Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mapa - jak ji mít podrobně a přesto velkou

Od: dida* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, potřebovala bych vytisknout podrbnou mapu vyznačené části Francie, tak, aby tam byli vidět i ulice ale bylo tam vidět vše vyznačené... nevím, jak to mám dostat do jednoho obrázku. Zkoušela jsem postupné screenshoty ale to se mi osvědčilo, je to hodně pracné, protože musím dělat zvlášť skoro káždý kilometr.. nevíte o nějakém jednodušším způsobu?

Mapa - jak ji mít podrobně a přesto velkou

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíte udělat plakát po příslušně zvětšených čtvercích. To prostě jinak nepůjde.

dida*
hodnocení

A nějaký program na to neexistuje?

Asi ano, ale tohle nevím. Snad poradí jiní. Napadá mě, že programy k tiskárnám mají možnosti tisku plakátů...Nicméně musíte mít stanoveno měřítko, ve kterém chcete vytištěnou mapu mít a podle toho bude ta plachta vypadat.

doplněno 28.05.14 22:15:

V každém případě to nebude práce na dvě tři kliknutí, tak s tím počítejte. Ale na druhou stranu, když si s tím tu práci dáte, budete mít radost z výsledku.

praivo*

Ale na to musí mít celý velký obrázek, což nemá, protože by se jí nevešel na monitor...

Vždyť já to nepopírám. Jak tazatelka psala, musí zkopírovat každý čtverec v příslušném měřítku a pak ty čtverce poskládat ať už v programu "plakát" tiskárny anebo v jiných programech.

praivo*

Ne. Existují programy, co umí "rozkouskovat" velkou fotku, ale tohle musíš ručně. Jenom...Proč si nekoupíš mapu nebo nepoužíváš mapy např. v mobilu, tabletu...?

dida*
hodnocení

Tablet nemám a v mobilu mi nejdou mapy...

Tak jestli tam chcete mít ulice, tak pokud to nejde elektronickou cestou, jinou možnost než to pracně vytisknout anebo koupit více papírových map regionu-města-místa nevidím.

dida*
hodnocení

dobře, tak děkuji :)

praivo*

Co máš za mobil? Prakticky do kteréhokoliv dnešního smartphonu s iOS nebo Androidem jdou nahrát Mapy.cz, které jsou použitelné i offline (bez int. připojení). U "hloupých" telefonů to ale samozřejmě nejde...

dida*
hodnocení

mám hloupý telefon :D

hodnocení

0x

Já to řeším mapou v tabletu.

dzordz*
hodnocení

0x

Existovaly služby/doplňky, které danou oblast vytáhly po částech z detailnějšího přiblíženého zobrazení a poskládaly to dohromady. Možná se to ještě najde, každopádně některé skončily kvůli tomu, že se snad googlu nelíbilo, že je api používáno pro takovéhle masové stahování a generování dat.

mobac.sourceforge.net/...
Mobile atlas creator. Je to původně doplněk k programu trekbuddy ale pro tvůj účel jako dělaný. Bohužel komunita kolem trekbuddy podle mě v poslední době už není tak aktivní jako dřív takže odkazy na stažení bývají často zastaralé a nové je potřeba složitě hledat. ten program ale za to stojí. Můžeš sí nastavit přesně jen oblast která tě zajímá a vybrat různé úrovně zvětšení bez toho že bys musela ukládat všechny vrstvy mapy. Odkaz je na stránky v angličtině ale stojí za to si dát vyhledat MOBAC v českých stránkách a přečíst si k tomu něco.
doplněno 28.05.14 23:55: Stejně tak doporučuju přečíst si o projektu trekbuddy. Je to program který podporují i hloupé telefony (java J2me ) a dokonce pro jeho používání není bezpodmínečně nutná podpora GSM v mobilu. Pracuje i bez toho jako oflajnový prohlížeč map.

hodnocení

0x

A co zkusit si nechat mapu vytisknout, např zde. A0 uz je celkem velká plachta. Třeba si s nazvětšováním a vytisknutím poradí.

No nevím nevím už jenom jejich ,,NABÍDKA SLUEB" by mně docela odradila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]