Nejste přihlášen/a.
Ahoj, o prázdnínách letímet na dovolenou a budeme mít odlet ve 3, nebo ve 4, takže to znamená vstávat o půlnoci. Já si říkám, že nemá cenu chodit spát, ale bojím se, že mi to hodně naruší spánkový režim. Je mi 15, spím většinou 7-8 hodin denně. Pokud má cenu chodit spát, jak to mám udělat?:D Protože v 5 opravdu spát nepůjdu, ani bych neusnul. V letadle si myslím, že toho moc nenaspím max hodinku a na letišti také pochybuji. Tak děkuji za odpovědi :D
PS: Dodatečná otázka: Myslíte, že má spánek hodně velký vliv na naše zdraví? Někde jsem četl že spánek 5 h (idální 6) snižuje riziko rakoviny. Zase jinde pořád tvrdí, že čím více, tím lépe. Myslíte si, že by bylo hodně znát kdybych snížil režim z 8 hodin na 6 nebo 5 ( nné z toho důvodu té rakoviny, ale prostě jen tak...jestli by to mělo vliv velký), tak jestli by to mělo velký vliv a bylo to hodně znát.
Děkuji za odpovědi :D
Ja bych sel spat tak v 7, abych mel do pulnoci alespon tak 4-4,5 hodiny. Je to lepsi nez nic. Jinak bez spanku budes v 6 rano uplne nanic. A jestli ne v 6, tak urcite v 10. Ani si to nebudes uvedomovat, ale vubec delat zmatecna rozhodnuti (hledat dlouze odletovou branu, autobus na letisti, recepci v hotelu, ...) a stejne si budes muset jit jeste pred polednem lehnout, protoze to 9 hodin vecer stejne nevydrzis.
Spat se ma tak dlouho, dokud se clovek neprobudi sam od sebe. Nekomu staci 6 hodin, nekdo potrebuje 9. Je to individualni. Nejlepsi je hodit spat tak brzy, aby te neprobouzel budik, ale vzbudil jsi se sam.
Děkuji za odpoved, hmmm já nwm jestli v těch 9 usnu :D snad ano uvidím. A kdybych nešel spát rozhodí mi to myslíte můj spací režim hodně?
Nepujdes spat, tzn. ze se ti v 10 dopoledne pristiho dne bude chtit spat, tak pujdes do postele, probudis se v 5, neco budes delat a v 11, kdy by jsi normalne sel do postele, se ji jeste chtit jit spat nebude, protoze jsi se probudil pred 6 hodinama, takze to pretahnes do 3 hodin rano, pak budes spat svych 8 a vzbudis se dalsi den v 11. Proste ti nekolik dni (2-3) bude trvat, nez se vratis na svuj normalni rytmus.
Dost otázek v jedné
Kam letíte - jak dlouho bude trvat let - do Bratislavy je to kratší než na Mars...
Tyhle záležitosti je dobré brát tak jak přijdou, Jinak se zbytečně stressujem a máme rakovinu...
Turecko, já se nestresuji kvůli rakovině, ale jenom mě zajímal ten článek a chtěl jsem znát názor, že ono spánek 8 hodin a 5 je docela rozdíl. Kvůli tomuhle svůj režim měnit nehodlám, prostě mi šlo o názory )
Nějaký spací režim máš asi zažitý, a ve Tvém věku se nijak neprojeví na zdravotním stravu, jestli před cestou zkusíš spát nebo ne. Ten rozdíl je opravdu znatelný, ale každý jsme jiný. Někumu stačí méně, někdo potřebuje více. Já když spím méně jak 8 hodin, tak to pak prostě potřebuji dospat,. Ale někomu stačí třeba 6 hodin vydatného spánku a stačí mu to...
doplněno 15.06.14 00:20:Ve Tvém věku jsem tyhle časové posuny opravdu neřešil. Máš mladý organisnmus, který se určitě v pohodě přizpůsobí...
doplněno 15.06.14 01:32:Aha, takže nejsi úplně netrénovanej?
Tak to můžeš být asi úplně v klííídku
5-6 hodin spím běžně. Nedělám to proto, že bych z toho měl nějakou radost, ale prostě více času na spánek nemám. Takže dám někdy vědět, jak to dopadlo se zdravím.
Pokud bych odlétal takto v noci a nemusel na letiště řídit, tak bych spát nešel. V mém případě by to skutečně nemělo cenu (chodím spát okolo 1:00). Pokud bych ale řídit měl, asi bych si na dvě tři hodinky zdřímnul. Loni jsem jel takto na letiště do Bratislavy a měl jsem dost krizi. Určitě bych ale nešel spát v 19:00. To bych nezabral, navíc když je ještě světlo.
Taková jednorázová akce spánkový režim příliš nenaruší, druhý den se ale zpravidla dostaví větší únava. Pokud byste letěl na druhou stranu světa, musel byste kvůli časovému posunu absolvovat něco podobného (a po návratu zpět znovu). Osobně s tím problém příliš nemívám.
Ve vašem věku asi moc ne,na lepší dedukci bych musel znát! Stalo se že po 24 hodinové směně jsem nikdy nešel dát šlofíka,až normálně večer spát.Byli kolegové, i mladší než já,kteří museli jít spát a spali až do dvou a i tak nebyli provozuschopní,je to individuální!
Pkd bych byl ve stejné situaci,nevzrušuji se tím a jdu normálně spát i když asi bych tak rychle neusnul!Horší by bylo jet (řídit poté auto)-tam se nedá při cestování dát šlofíčka,na rozdíl od jiných dopravních prostředků.
dp.normálně dle zvyku do hajan adát si na daný čas budíka a nestresovat se tím!Ale každý jsme jiný!
Každý má potřebu spánku jinou. Já třeba vstávám ráno s chutí, když můžu spát 9 hodin denně. Vzhledem k tomu, že se mi neusíná lehko (musím chodit spát třeba hodinu před tím, než bych doopravdy chtěla usnout), tak je to náročné, 10 hodin denně si na spánek fakt nemůžu dovolit. Spím tedy mezi 6 a 8 hodinami, když dlouhodobě 6, je to málo. Krátkodobě (1-2 noci) měl zvládnout v pohodě cokoliv bez nějakých větších následků, otázka je, jestli nebudete ospalý první den dovolené.
Kdybych měla ve 12 vstávat, možná bych to zkusila "zapíchnout" dříve, třeba už v 8, protože nějaké 2 hodiny spánku v noci jsou k ničemu, ty by mne akorát naladily na víc spánku. Pokud by to v 8 nešlo, nešla bych spát vůbec. Určitě bych si první den dovolené dala po obědě šlofíka. No, to vlastně i ty další dny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.