Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat zda je toto vůbec přechod.Označení značkou žádné na vozovce též nic.Včera mi tam vlítnul sebevrah(na kole!),řval jak pominutej ,že je na přechodu.Naštěstí jsem jel pomálinku,tak se nic nestalo jen jsem ho minul cca pár cm.
Ikdyby to hned přechod jasně byl, cyklista na přechodu nemá co dělat. Jen kdyby kolo vedl a choval se jako chodec, pak by to bylo vpořádku..
Tak tohle vysvětlete těm buzerantům na dvouch kolech
Nedávno jsem takhle zprdnul babu co si na kole přejela přechod a následně jela po chodníku proti mně. Nelíbilo se jí to, že jí někdo nadává, že tam nemá co dělat.
Podle mě je totiž velkýýý problém v tom, že policajti cyklisty z velké většiny vůbec neřeší. Ono motorista je snadnější a lákavější kořist pro splnění jejich buzerplánu. Navíc by místo vožení si prdelí v autě museli třeba šlapat pěšky.
Na kole jezdím poměrně dost a nevím zda by jste mi to o buzerantech chtěl opakovat do očí. Jinak každý někdy porušíme předpis (myslím, že i vy v autě) a pokud by jste sednul na kolo tak pochybuju, že by se z vás stal najednou svatoušek. Tím nechci obhajovat některé zběsilce - sebevrahy na kolech.
Kdyby byl přechod vyznačený pak by cyklista na něm mohl kolo vést v ruce. Pokud na něm jede nemá přednost jako chodec. V tomnto případě nejspíše byl přechod zrušený nebo teprve se buduje a ještě není vyznačen. Dle mého zde žádný přechod není, byť nevidím dopravní značky. Jde o jasnou chybu a radnice by měla provést nápravu. Vyznačit přechod nebo provést změnu chodníku, aby nebyly chodci uvedeni v omyl.
Ne, toto přechod není.
A přiznám se, že někteří cyklisté mi také vadí - třeba ti, kteří jedou po vozovce, na červenou plynule vyskočí na chodník a potkám je třeba jedoucí po přechodu. Někteří to nejsou jen sebevrazi, ale ohrožují bezpečnost ostatních řidičů i chodců...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.