Nejste přihlášen/a.
0x
Ikdyby to hned přechod jasně byl, cyklista na přechodu nemá co dělat. Jen kdyby kolo vedl a choval se jako chodec, pak by to bylo vpořádku..
Tak tohle vysvětlete těm buzerantům na dvouch kolech ![]()
Nedávno jsem takhle zprdnul babu co si na kole přejela přechod a následně jela po chodníku proti mně. Nelíbilo se jí to, že jí někdo nadává, že tam nemá co dělat.
Podle mě je totiž velkýýý problém v tom, že policajti cyklisty z velké většiny vůbec neřeší. Ono motorista je snadnější a lákavější kořist pro splnění jejich buzerplánu. Navíc by místo vožení si prdelí v autě museli třeba šlapat pěšky.
Na kole jezdím poměrně dost a nevím zda by jste mi to o buzerantech chtěl opakovat do očí. Jinak každý někdy porušíme předpis (myslím, že i vy v autě) a pokud by jste sednul na kolo tak pochybuju, že by se z vás stal najednou svatoušek. Tím nechci obhajovat některé zběsilce - sebevrahy na kolech.
0x
Kdyby byl přechod vyznačený pak by cyklista na něm mohl kolo vést v ruce. Pokud na něm jede nemá přednost jako chodec. V tomnto případě nejspíše byl přechod zrušený nebo teprve se buduje a ještě není vyznačen. Dle mého zde žádný přechod není, byť nevidím dopravní značky. Jde o jasnou chybu a radnice by měla provést nápravu. Vyznačit přechod nebo provést změnu chodníku, aby nebyly chodci uvedeni v omyl.
0x
Ne, toto přechod není.
A přiznám se, že někteří cyklisté mi také vadí - třeba ti, kteří jedou po vozovce, na červenou plynule vyskočí na chodník a potkám je třeba jedoucí po přechodu. Někteří to nejsou jen sebevrazi, ale ohrožují bezpečnost ostatních řidičů i chodců...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.