Nejste přihlášen/a.
Ahoj, půjdu teď do 9.třídy ale ještě vůbec netuším, na jakou střední školu jít. Chtěla bych aby tam bylo co nejméně lidí z mojeho malého města,někde v Olomouckém kraji. Jenže já nejsem typ,který jde na střední školu sám - jsem dost stydlivá,a potřebuju aby tam šla nějáká má kamarádka semnou.Bohužel, moje kamarádka jde na zdravku a pak ještě dává přihlášku na obchodní.. jenže přemýšlela jsem o doktorce, ale moc nevím. Rodiče chcou abych byla právnička, jenomže to bych musela jít na gympl a tam jde hodně lidí které moc nemusím.. už teď na základní škole to není moc dobré.
Ale nechci moc být na intru,mám ráda svou rodinu a raději bych teda v olomouckém kraji.
Na uměleckou by semnou nikdo nešel,kam chci jít já - i když moc nevím čím chci být. Něco,co má dobrý plat,bude mě to bavit a střední škola v olomouckém kraji.. chci být designérka,ale nevím střední školu.
design můžeš studovat i na VŠ...jestli se dobře učíš, běž na gympl a pak vysokou. Výběr oboru odložíš o 4 roky. Třeba ještě změníš názor na výběr budoucího podnikání
Jinak v olomouckém kraji obor Průmyslový design/... , Grafický design (/... , Design interiéru ve tvém kraji není
Další umělecké obory pod sekcí 82 Umění a užité /...
Nevaž se na kamarádky, na nové škole se seznámíš s novými lidmi. Volba budoucího povolání v dětství je založena na představách, co člověk o povolání ví, podle toho, která povolání zná a částečně na tom, co ho baví a k čemu má sklony. Někdo k aktivní práci (něco vyrábět, pracovat v obchodu, v servisu, léčit zvířátka nebo lidi, pěstovat kytky, pracovat v lese nebo u koní, výroba potravin - řezník, uzenář, pekař, cukrář, práce v ubytování a stravování v hotelech, kempech, restauracích, ve školní jídelně, atd. atd..) a někdo má zase raději klid, sedět u psacího stolu a dělat nějakou kancelářskou práci (ekonomka, účetní, fakturace, plánování, sektretářka, hosteska, recepční, právnička v advokacii, notářství, nebo různých státních úřadech nebo v kancelářích soukromých firem).
Design je zajímavý obor pro skutečné talenty, webdesign - tvorba grafického návrhu webových stránek i pro technické talenty. Na umělecké obory se dělají obvykle přijímací zkoušky aby ti, kteří by v průběhu studia neuspěli zbytečně neztráceli čas studiem, na které nemají vlohy.
Možná by pro vás opravdu bylo vhodné nějaké gymnázium, kde místo specializovaného vzdělání získáte všeobecný přehled a širší vzdělání a pak si budete moci další vzdělání k povolání nasměrovat podle toho, na co budete mít vlohy, zájem a uvidíte uplatnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.