Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pojedu do Anglie a přemýšlela jsem o dárku pro hostitelskou rodinu. Napadla mě becherovka, ale říkám si, že ne každému zrovna becherovka zachutná (aneb mám zkušenosti s pár cizincema, kterým to prostě nechutnalo), takže mě napadlo fernet, se kterým mám o něco lepší zkušenosti, ale nejsem si jistá, jestli se náhodou v Anglii neprodává a zda-li je to vůbec vhodný výběr.. Dále to vidím nejspíše na lázeńské oplatky a přemýšlela jsem i o pivu - Plzeň jsem bez problémů ale koupila v obchodech v USA, tak si říkám, jestli v Anglii nebude běžně k dostání také. Taky jsem přemýšlela o černým kozlu..
Poradíte případně nějaké další věci, po kterých Angličané prahnou? Děkuji.
1. Ne kazdy pije pivo, hlavne tedy ho nemusi pit pani domaci, takze pivo bych netahal. To spise uz ten tvrdy, kdy si kazdej obcas da panacka.
Ale pokud prece pivo, tak nejaky dobry cesky lezak s poradnym rizem. Cerne bych nebral. Tech maji v UK dost svych na vyber. A bezne se tu prodava Budvar, Staropramen a Urquel. Takze ty radeji take ne.
2. Nevybavuju si, ze bych nekdy neco od Stocku v obchodech v UK videl, take Fernet by mohl byt resenim.
3. Lazenske oplatky anglicanum vetsinou chutnaji, hlavne rumove, ale treba jeden kolega ma proti nim primo averzi. Ale rekl bych, ze je vyjimka.
4. Jeste bych zkusil domaci slivovicku nebo poradny uherak - to tady prakticky neznaji a chutna jim.
Presne jak ve ctvrtem bode rika Axus. Domaci slivovici a uzeniny tady prakticky neznaji a myslim, ze tim rozhodne neurazite, mozna i oslnite. Ja si z CR obcas privezu poradny uzeny bok a vsichni, kterym dam ochutnat, se po nem muzou utlouct. A za specialni medovinu michanou s mandlovici od jednoho znameho mi soused nabizel £50 ...skoro si rikam jestli bych se jejim dovozem nemohl zivit?
Kdyz uz nejaky "komercni" alkohol, pak zkuste pravy cesky Absinthe (napr. St.Antoine, ne ten umely paskvil z Tesca)
Já bych osobně alkohol nevozila někomu, koho neznám. Mohou to být abstinenti, a nevím, kolik Vám je let, ale mohou se na Vás dívat divně, že jim vezete alkohol.
Já bych koupila něco ryze českého, např. české sklo, např. nějaké skleničky, nebo se prodávají různé dárkové předměty s Pražským hradem atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.