Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak loupete banán

Od: olaf71* odpovědí: 29 změna:

dnes jsem po dlouhé době viděl, že někdo loupe banán od stopky. připadá mi to podivné. jak loupete vy, eventuelně proč?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kutululu
hodnocení

0x

Já ho tedy odjakživa loupu od stopky. Od bubáka si ani nedokážu představit, jak bych to udělala *haha* ale to už je asi tím, že mě to takhle naučili od mala rodiče ;)

hodnocení

0x

od špičky

banán se zásadně loupe od "špičky", protože když se to udělá obráceně, tak není za co držet...

mil®
hodnocení

0x

stopky

Od stopky. Jde mi to líp. Dělám to odmala.

lmgify
hodnocení

0x

hodnocení

0x

stopky

Od stopky, jak jinak?! Od špičky mě to nikdo nenaučil. To mám vrazit nehty dovnitř? Fakt jsem to nikdy nezkoušel, ani mě to nenapadlo. Prostě ho chytím do levačky, pravačkou škubnu za stopku a je první kus dole, ostatní části chytám za hranu, takže se vnitřku ani nedotknu. Pokud bych loupal od špičky, tak zapatlám jak sebe, tak infikuju vnitřek ne? Minimálně tím, co bylo na slupce. Nebo je to jinak a mám si jít koupit banán a trénovat?

hodnocení

0x

stopky

Celý život od stopky.

hodnocení

0x

od špičky

NÁVOD, JAK LOUPAT BANÁN OD ŠPIČKY*smich*
protože vidím, že dost lidí tápe v řešení problému, kterak oloupat banán od špičky, tak jim prozradím řešení:
do tý špičky se kousne*smich*
(pochopitelně pěkně s citem, abyste ji neodhryzli celou, jen nakousnout - však si kupte kilo banánů, a u posledního už to budete mít perfektně zvládnutý...)

stopky

No právě, a s tím kilem banánů si kupte dvě balení hajzlpapíru a krabičku endiaronu, budete to potřebovat *bezim*

od špičky

to jsem čekal (taky tu o hadech, to ještě přijde...); no dělám to takhle už cca půlstoletí a žádný problémy jsem zatím nezaznamenal... (že bych byl tak výjimečnej jedinec?:))

stopky

Všeho do času, právě jsem byl koupit suchary, salmonela řádí *blee*. Před 14 dny bych se taky smál. Takhle mi děti tráví prázdniny na míse a taky nedošly dál než do Kauflandu, nesnědly nic horšího než nemytý ovoce (ze zahrádky) a zaručeně skvělou zmrzlinu.

To bude tou zmrzkou... pokud to ovoce bylo z vlastní zahrádky a neleželo na zemi tak o tom pochybuji...

saolin*
Já mám opačný problém, po banánech se nemůžu vys.at, je to normální? :O
martinaa*

Naprosto, banány totiž staví. Proto se používají (nejen) u malých dětí při průjmech. ;).

ki

Kousat do špičky, fůj! Krajně nehygienické! A navíc na špičce banánu (pod slupkou) je ještě takové tmavé tvrdé cosi, co nikdy nejím. Loupu jedině od stopky. A názor, že pak není banán za co držet, je nesmysl :-D

od špičky

takové tmavé tvrdé cosi - to bude určitě ten sraženej hadí jed*smich* (jeho pravidelným požíváním si zřejmě právě zvyšuju imunitu proti veškerým možným infekcím, chemickým postřikům, cizopasníkům a ostatním potvornostem:))

meart*
Takove to tmave tvrde cosi se prave hned odloupne s tou spickou...

hodnocení

0x

stopky

Olafe, mít možnost hodnotit otázky, tak máš ne 1, ale 10 bodů. Vypadá to na dobrýho adepta v TOP10. To bude plodná a dlouhá diskuse.

olaf71*
hodnocení

koukal jsem na opice. těm je to jedno :-D

hodnocení

0x

Zpravidla od špičky (už od mala), ale poslední dobou to občas škubnu od stopky.

martinaa*
hodnocení

0x

Ukousnu špičku a oloupu :). Někdy ulomím stopku a oloupu. Záleží na stavu (rozuměj tvrdosti) banánu, aby se při ulomení stopky nerozmačkal.

meart*
hodnocení

0x
Ja teda banan loupu tak ze ho jakoby malinko zkroutim a on nekde pukne. Pak prstem podelne rozevru a vytahnu celej banan. Jakekoli ovoce zeleninu brambory porek a ja nevim co dalsi nez dam do lednice tak peclive omyvam a davam solo do proutenych misek. Pred konzumaci jeste jednou oplachnu pod studenou vodou(ve slupce pochopitelne ;) )

hodnocení

0x

neloupu

Na loupani bananu mam slouhu. Od kud zacina je mi jedno.

hodnocení

0x

V TV bylo video, jak někdo odlomil špičku banánu a odtud vylezl brouček, který ho kousl do ruky. Rána se zapálila a zhnisala a veškeré léky nepůsobily. Tak bacha !

lidus*
hodnocení

0x

Od stopky a pak si ho nakrájím, dám na talíř, obyčejně pokapu čokoládou nebo karamelem a jím vidličkou v posteli.

hodnocení

0x

od špičky

Od špičky, protože opačně je to proti přírodě.

Jak loupete banán

agathexp*
hodnocení

0x
Zásadně od stopky!

hodnocení

0x

Olafe, přeju brzké uzdravení, a to že se nudíte přináší své ovoce. Nahodil jste krásné téma, skvělá diskuze. Obrázek mě dostal. A já říznu oba konce, stáhnu a nakrájím. Baštím vidličkou. Nechci se upatlat :-D

amadeus*
hodnocení

0x

Banan se loupe od stopky, vy kaciri!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]