno!

tomaseneeeek
hodnocení

Tak mám poslední otázku, kam by jste šli vy? na tu za těch 80 jenom na týden, nebo na tu za 60 na zbytek prazdnin? chtěl jsem stihnout oboje, ale asi to nebude možné když kývnu na jednu druhá mi může utéct a pak už bych nemusel mít vubec nic :)

hop®

"Lepší holub v hrsti, než vrabec na střeše !"

Takže já bych šel na tu za 60,- ale s jistotou, že nebudu za týden bez práce. Ale rozhodnout se musíš sám... ;)

doplněno 13.07.14 15:28:

P.S.: mluvím z praxe, mám to podobné, ve stavařině bývá v zimě méně práce, a přes léto větší kšefty. Mohl bych se vykašlat na naši firmu a v létě pracovat za lepší peníze. Ale těžko bych se pak na zimu do původní firmy mohl vrátit a byl bych bez práce a bez výdělku. Takhle vím, že už dvanáctým rokem mám stálý přísun práce i peněz zajištěn nejen v létě, ale celoročně...

tomaseneeeek
hodnocení

Děkuju všem za odpovědi a poznatky :)

iz*
hodnocení

0x

Tomáši, obávám se, že budete zklamán v obou případech. Mzda/Odměna se vždy sjednává v hrubém, ať Vám zaměstnavatel při pohovoru říká cokoliv. Radši počítejte s tím, že oba příjmy jsou v hrubém a snad budete příjemně překvapen (ale nespoléhejte na sliby).

I podle mne je rozumnější nastoupit na tu první brigádu. Během týdne zjistíte co a jak a třeba k tomu pak zvládnete na ten týden i tu druhou. To byste měl (z hlediska příjmu) nejlepší.

pohanka*
hodnocení

0x

Rozdíl je 20 Kč, tedy za týden, za osm hodin pracovní doby je výsledek 800 Kč hrubého. Neřešila bych a šla bych kvůli penězům do práce slibující zaměstnání do konce prázdnin. Není otázka položená ale tak, že chceš více pracovat na pozici č. 2, protože se Ti líbí obsah té práce? Takže pokud potřebuješ peníze volím pozici první, pokud chceš praxi, zábavu, nebo známé lidi, prostředí, sice jenom na týden, tak pozici č. 2. Jinak brigády se shánějí tak špatně, že se ani moc nerozmýšlet a jít na jistotu za těch 60.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]