Zdravim. jsem v norsku a rad bych tu nasel nejakou praci na dva tri mesice, idealne nejakou venkovni (sber jahod, boruvek apod.) ale neni 100%ne podminkou. nevite kde KONKRETNE hledat? Poptaval jsem na nav.no, ale maj tam jen klasicky zamestnani. a abych projel finn.no, na to neumim tak dobre norsky. umim anglicky, nemecky a francouzsky Jsem tu karou, tak muzu dojet kamkoli. diky za kazdou moznou informaci. idealne od nekoho kdo tu prave je, nebo byl v minulych letech
V severských zemích zraje v letních měsících ostružník Moruška. Nízký, beztrnný až 25 cm vysoký keřík. Rubus chamaemorus. Takže pokud by jste chtěl sbírat drobné ovoce, v lesích se sbírá hojně tato ostružinka. Třeba právě teď dozrává a hledají do lesů sběrače? Víc Vám s tím nepomůžu, ale alespoň nějaká zajímavost. Četla jsem kdysi knížku o rodině s postiženým chlapcem, kde mimo jiné aktivity ji sbírali a vařili z ní marmelády.
doplněno 11.07.14 22:44:
Jinak zdravím z Čech a moc Vám přeju tu krásnou přírodu.
" It is estimated that approximately 20-25 000 foreign workers come to Norway each year doing seasonal work in the agricultural sector. The majority of these workers are from Poland, Lithuania, Latvia and Estonia."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.