Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v call centru

Od: sunny321 odpovědí: 24 změna:

Protože nemohu (kvůli věku) sehnat jinou práci, nastoupila jsem 12.5. do call centra. Nabízená odměna 60,- Kč/hod + bonusy.

Až v průběhu práce jsem se dověděla, že je všechno jinak. Nabízená odměna je 1 Kč/min. To by skoro mohlo být totéž, kdyby se ovšem nezapočítávaly pouze "provolané" minuty. Těch je možné udělat 35-45... víc jen vyjímečně.

Smířila jsem se s tím, že budu pracovat za 45,- Kč... jenže když jsem se na konci měsíce ptala kdy a jak dostanu zaplaceno, bylo mi řečeno, že odměna za minutu bude jen 0,70 Kč, protože jsem nestihla odpracovat 22 směn, což je podmínka k vyplacení vyšší sazby. Argumentovala jsem tím, že jsem odpracovala 16 směn (pracovala jsem i o víkendech) a poměrná část - vzhledem k pozdějšímu nástupu by byla 14. Nehodlají prý se mnou diskutovat.. Kolegyni, která odpracovala jen 11 směn odmítli dát cokoliv..protože podmínka k vyplacení jakékoliv mzdy je odpracovat 12 směn a když je člověk nesplní, nedostane ani korunu!

Nevíte s kým tohle řešit?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

0x

To už byste měla snad lepší být na podpoře.Je to o tom,že našinec bere každou práci a stane se obětí vydírání.Kdybych věděla,že je to tak,jak píšete,vykašlala bych se tam na to,ať si to dělají sami...Musíte sama zvážit,jestli tam zůstanete,podle vaší živ.situace.

sunny321
hodnocení

Já tu práci hledala jako přivýdělek k důchodu.. takže podporu neřeším. A také jsem tam skončila. Nejsem zase až takový šílenec, abych pracovala nakonec za nějakých 25,- Kč/hod. To ale neznamená, že bych nad tím chtěla mávnout rukou.

Oni se totiž najdou další a další důvěřivci, kteří práci hledají a ti jim znovu naletí. Chtěla bych tomu zabránit..

ivik*

Já jsem myslela,že jste nezaměstnaná.Tak vám vlastně o nic nejde.Horší by bylo, kdybyste byla bez práce bez příjmu jako jsou tisíce jiných.

doplněno 16.06.14 08:24:

Podejte tedy stížnost na Inspektorát práce,ať se na to podívají.Ale moc si od toho neslibujte,kontrolní orgány v naší zemi jsou na ...

sunny321
hodnocení

Tak to mi tedy jde. Sice nejsem nezaměstnaná, ale mám důchod tak nízký (protože jsem se 10 let starala o těžce nemocné rodiče a své malé děti... v té době se ještě důchod vypočítával z posledních 5 nebo 10 let - podle toho, co bylo pro žadatele výhodnější). Ale nestěžuji si.. jen jsem si chtěla k tomu minimu přivydělat, abych si např. mohla koupit na zimu uhlí a třeba jet občas za dětmi.

Navíc mi nejde jen o mě, ale také o ty, kteří si naběhnou stejně jako já.. a o princip. Ucházela jsem se např. o práci v řeznictví.. bylo nás 5 zájemkyň a tak každá "na zkoušku" pracovala 1 den. I my, které jsme nebyly vybrány, jsme dostaly směnu zaplacenou.

Tak nevím, jak si někdo může dovolit nedat studentce, která odpracovala 11 směn ani korunu!

ivik*

Jak píšu ,jestli vám to není jedno,podejte stížnost na IP,jiná cesta není.

sunny321
hodnocení

To udělám. Již v minulosti jsem krátce pracovala u Vietnamců - odmítli mi dát smlouvu a odmítali dát pauzu na jídlo (během 10 hod. směny). Odešla jsem (kvůli nabídce cool centra), ale kontaktovala jsem MÚ Nymburk .. a světe div se! Paní majitelka dostala 250 tis. pokutu a rychle uzavřela se zaměstnanci smlouvy..

Já teď pracuji v jiném cool centru, kde jsou podmínky jiné. Plat dostávám každý pátek a doplatek (provize a mimořádné směny) k 10. v následujícím měsíci. Ale to neznamená, že zapomenu na to, co se děje v tom předchozím.

ivik*

Asi jsem divná,ale k Vietnamcům bych nešla pracovat ani kdybych měla žrát trávu.Přece jen mám nějakou hrdost.Omlouvám se vám, pokud se vás to dotkne.Ale děláme si to možná taky trochu sami.

Ano, jste divná a mě osobně se to fakt nedotkne - je to Váš boj. To, že je někdo vietnamec je problém? Takže jít do fabriky k Němcům, Holanďanům, Rusům - to je OK, ale běda jít k vietnamci, že ... *smich* Ono totiž ne všichni ,,lstiví asiaté´´ pěstují marjánu, nebo pašují šuntózní hadry. Spousta z nich dělá i řemeslo a ne špatně. Jezdím k jednomu zákazníkovi, ano, je to vietnamec, nicméně mluví perfektním valašským nářečím a dělá velmi slušný nábytek.

ivik*

Pro promon: Teď jste uhodila na hřebíček! Proč v našem státě jsou vlastníky fabrik cizinci? Protože se všechno zničilo a podvodně zprivatizovalo,cizáci se sem vrhli jako supy a Češi se teď bojí otevřít hubu a říct: kam jsme to došli.Proč ten Vietnamec nejde podnikat do Vietnamu?Sama na vlastní uši jsem v obchodě s viet.hadrama slyšela,jak česká prodavačka žadonila o chvilku volna,aby se mohla jít najíst...Stydím se za to,co se v téhle zemi stalo.

sunny331

I v Nymburku to tak fungovalo. Paní majitelka si mě zavolala..: "pani..dneska třikrat sachod.. proč třikrat.. všechno koukam.." Vydržím dost, ale aby mě někdo vyslýchal, proč jdu během 9 hod 3 x na WC, to na mě bylo moc.. a navíc odmítli dát smlouvu. Tak jsem už jen zamávala na pozdrav.. a poslala na ně kontrolu.

Prý měli oči jako tenisáky, protože museli zaplatit 250 tis. Ostatní "brigádnice" dostaly alespoň smlouvu o dílo..

iz*

Je to sice stará otázka, ale toto platí stále: Smlouva o dílo je v tomto případě nesmysl, v pracovně právních vztazích musí jít o pracovní smlouvu, DPČ nebo DPP.

hodnocení

0x

Asi to v call centru není tak cool, jak by se zdálo.

hodnocení

0x

A co máte v prac. smlouvě?

Pracovala jste = odměna.

Pokud prac. smlouvu nemáte, budete to řešit asi jen těžko.

sunny321
hodnocení

Ve smlouvě o dílo mám samozřejmě to, co nabízeli... Podmínky o odpracování x směn a eventuálním snížením hodinové sazby tam nejsou..

iz*

A nebude problém právě v té smlouvě o dílo? Tou se neuzavírá pracovně právní vztah a neřídí se zákoníkem práce. Platí přesně to, co jste si ve smlouvě sjednala.

V takovém případě by ani SÚIP (inspektorát práce) moc nezmohl, ledaže by zjistil, že Call centrum obchází zákoník práce.

Pokud však šlo o zaměstnání, byl zaměstnavatel povinen Vás o všech podmínkách a kritériích pro přiznání nenárokových složek mzdy informovat před začátkem práce.

" Zpětná"informace je nesmysl.

fido*
hodnocení

0x

bohužel ano. Také jsem byl na jednom pohovoru, kde mi řekli, že pracovat budu 3 měsíce zadarmo, pouze za to kolik uzavřu smluv. Když jsem jim řekl, že ( bylo pátek), že si to do ponděli rozmyslím, tak mi řekli, že musím nastoupit ještě ten den na na odpolední, jinak, že mají další zájemce. .. tato země zneužívá nezaměstnaných hrozným způsobem ...

betaraybill*

otrkokářství hadra no. No vlastně i ti otroci se měli líp. Dostali nažrat a většinou je dali i někam spát pod střechu. Vy když nebudete mít kde bydlet a budete mít takovouhle práci s 3 měsíci zdarma tak si můžete leda tak zdechnout hlady.

pracemaloplac

Pesně tak, zemský ráááj to na pohled, ale jen na pohled...

rv*
hodnocení

0x

Bylo by dobré aspoň tady zveřejnit název dané firmy a třeba i s některými pracovními dokumenty, ať vím, co mě čeká, až k nim půjdu žádat o místo. Každá slušná firma se ráda pochlubí, jaké podmínky svým pracovníkům nabízí.

ivik*

To je dobrý nápad,alespoň název firmy.To by možná pomohlo víc,než si někde stěžovat.

sunny331
hodnocení

Cool centrum s.r.o. Praha 4, U družstva Ideál...

rv*

Jen tady uvedu správný název firmy.

Coolcentrum, s.r.o.

U družstva Ideál 1516/3

14000 Praha, Nusle

Stále více zájemců o práci si nejprve ve vyhledávači hledá informace o dané firmě, tak ať vaše zkušenost nezapadne.

rv*

Ješte na adrese

firmy.cz/...

jí můžete ohodnotit. Budete první!

kocka*
hodnocení

Já se musím připojit jelikoš já mám stejnou zkušenost v tom samém cool centru jak se píše v dotazu také jsem dá se říci naletěla,takže určitě budu postupovat asi stejně,oni si tam nemohou dovolit okrádat pracovníky o vydělané peníze a nebo dokonce strhávat nějaké peníza pro vlastní potřebu,tak to je síla to opravdu takže co se týče odpovědi tak prostě na ně poslat kontrolu ale anonymě a oni samy uvidí co bude,takto to opravdu nejde,to se opravdu děje jen v tom jmenovaném coolcentru jak se píše,a pozor mají tam i operátora který je den co den v podnapilém stavu to je bomba co.takže určitě jít na vyšší mista.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 21. 06. 2014 19:02:45
Opravdu musíš? Vždyť je to tvůj dotaz, tak co to tady vlastně zkoušíš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]