Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu na akce, nevím jak to říct rodičům

Od: dalo98* odpovědí: 5 změna:

Poradte mi prosím jak říct rodičům at me pustí na akce. Nevím jak jim to mám říct, protože jsou starší a mají starou školu. Budu mít 16 chodím na gympl a všicni kolěm mě už chodí a já nebyl ani jednou a všichni okolo mi říkáji že musím bý doma a tak. Chci chodit na akce ale nevim jak to rict rodicum aby me doopravdy pustili poradte mi prosim-

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

A co je to za "akce"? Jestli to jsou nejake chlastaci pařby, tak se tvojim rodicum ani nedivim. I u nas takove akce byly a i kdyz to vypadalo, ze tam chodi vsichni, podle toho, jak o tom ti, co tam chodili, kecali, ve skutecnosti se jich ucastnila jen velice mala skupinka.

hodnocení

0x

To není o staré škole, v tomto případě platí, že téměř všichni rodiče "jsou ze staré školy". Ale oni jen mají strach. Jednou ho pochopíš. Těm, co tvrdí, že někam chodí (myslím, že Imgfy má v tomhle dost pravdu), řekni, že máš lepší zábavu, nemusíš jim nutně tvrdit, že tě rodiče nepustí. Pak je popros, aby tě jednou nechali jít na chvilku s dobrým kamarádem, kterého oni znají taky, s brzkým návratem, který splňte. Postupně můžete režim upravovat (pozdější příchody apod.), ale nečekej, že to půjde ze dne na den.

Mimochodem, s klukem, se kterým jsem chodila přes svýma šestnáctinama, mě máma JEDNOU nechala být venku do 9. A to nebyla žádná "akce", jen procházka. Cca od 17 jsem měla naprostou volnost s tím, že kdybych někdy přišla jó pozdě nebo v jó špatném stavu, tak "si asi musíme promluvit". Takže nedělej ukvapené závěry, třeba tě rodiče brzy nechají jít - jen jim musíš nejdřív dokázat, že tu zodpovědnost máš.

dalo98*
hodnocení

děkuju ti moc

xixi*
hodnocení

0x

Záleží co je to za akci, kdo se jí účastní, kde se koná atd. Jako rodič ti řeknu, že syn (16,5roku) nás požádal poprvé před rokem, jestli by mohl jít v pátek s pár kámošema ven. A divil se, že jsem řekl, že může, ale chci vědět kde a s kým bude, co plánují dělat a kdy se vrátí. Dohodli jsme pravidla (žádný alkohol, žádné kouření, návrat do jedné v noci, bude na mobilu atd.) a šel. Sám byl překvapený, že jsem to dovolil hned napoprvé. Všechno dodržel a teď chodí (skoro) pravidelně, cca 2x do měsíce, o prázdninách častěji. Získal moji důvěru, nemám s tím problém. Ale ví, že stačí šlápnout vedle a bude mít utrum na dlouho.

Takže doporučuji promluvit si s rodiči, říct jim kam chceš jít, s kým atd. Pokud budou souhlasit, tak to hlavně dodržet. Pokud souhlasit nebudou, zeptej se (slušně), co můžeš udělat proto, aby tě pustili.

pejsek*
hodnocení

0x

,,Nevím jak jim to mám říct, protože jsou starší a mají starou školu."

Řekni, že jdeš ven s kamarádem, kterého rodiče moc dobře znají a slib, že nebudeš dělat psí kusy a chlastat nebo kouřit. Pak potají popros kamaráda, aby se za tebe přimluvil. Potom je oba přemluvte a oni tě pustí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]