Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustaly sviravy hlad

Od: eva97 odpovědí: 33 změna:
Dobry den, je mi 17 a uz nekolik dni me trapi neustaly neuveritelny hlad.. Neni to jen "neco bych si dala", ale opravdu zivot zneprijemnujici pocit hladu. Vyznavam zdravy zivotni styl, takze jim ovesne vlocky, nori rasy, jahly, quinou, ryby, tvaroh, mandlove mleko, spoustu ovoce a zeleniny, orisky.. Zadne sladkosti, fastfoody, proste zadny "crap food".. Lekar mi zjistil mirne zvysenou stitnou zlazu, ale pry to neni duvod k znepokojovani.. Beru rok a pul antidepresiva a leky na spani + antikoncepci.. Nejaky napad proc se mi to deje? Samozrejme pokud problem vytrva, pujdu k lekari.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bgmaniac*
hodnocení

0x

Trochu to odlehčím, dejte si pořádný kus krvavého hovězího bifteku a bude určitě po hladu :) pokud bych já jedl to, co jíte Vy, budu mít nonstop hlad též :)

eva97
hodnocení

Takhle to bohuzel opravdu nefunguje ;) a maso nesnasim :) takze dekuji za prinosnou radu ;)

paw*
hodnocení

0x
Ja si myslim, ze je to tim, ze ti chybi zivocisne bilkoviny. Treba z hoveziho, veproveho nebo.kureciho masa. Nejsi nahodoubpodvizivena? Pokud to chces ve tvem stylu, tak at vasi koupi bio nebk jeste lepe "ze dvora". Mimochodem, bucek je tez bile maso :). A snezeny pekne v klidu a bez stresu jenucineny balzam na dusi.
eva97
hodnocení

Nakupuju a varim si sama, je mi sice 17, ale nejsem uplny strevo a o vyzive trochu neco vim.. Maso proste nejim a nemuzu, je mi po nem zle.. Nahrazuji ho sojou, mlecnymi vyrobky, lusteninami..

hodnocení

0x

Tzv. "vlčí hlad" je především psychická záležitost. Chce to zjistit, co vám v životě schází, čeho se nedostává (většinou je to láska...) O tlustých lidech se říká, že mají nedostatek lásky, a obalují se tukem proto, protože potřebují pocit bezpečí...

Rovněž to může být i tím, že vám z důvodu zdravé stravy některé látky v těle chybí. A tělo si říká možná o více sacharidů...

No a ten hlad také můžou způsobovat antidepresiva. I když pokud je berete tak dlouho, už by tuto "neplechu" způsobovat neměly...

A poslední nápad, velký hlad mívám, když jsem unavená, nevyspaná.

eva97
hodnocení

Bohuzel ani jedno neni muj problem :/ mam milujici rodinu i pritele. Mam 48,5 kg na 165 cm (pro rejpaly - ne, opravdu nejsem anorekticka ani nevypadam vychrtle), takze ani tlusta nejsem.. Sacharidu prijimam hodne z ovoce a ovesnych vlocek, ktere jim kazdy den. Unavena taky nejsem :/
paw*

Tak v tom pripade to vypada, ze budete mit vice citlivou glykemii. Zkuste zaradit do jidelnicku vice "dlouhych"cukru, ktere by mely byt na toto lepsi nez cukry z ovoce.

stirecek*
Začal bych řešit ty léky, potom stravu...
eva97
hodnocení

Prosimvas, vubec nevite proc je beru, kdy, jaky davky a ani jaky konkretne uzivam.. Bez nich neni mozne abych normalne fungovala, takze to nechte byt. Diky ;)
eva97
hodnocení

Btw tohleto me fakt bavi.. :D zkuste rict astmatikovi at vyhodi inhalator, ze mu dela jenom hur, cukrovkari at se vykasle na inzulinovy pero.. ;) asi by vas to nenapadlo, ze ne? Jenom tady v cesku je porad zakorenej nazor ze psychofarmaka jsou buhvijaky svinstvo a ze je berou jenom totalni psychousove, nevim odkud tenhle prisernej nazor prisel..
stirecek*
Neřekl jsem ti nic špatného! Jen to, ze bych to začal řešit. Sám jsem astmatik a používání dopingu jsem snížil na minimum. Takže proč nebo co tady nikoho nezajímá, je to jen na tobě. Ono kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá výmluvy.
eva97
hodnocení

Ale CO mam resit? :D kdyz bez tech prasku nefunguju? Vysadit je? :D
stirecek*
Řešit máš právě to, proč bez těch léků nefungujes. Neznám tvoji diagnózu, takže ti nepomuzu, jen ti můžu říct, ze do budoucna si zadelavas na velké problémy, protože těch léků bude přibývat. Jedno je jisté, vysadit je nemůžeš ze dne na den, ale postupně snižovat dávky, jelikož tvoje tělo přijímá hormony zvenku, tudíž si je neumí vyrobit samo. Proto snižovat dávky postupně, aby se to zase naučilo. Proto bez těch léků nefungujes... No a pravidelná zdravá strava a hlavně pohyb, pak člověk usne i ve stoje.
eva97
hodnocení

Kdyz myslite, ze tomu rozumite lip nez moji 3 lekari, tak vas pri tom necham ;)

Štírečku, je to marný, je to marný, je to marný *zed*

stirecek*
Někdy je to těžké :) :)

Vaše BMI je 17.6, což je podváha

BMI

eva97
hodnocení

Nemam podvahu ;) chodim k obvodakovi 5x rocne, to by mi asi neco rekl ;)

hodnocení

0x

já si pamatuji takový svíravý hlad, když jsem byla těhotná - tělo chce živiny, asi bys měla jíst něco výživnějšího...

gkkgkg
hodnocení

0x

Ty chceš poradit, ale místo toho abys byla ráda, že ti někdo poradí, tak na ně útočíš a hledáš výmluvy. Proč to sem potom píšeš... 48Kg na 165cm je fakt malá váha a fakt nezálaží na tom, že podle sebe nevypadáš hubená.Mimochodem takhle mluví anorektik. Napíšu ti to narovinu... Oboje je to tím, že žereš srač*ky

eva97
hodnocení

Ty je zas meles :*
ria*

Ahoj tady na té poradně najdeš skvělé odpovědi na všelicos, ale co se týče zdravého stravování, je zde ohromná černá díra :). Tady pomoc nenajdeš, obrať se na odborníky, jinde, jen doporučím, nech si u doktora udělat rozbor krve, jestli ti něco nechybí.

paw*

Tady je krasna ukazka toho, hjaky ma vyse popsana (slecnou) strava vliv na cloveka. nejenomze z toho zacne blbnout, ale diky nedostatku nekterych latek si clovek ani neuvedomi, ze mu to vlezlo na mozek.

stirecek*
Od toho má přece tři doktory a hromady léků :) :) :)
ria*

Dobrý den,

Můžete mi logicky vysvělit, co je na stravě,co tazatelka napsala špatného : ovesne vlocky, nori rasy, jahly, quinou, ryby, tvaroh, mandlove mleko, spoustu ovoce a zeleniny, orisky. KONKRÉTNĚ prosím.
a kde jste našel, že tazatelka blbne?

To mohu napsat i Vám, že máte nevyrovnanou povahu a že Vám vaše strava blbne mozek, když jste se přepsal "hjaky"?

děkuji

paw*

Kdybyste mi napsala, ze z jidla blbnu, tak byste mela uplnou pravdu. A navic neumim cesky ani psat.

Konkretne si myslim, ze v jejim veku by melo telo prijmat bilkoviny a sacharidy z rozmanitejsich zdroju. Tim myslim zdroje zivocisne.

stirecek*
Lidi nehádejte se. Strava je dobrá, ale šla by ještě vylepšit. Problém je hormonální řízení ovlivněné léky, rozhozená štítná žláza, která po čase taky bude vyžadovat další léky atd atd. Uz o tom dva dny píšu ale ti nactileti jsou nejchytřejší a rady nepotřebují. Mají přece chytré lékaře.
ria*

Dobrý den, omouvám se, asi mi někde v textu uniklo, že jste se s tazatelkou setkal osobně, prohlédl jí a tak mohl stanovit, co jí trápí.

Ráda bych se zeptala, jak tedy bez léků dokážete ustát astmatický záchvat, já dvakrát skončila na pohotovosi, než chytří doktoři zjistili že je to asmta a dali mi inhalátor.

Děkuji.

stirecek*
Ja ještě umím číst, tak jsem si přečetl, co ji trápí. Prostě má hlad a přitom netloustne, tak se projevuje hypertyreoza. Taky neklid, labilita, stres atd atd., což sama dává najevo. Příjem hormonu zvenku nejen ze ovlivňuje orgány s vnitřní sekreci, ale též nervovou soustavu a to vyžaduje další "tlumici " léky, které přináší další vedlejší účinky. Nakonec váš příběh sám vypovídá, proč ne-věřit doktorům.
Prosím, není zač.

ria*

Děkuji, otce občas píchne pod žebry, jakoby ze zdola od břicha, poradíte i co s tím?
*smich*

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já bych se přidal jen s tou váhou a výškou. Má nastávající měla den před svatbou 48 kg a výšku 170 cm. Hubená a ani vychrtlá teda nebyla. Když je nějaká potíž s hormonama a nepomůže moc lékař, my to tu teda nedáme moc dohromady. Sousedovic děvče je na tom nějak podobně, furt unavená. Je, byla dost oplácaná, teď hubne a taky má potíže se štítnou žlázou. Asi to není jednoduché. Držím palce. Ahoj.

mirex*
hodnocení

0x

Jste celkově rozhozená osobnost (není divu). Je smutné číst vyše reakce na odpovědi. Slečno, běžte za roh a tam si dejte pár facek. Slunce v duši.

pohanka*
hodnocení

0x

Někde je chyba. Ačkoliv vyznáváte zdravý životní styl, tak zdravá nejste. V 17 letech mít předepsané léky na deprese a spaní není do budoucna nic pěkného. Antikoncepci nepovažuji pro Vás též za nic vhodného. Zvolila bych ne chemickou cestu k zabránění početí. Přítel by měl více zohlednit Váš stav. Též, když vyznáváte tento styl, proč chodíte k lékařům tohoto typu. Proč se nenasměrujete k čínské medicíně, homeopatikům apod.? To, že máte hlad znamená, že si tělo o něco říká. Vy jste si v hlavě něco vytýčila a tělo se s tím musí poprat. Ale myslím, že tak to nefunguje. Stresujete se, ani o tom nevíte. Jaký máte krevní tlak? Aby jste za nějaký čas nebrala ještě nějaké prášky na snížení. Nebylo by vhodné upravit jídelníček a zařadit tam ještě nějaká jídla? Vynechte určitě rychlé občerstvení, sladké limonády, tady souhlasím. Ale proč nejíst vše ostatní? Sníst vše, ale od všeho trochu, nic nevynechávat, mít barevný, vyvážený talíř. Dejte si jídla vařená doma, poctivá, vařená s láskou. Dejte si halušky, nudle s mákem, kulajdu, bramboračku, i to pečené kuře, kachnu z farmářského dvora s knedlíkem i zelím. Zasytíte se a tělu dodáte potřebné živiny. Vaše stávající pokrmy mě připadají jaksi zastydlé. Nemá to žádnou šťávu. Když už si dáte jenom tu rybu, dáte si ji alespoň smaženou v trojobalu a k tomu brambory s máslem, pažitkou a rajčatový salát s cibulí a troškou oleje? Vaše jídlo nyní rozhoduje, jaké budete mít těhotenství a vůbec jestli ho budete mít bezproblémové v úplném začátku. Nepřipravte se o to nejhezčí, co ženu v životě čeká. Vždyť to musí být strašně vysilující shánět neustále nějaké zdravé potraviny nahrazující běžnou stravu, někde se to musí v hlavě štosovat, co smím a co nesmím jíst. Víte, že i ortodoxním vegetariánům doporučují odborníci na výživu, aby si dvakrát do roka dali pořádný hovězí biftek? Též se říká, je lepší sníst s požitkem normální jídlo, v tomto případě vepřo-knedlo-zelo- pivo, než se trápit se zeleninovým talířem s oříšky a jíst ho bez chuti, nálady, bez požitku. Zajímáte se o to, jestli jste vyvážená osoba a jestli se i podle toho stravujete? Mám na mysli jing a jang. Možná, že u Vás něco převažuje a právě to Vám nedělá dobře. Já tomu nerozumím, takže neřeknu nic konkrétního, jenom jsem nahodila okruhy, se kterými by jste se mohla blíže seznámit. Člověk má v pozemském žití tři možnosti slasti. A to jedno je jídlo, sex a další vyměšování. Možná, že jste na to ještě moc mladá, třeba na to přijdete někdy později, ale tím vyhraněným stylem stravování přicházíte nejen o libé podněty, ale třeba o důležité prvky, které tělo a mozek potřebuje. Někdy je dobré se umět hýčkat a udělat si dobře. Vše je provázané, jsme jenom živočichové a ani kdybychom to moc chtěli svým volním i nevolním *smich* chováním změnit, tak se nezadaří. Hezký večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]