1x



Chutnají vám rozinky?

Od: Datum: 27.05.14 20:52 odpovědí: 25 změna: 29.05.14 17:45

Ahojte, zajímalo by mě, jestli je tady někdo, komu vyloženě chutnají rozinky. Já sama je klidně sním, ale ve vánočce a pečivu mi spíš docela vadí, a spousta přátel mi říká, že je vyloženě nesnášejí. Zatím jsem nepoznala nikoho, kdo by si v nich vyloženě liboval. Jak to máte vy? :D


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.05.14 20:55
avatar

Samotné ano, čerstvé hrozny zbožňuji, ovšem rozinky v pečivu nenávidím a nejím. Nevím proč, ale neřeším, buď to nejím, nebo vydloubnu:).

Od: joule*
Datum: 27.05.14 20:59

Čerstvé taky zbožňuju. Ale ty rozinky zas tak ne. :D

Od: olaf71*
Datum: 27.05.14 20:55

když bude na stole otevřený pytlík, tak je vyzobu. nelibuji si v nich, na libování mám pivo, ale moc mi chutnají

Od: joule*
Datum: 27.05.14 20:58

Mám to podobně - když jsou někde vyndané, dám si, z nudy :D

Datum: 27.05.14 21:06
avatar

Já je nevyhledávám, sám si jen tak ze sáčku nezobnu (je pravda, že to ani domů nekupujem...) Když jsou v nějakém pečivu či jiném pokrmu tak je sním, nechtějí se mi přebírat... Neznám také nikoho kdo by si liboval v rozinkách.

Datum: 27.05.14 21:07
avatar

Musí být dobré a kvalitní, takové ty přesušené šlupky plné semínek ne-e. Pak jsem schopná je taky sníst na posezení a ve vánočce apod. je mám ráda do té doby, než mi semínko křupne mezi zuby.

Od: pacourek*
Datum: 27.05.14 21:12

A utopené v rumu to je bašta

Datum: 27.05.14 21:17
avatar

Jo ve všech (hrozinky,v pečivu,jako syrové víno i v kapalném stavu popř i jako pálenka) podobách,žel díky diabetu nesmím nebo jen trošku,ale manželka je taky nemůže jen v čserstvém stavu,takže je ani doma nemáme a nekupujume!

doplněno 27.05.14 21:18:

To Pacourek *palec*

Datum: 27.05.14 22:07

Ahojky.Občas si zobnu,když nic jiného nemám a docela mě chutnaj..Jsou zdravé.

Datum: 27.05.14 22:19
avatar

Kdysi jsem si je občas kupoval a postupně je uzobával. To už nedělám. V pečivu je ale stále vítám, ve štrůdlu zvlášť. Taky mě chutnají třeba v semlbábě. O rumu ani nemluvím :-D

Datum: 27.05.14 22:49
avatar

Ano, mě chutnají, jak volně z pytlíku /očištěné, vyprané/, tak v pečivu, nevadí mi. Znám ale lidi, kteří je nemusí a z mazance apod. je vydloubávají. Též ale znám člověka, který naopak mě žádal, abych dala do pečiva co nejvíce rozinek, abych s nimi nešetřila. Tak si myslím, že jsme lidé různý.

Od: axus®
Datum: 27.05.14 23:09
avatar

Cim vic rozinek v pecivu kam patri, tim lepe. Strudly, mazance, vanocky, koláče, vdolky...

Samotne nebo v cokolade jsou take vynikajici.

Deda mi odmala rikal, ze jsou to suseny pavouci a ja mu veril. Presto me vzdycky chutnali.

Od: joule*
Datum: 28.05.14 07:34

Pane jo, to je zajímavý, to už bych je nejedla :-D

Datum: 28.05.14 00:37
avatar

Mně hrozinky chutnají kdekoliv, kdykoliv v čemkoliv... Ale nejradši je mám v pečivu (vánočka), samotné nebo smíchané s nasucho opraženými ovesnými vločkami. Mám-li chuť na sladké, dám si pár hrozinek ...

Datum: 28.05.14 08:44
avatar

Ne že mi nechutnají, ale hnusí se mi. Pokud se mi náhodou dostanou mezi zuby, tak mám co dělat, abych nezvracel. Když od někoho dostanu něco upečeného s rozinkami, tak si to ze slušnosti vezmu (tedy odnesu domů, na místě to zásadně nejím), ale doma to vyhodím. Je mi hloupé říct hospodyni, která do toho dala svoji práci, um a mnohdy i jakousi lásku k jídlu, že tohle nejím, že by se mi "otočil kufr".

Ale není to tím, že by mi chuťově nějak vadily, vadí mi vzhled a ten pocit v puse.

Od: joule*
Datum: 28.05.14 14:57

To je pravda, chuťově jsou jinak celkem normální... Jsou to prostě "slimejši" :D

Datum: 28.05.14 09:45
avatar

Koupím si pytlík Sultánek a klidně ho sním v posteli, někdy si namíchám rozinky (Sultánky, jsou velké a nejsou spálené), další sušené ovoce a baštím.

Od: rozinky
Datum: 28.05.14 10:28

Zdravím,

mám je ráda, ale jak poznám nejkvalitnější? Výrobce, cena? Taky mám ráda ten ovocný chlebíček, to je to kandované ovoce, ale zarazilo mě, že třeba okurky Hamé se sem vozí z Číny, nebo odkud a tady se jenom lepí etiketa, Viděla jsem to před 3letama, jak to funguje...okurky si sama zavařím. Ale jak poznám kvalitu u sušených rozinků?

Děkluji za radu.

Od: ben®
Datum: 28.05.14 11:17
avatar

Dobrý den, jednou jsem četl test, kde se uvádělo, že nejkvalitnější, resp. bez špatných látek jsou ty nejlevnější. Totéž platí u oříšků a buráků. Důvod je prostý - jsou levné, lidé je kupují a neleží dlouho ve skladu nebo regále. Ty drahé tam "hnijí" výrazně déle a potom se v nich tvoří choroboplodné mikroorganismy (plísně). Takže, pro rozinky a buráky se v obchodě musí člověk ohnout až k podlaze. Zdravím!

Datum: 28.05.14 15:01
avatar

Chutnají...

Ale nesmí to být ta varianta s nožičkama.., ty já nerad.

Od: joule*
Datum: 28.05.14 21:22

Cože, s nožičkama? :O

 

Od: ben®
Datum: 28.05.14 21:52
avatar

Dobrý den, Vy jste ještě nikdy nenašla v buchtičkách zapečeného švába? A ten má i nožičky.

Ono, když mu kouká z těsta jen prdelka, tak to vypadá jako pěkně velká rozinka. Tak to chce více pozornosti při té konzumaci. Já už od jisté doby buchtičky zásadně rozlamuji a kontroluji.

Zdravím!

doplněno 29.05.14 17:51:

joule - nevyjádřil bych to lépe. A vidíte - stalo se.

Od: joule*
Datum: 29.05.14 17:45

Fůůj, tak to je hnus! :(

Od: hop®
Datum: 28.05.14 21:34
avatar

Ne, nemám je rád ani chuťově ani jejich konzistencí. Podobně jako různé kandované ovoce tohle do dobrého pečiva podle mého názoru nepatří. A samotné už vůbec...
A hrozinky v rumu? Klidně, stačila by mi ale ta "omáčka"... :-D

Datum: 29.05.14 06:53
avatar

Rozinky dávám do štrúdlu, do mazanců, vánoček i do tvarohových buchet "honzovek". Rodina je jí.

Samotné je nevyhledávám, ale když je přidávám do pečení, pokaždé si jich nechám v horké vodě rozpařit o něco víc a ten zbytek sním. Vadí mi časté stopičky, dá to plno přebírání.

Vím, že dost lidí rozinky nejí. Inu, každý nejí něco, neznám nikoho, kdo by zbaštil všechno.

V Liedlu prodávají 100 g sáčky rozinek v čokoládě. Buď v hořké, nebo v mléčné. A po těch jsem jako čert. I když bych je jako diabetik neměla jíst, občas si koupím sáček a odsypu si. To je dobrota! Jen ten zbytek musím rychle schovat někam hodně nahoru, jinak bych je v té čokoládě spráskala všechny najednou. Jaga.

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.