Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dnes jsem viděla v lese něco - DUCHA?

Od: nightcore odpovědí: 18 změna:

Ahojky, chci se s vámi podělit o svůj dnešní frustrující zážitek.

Byla jsem na procházce se psem a zároveň na houbách, mohlo být asi pět hodin odpoledne. Měla jsem skoro plný košík, pes byl unaven a já se chystala vykročit k domovu. Les byl velmi tmavý a působil nepříjemně, asi před dvěma lety se tam totiž někde zabil můj spolužák na motorce. Snažila jsem se na to nemyslet a pokračovat v cestě. Asi za minutu jsem za sebou uslyšela výkřik a praskot větví, jako kdyby někdo utíkal. Otočila jsem se, ale nikdo za mnou nestál. Vyběhla jsem na cestu a pes najednou začal štěkat. Podívala jsem se tím směrem a úplně na konci lesa stála bílá postava, za kterou blikalo červené světlo v pravidelném 2 sekundovém intervalu. Říkala jsem si, no do háje, halucinace snad nemám, no to mě podrž, ta postava se najednou zjevila blíž a začala ke mně utíkat. Já začala příšerně ječet a utíkat taky.

Doma mi to samozřejmě nikdo nevěřil. Vůbec nevím, co to mělo být, a také nevím, jestli to má něco společného se smrtí mého spolužáka nebo ne. Byl to on?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

taky nevěřím, máš bujnou fantazii... ale umíš pěkně vyprávět

jokeer*
hodnocení

0x
Pobavilo mě to, ale určitě to má logické vysvětlení. Jako jeden z faktorů, bylo to, že jste si vzpomněla na spolužáka a mozek vás chtěl vystrašit. O tom, že to nebyl duch vás musí přesvědčit i to světlo, mohlo to být i světlo na kole. Duchové, pokud existují, čemuž nevěřím, určitě neblikají :)
zztop*

No jestli ono ty houby co někdo sbíral nebyli houbičky lysohlávky a někdo nezkoušel jejich kvalitu.

hodnocení

0x

A nevyvolavala si v tom lese Krvavou Mary? *nevi*

nightcore
hodnocení

já Krvavou Mary nikdy nevyvolávala, a ani to nechci zkoušet :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Spolužák to určitě nebyl. Kdybys neutíkala, ale počkala, tak jsme mohli mít informace z první ruky.

tercii*
hodnocení

0x

Nechci odsuzovat ničí zážitek a ani tvrdit, že je to celé vymyšlené.

Naopak. Je dost možné, že tím, jak jste myslela na spolužáka co se zabil, jste měla z místa nejen že špatný pocit, ale mozek si mohl něco "vykreslit"- prostě, když to tak řeknu, mozek se dá dobře "přečůrat" tím, na co myslíte. No, a mozeček pak z toho udělá něco, co to ve skutečnosti vůbec nemusí být.

I když se přiznám, že sama jsem podobným věcem otevřená, jen se jich co nejvíc snažím vysvětlit psychologicky. Třeba jsem si naprosto jistá, že v noci slyším zvuky, které dělalo morče, než umřelo. A já si to vysvětluju tak, že si to celé jen namlouvám, nebo si je přetvářím z jakéhokoliv zvuku.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a to já Vám to věřím úplně všechno. Tedy, pouze Vám nevěřím ten plný košík hub.

U nás je velké sucho a v lese ani prašivka. Takže, až na ten sběr hub to vyprávění nemá chybu.

Moc hezké. Zdravím!

lidus*

Tak, tak u nás ani ty lysohlávky nerostou jaké je sucho. Příště bych neječela a ducha se vyptala kdo je a co chce.

tiffany*

Ben - Bingo :) !

rady*
hodnocení

0x

Holka, bílá postava, to byl někdo v bílém oblečení. Je léto a nosí se světlé věci. Ten někdo mohl mít havárku a blikakalo červené světlo buď auta nebo motorky. Vy jste měla takto postiženému pomoci a zavolat sanitku a Policii. Nevím, nevím, zda jste nejednala v rozporu se zákonem...

hodnocení

0x

Tedy ja jsem dnes v práci ducha neviděl, ale cítil. Taky jsem musel utíkat, to se opravdu nedalo vydržet. Postavu jsem viděl zcela zřetelně, ale slzy v očích mě ji pomalu rozmazávaly. *ua**ua**ua*

kutululu
hodnocení

0x

Já na nadpřirozené věci věřím a kdyby se tohle stalo mě, tak by mě asi kleplo. Divím se vůbec, že si dokázala utíkat a néé jako ty blbky v hororu stát na místě jako přibitá ;) Jestli to zrovna byl spolužák nevím, opravdu to asi bylo způsobené tím, že jsi na něj předtím myslela, také většina věcí má reálné vysvětlení, ale né vždy... Mě se třeba stalo, že se lednice sama vypojila ze zásuvky a tiskárna, která naopak nebyla zapojená do zásuvky sama tiskla. To asi nemá reálné vysvětlení, teď to říkám jako humorný příběh, ale v tu dobu sem byla posr... strachy *haha*

olaf71*
hodnocení

0x

jakej model to u vás jedete?

:-D no hoši :-D hodlás se pro nej vypravit, Olafe? ;) kdyztak dej vědět, svezu se:-D. No ale tak za mě :spolužák to určitě nebyl, spíš jen mozek přetvořil normální vidění. Kdyby se chtěl spolužák s tebou spojit, spojil by se určitě dříve a jiným způsobem, aby tě zbytečně nepolekal;)

ria*
hodnocení

0x

Taky máme strašidelný les, skoro každý, koho znám, tak už tam narazil na nějakého sebevraha.. Já osobně jsem šla na procházce s pejskama, proti mě jela dvě poliš auta, blikala.. Kéž by se alespoň jeden z těch volů zastavil a řekl něco jako, ať tou cestou nechodím. Po pár metrech jsem musela volat psy, aby ten igelitem přikrytý hrbol nepočůrali.. - až později jsem se dozvěděla, že to byl 20ti letý kluk, který měl jít druhý den na nějakou pitomou zkoušku.. úplně zbytečná srmt.. Vždy když jdu kolem, tak ho symbolicky pozdravím .. :/

nightcore
hodnocení

Děkuji moc za odpovědi. Jen tak mimochodem, spolužák jel na motorce 125 Husqarna, dvojtakt :(

ja*
hodnocení

0x

napište to sem - facebook.com/... tady to lidi zajmá a neodsoudí vás :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]