Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je to ožehavé téma, všude se dočítám něco jiného a chtěl bych vědět jak to opravdu je...
Sem závislý na cole, denně ten litr vypiju, je všude známo že je to docela rána na kosti a zuby, mám hodně vápníku, takže s tímto problém nemám.
Jde mi spíše o fakt, může časté pití coly způsobit vážné zdravotní onemocnění nebo úmrtí?
Nejlépe by byli na místě fakta a ne kdejaký bulvár na internetu, kdyby to vraždilo lidi, přece by to o tomto nápoji prohlašovali, viděl jsem i jakýsi test, že je to docela svinstvo.. je známo že koffein může způsobit srdeční zástavu a bolest hlavy, ale takovou dávku snad do coly nedávají, to samé by se potom dalo prohlásit o někom, kdo si dá denně i 3 šálky kávy...
Budu rád za každý poznatek
Pěkný večer
Nic zdravého to není, hlavně je v tom spousta kalorií, taky jsem pil tak litr denně, což je asi porce jídla... Potřebuji zhubnout, tak jsem s tím musel skončit. Light varianta není řešení, je v ní sladidlo, které "oblbne"slinivku, takže začne produkovat insulín a člověk dostane ještě větší hlad, takže ty kalorie nažene jídlem, pak to zapije colou a je to začarovaný kruh... Viz: ekonomika.idnes.cz/... ; ekonomika.idnes.cz/...
Mohl byste mi vysvětlit,jak umělé sladidlo oblbne slinivku,která potom produkuje víc inzulinu? Děkuji.
20 let piju téměř denně kolem litru Coly a 20 let mám 65-68kg při 177cm. A to bych chtěl něco přibrat.
Není to o množství Coly, ale o životním stylu a stravování.
To mě práveže zajímalo, každý na to pořád nadává že cukry a cukry, přitom byl test zdravotnické organizace kde se shodli že vlastně není tuto limonádu proč kritizovat, samozřejmě obsah cukru je vysoký.
Naše systémy splňují také požadavky Global Food Safety Initiative (GFSI) a systému Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP).
Všechny naše nápoje splňují veškeré požadavky stanovené legislativou.
Taky nejsem žádný otesánek, vážím 70 kilo a problém se zuby nějak nemám...
Ale přemýšlím že bych to měl spestřit nějakým tím džusem, čajem či minerálkou
Všem díky za cenné informace
Kouknul bych se na to z jiného úhlu. Jsi závislý na něčem, co tělo neprospívá a spíše škodí. To by mně třeba vadilo, každý den muset něco vypít (čaj, kola, kafe) jen kvůli závislosti. Sice jsem nic nečetl, ale myslím si, že to zas tak neškodlivé nebude, určitě je to příjem zbytečných látek. To zpestření je dobrý nápad.
Určitě není vhodné pít colu každý den. Nekvalitních cukrů je tam spoustu, ale horší jsou přídavné chemické látky, které coly obsahují. Např. mnoho sladkých limonád (ať už je citronová, malinová nebo třeba cola) obsahuje Asparthan, který způsobuje vážné zdravotní problémy, ty se neprojeví hned, ale pracuje na zničení organismu třeba i několik let. Samozřejmě každý člověk snese něco jiného, ale zbytečně bych neriskoval. Já jsem také pil spoustu sladkých limonád. Měl jsem zažívací problémy, trpěl jsem nespavostí, měl jsem vysoký tlak a navíc se mi rozšířili alergické reakce. První rada doktorů byla, abych vynechal sladké limonády a hlídal si "éčka" v potravinách.
Cola používá jako konzervant kyselinu fosforečnou a zřejmě dost, když Colu používají automechanici na uvolnění zarezlých šroubů (pokud nemají po ruce něco profi). Na druhou stranu ostatní výrobci požívají jako konzervant sorban draselný - potencionálně rakovinotvorný. Pijte minerálky bez konzervantů a nejlépe vodu z vodovodu - je kvalitní.
Zdravim se zavislosti na cole mam zkusenost...3 roky 2 litry coly za den. Vysledek je ze az se dokopu k zubari tak to bude dost narocne. Jinak jak jsem prestal pit colu tak jsem tyden mel silene bolesti hlavy a byl jsem ne uplne prijemnej, ale po tydnu v pohode kazdopadne doporucuju ten hnus nepit
Zdenek
1,5 coca coly nebo kofolu vypiji i já, nejvíc piji vodu z vodovodního řádu, synovec co dělá v jedné laborce přes potraviny mě neustále zásobuje jak to či ono je aušus a naco všechno mi škodí, přečtu to a dál nic, zuby a kosti mám v pořádku, játra dle jaterních testů rovněž a ledviny jakbysmet. Nedělám z toho vědu, jím a piji nač mám chuť a kafe si dám klidně i 4x denně.
doplněno 09.09.14 13:29:O destilce nic nevím ale při karamelizaci se dává (nebo vzniká?) karcinogen methylimidazol. Co to je nepátrám, to bych došla k tomu, že jíst a pít nebudu vůbec nic, kdoví co za vodu nám teče a bez hnojení na zahradě nevyroste nic.
problém Coly je prý nejen ten umělý cukr, ale je tu i druhá věc. Aby Cola zůstala tak průzračná a čirá, pak se prý dělá z destilované vody. A pít na žízeň destilku, to opravdu není dobrý nápad.
doplněno 09.09.14 14:58:hmmm. Vyráběli jste někdy slivovici? Víte proč se destilát nesmí ředit vodou z vodovodu? Protože byste dostali to, čemu se říká šedivák. Jak jsem se dozvěděl v pálenici, Coca cola to prý dělá taky.
A za druhé, problém při pití destilky není nepřítomnost minerálů, ale nepřítomnost jontů. Když destilku osladíte, pak do ní sice přidáte cukr, ale jonty ne. Pijete oslazenou mrtvou vodu. Dobrou chuť.
Destilovaná voda s těmi všemi přísadami co v Cole jsou už snad nemůže mít nežádoucí vlastnosti destilované vody pro organismus a obyčejná Cola umělý cukr neobsahuje, jen Cola Light a Cola Zero
To že Coca Cola funguje jako výborné rozpouštědlo na některé věci, které nejdou jinak rozpustit jinými běžnými rozpouštědly je ověřený fakt.
Nějaký odkaz ohledně té destilky v Cole? Možná se dělá z destilky, ale destilovaná nebude, to by člověka po pár litrech zabilo.
Figurek - ty ionty jsou právě ty minerály - hořečnaté, draselné, vápenné, různé soli atd atd. Vypitím většího množství "mrtvé vody" může přijít smrt, protože na principu osmózy vysává minerály z tělních tekutin. Nevěřím, že by se cola nebo kdejaký jiný nápoj vyráběl z mrtvé vody, ačkoliv jsou tyhle nápoje silně návykové a hodně nezdravé. Běžný člověk získá dostatek minerálů stravou, proto by musel vypít hodně mrtvé vody naráz, aby mu to způsobilo problémy, cca 4-5litrů. Naopak vytrvalostní sportovci musí pít hodně hlavně iontové nápoje namíchané hypotonicky, protože ztráty při sportovní vytrvalostní aktivitě jsou velmi vysoké a spolu s vodou odcházejí i ty minerály, proto je důležité je stále dopňovat. Hypotonické nápoje může pít po celý den i člověk, který nesportuje, protože hustota bude odpovídat hustotě tělním tekutinám. Naproti tomu izotonický nápoj není vhodný, mnoho minerálů zase škodí. Takže vytrvalci by měli doplnovat tekutiny formou hypotonického nápoje. Sám jsem tady v létě psal, že při sportu vypiju 5-8litrů vody denně, což někteří nemohli pochopit a srovnávali mě s krávou, ale člověk při intenzivní fyzické 4-6ti hodinové aktivitě potem ztratí mnohem víc, než dokáže během treéninku dopít a pak mu chybí jak voda, tak elektrolity, což je nebo může být nebezpečné a může následovat kolaps. Ono dost lidí během takové aktivity doplnuje jen vodu, ale to je špatně, je třeba doplnovat i ty minerály a hlavně soli, protože sůl reguluje "vodní hospodářství". A hlavně při ztrátě solí potem a vypitím čisté vody se zbývající sůl v tělních tekutinách ještě více naředí ...Pítí "coly" nebudu komentovat, cukr působí v mozku na hormon štěstí, proto je návykový a samozřejmě nezdravý, je to bílý jed, ale nejvíc se mi líbí hláška tazatele "vápníku mám dost"
Narazila jsem na odlišný názor a to, že cola je nejzdravější nápoj u nás. Přikládám odkaz. Je zhruba v polovině rozhovoru s údajně známým lékařem. google.cz/...
Já se řídím hlavně zkušenostmi. Lidé, kteří se prolévají Colou a podobnými přeslazenými šmejdy jsou vždy viditelně i fakticky nemocní. Je to pochopitelné - Cola obsahuje tolik jedů, že doslova ochromí trávení a brání vstřebávání živin z potravy. K tomu způsobí skokově extrémní překyselení.
Co to znamená "mám hodně vápníku"? U vápníku stejně jako u jiných prvků spíš záleží na schopnosti tkání jej přijímat. Hodně vápníku v krvi může být důsledkem snahy těla vyrovnat extrémní překyselení krve způsobované Colou. Vysoká hladina vápníku v krvi taky může zmamenat i problém - signalizuje to většinou akutní nedostatek železa. To se projeví na krevním oběhu, kvalitě krve, játrech, později na vysoké pravděpodobnosti vzniku autoimunitních onemocnění.
Doporučuji pít pouze čistou vodu, čaj bez cukru nebo občas neslazenou minerálku - taky nepřehánět.
Musíte zase uznat, že takhle je to snad u jednoho člověka ze 100.. zbytek aspoň tu slazenou minerálku nebo čaj pijí
Nejsem odborník, ani doktor a pod uvedené o škodlivosti a závislostech se podepisuju...
ALE - když sem před cca 2 roky měl problémy s trávením a nadváhou, doktor mi řekl že mám při dietě do pitného režimu doplnit Coca-Colu, tj. normální, slazenou. Při vysazení ostatních potravin by prý tělu chyběly minerály a hlavně cukry, které potřebuje. Skoro měsíc jsem jedl jen pečivo, suchary a zapíjel slabým čajem nebo Coca-Colou. Hladem jsem rozhodně netrpěl (jen ta chuť na cokoliv jiného byla občas problém...) a krom spraveného zažívání jsem zhubnul 15kg.
Colu moc nemusím, ale když dostanu občas chuť, už si ji neodpírám.
Ahoj,kolu piji už osm let a nedělalo mi problém vypít čtyři litry denně přesto sem se zuby nikdy problém neměl ale se vším ostatním ano.Dnes již kolu nepiju a zjišťuji co to se mnou všechno dělalo byl jsem vzteklej,apatický,pálení močových cest po ejakulaci,bolela mě hlava a do konce sem byl frigidní to si nedělám srandu.Takže kolu by neměl pít nikdo a když už tak jen fakt tu sklenku nestojí za to,každý to má s těmi příznaky jinak ale nic dobrého z toho nevzejde.Po sedmy letech se semnou rozešla přítelkyně ono když jste frigida tak to ani jinak nejde,pak se ale rozhodla že by to chtěla ještě zkusit ale že si to musí rozmyslet tak sem jí přestal pít aby viděla že pro ní udělám všechno,nakonec si to rozmyslela a já si pak
uvědomil co sem dělal špatně ale tenkrát sem to ani nevyděl.Takže závěrem kole se vyhýbejte obloukem ty sračky z vás udělají akorát magora.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.