Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít prodávat/podnikat?

Od: overnick odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám dotaz - spousta lidí mi řeklo, že peču dokonalé sušenky :) a že bych je měla prodávat.
Napadlo mě, proč to neudělat...ale jak? Kdybych chtěla vlastní eshop s nabídkou nebo je nabízet přes jiné obchody (ať už internetové nebo kamenné), potřebuju určitě živnosťák a další, abych splnila podmínku pro výrobu v potravinářství.
Nebo to lze i jinak?

Díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eee
hodnocení

0x

Skončíte s podnikáním dřív, než začnete. Takhle si může přividělat leda tak na svátky, když se peče.

tesyk*
hodnocení

0x

Udělejte si živnolist a vyražte někam na trh.

ujendys*
hodnocení

0x

tak mladá a už tak odvážná jo já vám fandím já bych tu odvahu rozjet podnikání neměl nechci dostat rodinu do případných problémů tak držím palce

uska*
hodnocení

0x

Zdravín, vlastně jste si odpověděla sama

potřebuju určitě živnosťák a další, abych splnila podmínku pro výrobu v potravinářství.

Chtělo by to ofic provozovnu, domácí kuchyň vám hygienou neprojde. Zde žádná jiná rada není, jinak to oficiálně nelze. Ale jistě máte hodně známých, spolupracovníků a ti mají své známé atd.

ladinpraha*
hodnocení

0x

"Napadlo mě, proč to neudělat..."

Jak to udělat nevím. Potřebovala bys provozovnu, tedy pekárnu se všemi náležitostmi. Ale umět dokonale péct dokonalé sušenky nestačí. Spousta lidí ti řekne, že jsou dokonalé, ale patřičný peníz by se za ně už zdráhali vydat. Pro začátek bych doporučil tužku a papír. Sepsat si, co by stála výroba, za kolik by se daly prodávat a taky kolik lidí by si je asi koupilo, když by k jejich ceně museli připočítat poštovné. A na druhou stranu si napsat, kolik by stál pronájem a zařízení pekárny. Možná zjistíš, že v objemu, který jsi schopna vyrobit a prodat, se to prostě dělat nedá. Ale tím tě určitě nechci odradit. Chci jen říct, že k tomu potřebuješ nejen nadšení, ale i kupecké počty.

buss
hodnocení

0x

A kolik z té spousty lidí si je už koupilo, stálo by to za to? Buď živnosťák, nebo se nechat zaměstnat na nějakou dobu, dodávat a kdyby to šlo tak na sebe. Obejít případné odběratele. Spočítat si, kolik by toho bylo třeba prodat na úhradu nákladů - pojištění, daň, energie atd.

hodnocení

0x

To se prostě nemůže vyplatit. Konečná cena produktu se dá snížit na únosnou mez pouze vysokým počtem vyrobených kusů, to věděl už Baťa. Ručně vyráběné sušenky by "na kšeft" v malých sériích šly vyrábět někde jinde na světě, kde není takové daňové a technologické zatížení. Jinak řečeno, když koupíte vše co budete potřebovat aby byla produkce podle všech norem, bude stát jedna sušenka 100 Kč aby se ty investice v rozumné době vrátily a ještě jste se uživila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]