Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci jet na tábor

Od: vajuska* odpovědí: 40 změna:

Nechci jet na tábor.Odjíždí se 29. června a máma říká, že už se o tom nebudeme bavit a že tam prostě pojedu, že jsem jen rozmazlenej fracek...Jela bych tam ale jde mi o ty lidi..Když jsem tam byla minule, byly tam 2 exotky kteří pomlouvají lidi..Zasedly si na mě a všem říkaly, ať se mnou nikdo nekamarádí..Naštěstí jsem to tam strpěla..A máma mě tam nutí jet.Ale zase jí tohle nechci říct, že jsem nevpadla do olektivu..A ještě k tomu se tam musí vzít ešus a tyhle věci...

PROSTĚ TAM NECHCI ALE UŽ JE TO ZAPLACENÝ

POMOC! :( :(

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

A co čekáš za radu? Utéct z domova? V jednom má asi tvoje máma pravdu (rozmazlenej fracek). Máš k ní být upřímná a říct jí vše. Jinak to totiž vidí jen jako tvůj vrtoch

vajuska*
hodnocení

ani nevíš jaká jsem tam se mi nepleť do rozmazleného fracka ;).Díky..A otázka byla jiná..Jestli neumíš odpovědět vpravo nahoře je křížek ;)

paw*

Ja si otazky nikde nevsiml. nikde zadny otaznik. Ale podle odpovedi si uvedomela mlada slecna, ktera nema problem s vyjadrovanim. Takze se memince podivej do oci a rekni ji to od plic. Bud jiste rada za tvoji uprimnost.

ahashhdjsj
nejedes nahodou na tabor janovicky!?!ja tam zitra taky jedu a nechce se mi dyztak hledej tomase ze treti kategorie vetsinou sem tam jedinej :D

Betaraybill, *palec* *palec* *palec*

doplněno 27.05.14 16:32:

Vajuška, jak jsi od huby, tak jsi taky od rány?

vajuska*
hodnocení

angličtinu neovládám :DD

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, kolik je ti let? Vaši chodí do práce? Tábory jsou samozřejmě proto, aby si je děti užily, ale taky proto, aby měli pracující rodiče kam dát své děti, které holt nemohou být třeba 14 dní v kuse samy doma.

Další věc - na táboře je určitě víc lidí, než jen dvě pomlouvačný exotky. První varianta je si jich nevšímat, ono je to pak přestane bavit, druhá se jich přede všemi zeptat, co mají za problém, a třetí - poslat je do pr... (klučičí varianta je ještě se porvat). Pokud dovolíš, aby ti dvě slepice zkazily tábor, tak se nediv, že jsi do kolektivu nezapadla. Snažila ses vůbec o to, nebo jsi tam útrpně celý dny seděla někde v chatce a litovala se? S takovými se málokdo kamarádí.

A za poslední - ešus, gumáky a ostatní vercajk k táborům prostě patří. Nebo si chceš s sebou vzít porcelánový servis a být všem pro smích?

doplněno 27.05.14 15:57:

Ve 13 bych tě taky nenechala sama doma... myslím, že ešusy jsou tak trochu výmluva, každej správnej tábor pro správný děcka, ne pro rozmazlený zhýčkaný fakany, má prostě ešusy :). Tobě vadí, že je s sebou povezeš, nebo že si je po jídle musíš umýt, nebo co ti na nich vlastně vadí?

Když tam pojedeš s odporem a budeš se na všechny xichtit, tak je jasný, že s tebou nebude kamarádit ani noha od židle. Jeď tam s úsměvem a hned v buse se skamaraď s nějakýma holkama.

vajuska*
hodnocení

Je mi 13..Ale on se mnou pak nebyl nikdo..A před tim jsem byla na táboře, kde měli normal. talíře.. :/ Takže jsem zvyklá na něco jíného..Já bych si našla něco jiného jenže máma mi to prostě nedovolí...Prý už je to zaplacený a že jsem tam dřív chtěla ( což neni pravda) :(

zwiki*
hodnocení

0x

Hezky jeď bude tam fajn. @martinaa má pravdu.Najdi si kámošku nebo kámoše ať nejsi tak sama a nikoho si nevšímej z těch pomlouvačů.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já jsem jezdil na tábory už od školky. Zažil jsem jak rekreačkový výkrmny, tak Lesní putovní základny. Naposled jsem na táboře byl ještě v 15 letech a dále už jako Prakťouš a párkrát i jako Oddílák nestarších kluků. Na jakýkoliv běh, se dá na něco vzpomínat. Na v noci -5 na pomezí se Slovenskem pod Velkou Javorinou v Srpnu. Na lesních puťácích si každý den jeden oddíl vařil pro všechny na velkých kamnech na dřevo. A ty holky a hraní na kytaru, a a a. Prostě boží. Nová sezona, noví lidí. Ber to a nestřečkuj. Držím palce.

vajuska*
27.05.14 16:34
hodnocení

Děkujů :)

asd*
hodnocení

0x

Rozhodují rodiče, takže tam pojedeš. Tak se snaž ať nejsi rozmazlenej fracek s kterým se nikdo nechce a nebude bavit, ale příjemná kamarádka s kterou se kamarádit budou. Jaký si to uděláš, takový ten tábor budeš mít.

agathexp*
hodnocení

0x

Všude je někdo, s kým si nebudeš rozumět, bude pomlouvat a kazit to, takže ať pojedeš kamkoli, tak se s někým takovým potkáš. Ty holky tam ale vůbec nemusí letos být. Já na táboře naopak miluju to, že jíme z ešusů, musíme si zatápět ve sprše, spíme ve stanech s podsadou, nebo zpíváme u táboráku. Chápu ale, že tobě to vyhovovat nemusí.

Píšeš, že jsi byla na táboře, kde byly normální talíře - proč tam teda nejedeš znovu?

Je ti 13, pravděpodobně máš našetřené nějaké peníze, tak si na internetu najdi tábor, který se ti líbí a je v podobné cenové relaci (nejlépe levnější) a popros maminku, aby tento stornovala, že jí doplatíš peníze, o které tím přijde. Na většině táborech vrací od určitého data jen část peněz. Klíčem k úspěchu jsou argumenty a klid. :)

vajuska*
hodnocení

Je to 10 000 na týden ;).A na to fakt kašlu když Častoboř stojí 4 400 a je to nA 3 TÝDNY...:/

doplněno 27.05.14 16:50:

Teda na 14 dní :D

martinaa*

10 000,- na týden tábor s ešusem? To ti moc nevěřím... kde to je a jak se tábor jmenuje, ráda bych se podívala, co to je zač.

doplněno 27.05.14 16:50:

I na 14 dní je to nějak moc. Hoď odkaz na ten tábor.

doplněno 27.05.14 16:51:

Aha, talíře, tak to jste bydleli málem v hotelu, ne? :) Já tedy nevím, ale to mi přijde na tábor pro děti zbytečně snobský.

vajuska*
hodnocení

né na častoboř na 3 týdny to stojí cca 4 000 + a na ten za 10 000 se jelo na 14 dní a tam byli talíře..

vajuska*
hodnocení

Bohužel..Ten tábor si nepamatuji---Bylo to před 3 roky..ale nějak hranice u vody neo tak nějak..

hodnocení

0x

Neboj,když se někomu hrozně moc nechce někam jet,většinou se mu tam pak líbí.Najdeš si jiné kamarády a ty 2 exotky z loňska tam třeba už letos nebudou.

vajuska*
hodnocení

myslim, že budou :(

olaf71*
hodnocení

0x

jezdil jsem na dva letní tábory přes prázdniny a jeden jsem prožil s kamarádama a na druhý jsem se nikdy netěšil, protože jsem tak nikoho neznal a nechtělo se mi tam. nakonec bylo vše super. lepší než s rodičema na chalupě.jestli jsi rozmazlená a řekla to i Tvá matka, tak to bude nejspíš pravda. málokterá matka tohle přizná, většinou matky říkají opak

vajuska*
hodnocení

jenže v ten den jsme se s mámou pohádaly kůli tomu táboru...Ale já opravdu nejsem rozmazlená :( A kdyby tak je to mámi vina..:)

"A kdyby tak je to mámi vina.."? - Spratku!

vajuska*
27.05.14 17:12
hodnocení

a není?

Je. A co teď s tím? Co z toho máš, mi řekni?

Hajzlík, co mi 3x týdně dělá neskutečné problémy v mých hodinách je mi milejší než princeznička, co si bez jakékoliv sebereflexe libuje v tom, jak jí její maminka nezvládá.

Užij si tábor ;)

martinaa*

Naufrago, i když je to výrok na přestlamu :), tak má slečna pravdu. Žádné dítě ze sebe neudělá rozmazleného spratka samo. Téměř vždy jsou na vině rodiče, resp. výchova.

doplněno 27.05.14 17:54:

Je mi to jasný ;), chápu. Ale i ve 13 za dítě zodpovídá rodič. Jaké si to maminka udělala, takové to má.

V tom Vám nebudu odporovat, moje rozčilení směřovalo spíš k tomu, jak to slečna veledrze vyjádřila. Je jí 13, ne 5.

aleksandr

Ahoj Vajusko,

tak mě tak napadlo, jak asi dopadl tábor? :) Krásný den přeje Ivan

lidus*
hodnocení

0x

Na tábor jsem jezdila ráda, každé prázdniny 2 turnusy, jeden od mamky a druhý od otce z práce, pozděj jako praktikantka, moje sestry byly 1x a víc ne. První co jsi měla udělat, promluvit s rodiči než tábor zaplatili, rozumní rodiče děcko nikam nepošlou, když nechce. Tábory pod stanem, se studenou vodou v korýtku, rybníkem kde bylo víc bláta jak vody a s ešusem byly ty nejlepší! Dnes by asi hygienika trefil šlak ale nikdo jsme neomarodili, neumřeli na otravu z jídla.Tábor s hotelovou kuchyní, luxusní umyvárny to není tábor, tam vás ani nenaučí vylézt na strom aby jste náhodou nespadli, vařit jídlo na ohni v kotlíku, mít noční hlídku...

doplněno 27.05.14 18:26:

Ještě vzpomenu to, že z každého tábora jsem se vracela zamilovaná a s pár lidmi si píšeme dodnes. Takže zbal si bágl a užij si to.

zwiki*
hodnocení

0x

Po táboře, pak tady napiš ,jak ti dopadl a jak ses tam měla fajn :)

vajuska*
27.05.14 19:33
hodnocení

Díky moc! :)

hodnocení

0x

Mě to taky nebavilo jezdit na ty tábory sice to z části platilo ROH(bylo to ještě za komunistů), ale když je to zaplacený, tak s tím nic neuděláš, budeš muset jet.

hodnocení

0x

Moji kluci skauti se už teď nemůžou dočkat. A když se před týdnem dozvěděli, že místo srubového tábora bude stanový (ve vojenském prostoru, zákaz mobilů, žádný signál a nejbližší civilizace hodinu cesty), jejich radost neznala mezí. Holt každé dítě je jiné :)

burbulec*
hodnocení

0x

Přesně tak takových lídi si nesmíš všímat...pamatuj si ,že jen blbec hledá chyby na druhých a na ty vlastní zapomíná...Věř ,že na každém taboře a na tom tvém nevyjímaje bude spousta dětí které budou cítit stejně jako ty...že tam jet nechtěli a že tam zase potkají ty pitomce co loni :D...a to pro tebe jsou přesně ti nej kamarádi...já byl na tom stejně jako ty...a pak jsem tam poznal pár lidí co se cítili stejně jak jsem tu psal a bylo s toho kamarádství...a popravdě pak se mi ani nechtělo domů...takže se ničeho neboj...pitomců si nevšímej a pořádně si to užij :D

vajuska*
hodnocení

budu se snažit...díky:)

hodnocení

0x

A odkud víš, že ty dvě exotky, jak píšeš, budou letos na táboře znovu? Třeba tam bude parta prima lidiček, ať už dětí, nebo vedoucích.

A říká se: Jaký si to uděláš, takový to máš. Když budeš k ostatním přátelská, příjemná /ne ale podlézavá/ a bude s Tebou sranda, jistě si tam najdeš plno kamarádek. Pokud je někdo nafrněný, nepříjemný a pichlavý jako ježek, už hledá hůř. Záleží tedy jen na Tobě, jaká budeš.

Ty talíře mě vytočily. Dneska jsou děti takové, že sedí u počítače, nebo u televize, když na výlet, tak se vézt autem, když pojíst, tak jen z talíře. Měla jsem ešus na mnoha táborech a nikdy se mi neprotivil. Hlavně, když v něm bylo něco dobrého. A umýt si ho po jídle, to je to nejmenší, pokud tedy doma myješ nádobí a jenom nezapneš myčku.

Jezdila jsem na tábory od druhé třídy, po´vyjití základky jako praktikantka a pak jako vedoucí. Ještě v 90. letech, to mi už bylo 40, jsem jezdila dělat vedoucí. A jak jsme si to s dětmi pokaždé užily! Se stanem a ešusem jsem s patrou lidiček z pionýráku ve 14 letech projela autobusem Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko a Jugoslávii, trvalo to 3 neděle a vzpomínky super.

Přestaň se mrskat a klidně jeď. Uvidíš, že budeš mít pěkné vzpomínky. Hned bych jela místo Tebe. Hlavně si nezapomeň ten ešus, teplé oblečení, holínky a pláštěnku. Jo a taky plavky, kdoví, jaké to počasí bude. Přeji Ti hezký sluníčkový tábor. *slunce* Jaga.

aleksandr
hodnocení

0x

Ahoj Vajuško, věřím tomu, že pro Tebe je to hodně těžké a dovedu si představit, jak Tě to trápí. Není to jednoduché, ale zkus si nevšímat těch, kteří Ti tu nadávají do spratků. Když Ti tak řekne máma, nemyslí to zle, protože jsi její a má Tě ráda. A asi je taky trochu zoufalá, protože opravdu má starost o to, kdo se o Tebe bude starat, když bude v práci. A asi taky chce jet někam sama na dovolenou, nebo proste jen být sama se sebou. A věř, že obojí určitě moc potřebuje!

Nezlob se, nedokážu Ti poradit, jak se z tábora ulít. Byl bych ale rád, kdyby ses pokusila trochu se zamyslet. Obáváš se asi nejenom exotů, ale také odloučení od mámy a neznámého prostředí. Nojo, jenže takový je život. Začínáš se z holky měnit ve slečnu - budoucí ženu. A počítej s tím, že je to docela dřina. Pro Tebe i pro okolí :) To dospívání je mimo jiné i o hledání, poznávání, zkušenostech a odvaze. Pokusím se Ti ukázat co bych na tom táboře viděl já.

Možná by sis měla především zjistit, kam jedete, kdo tam jede a kde budete spát. Podle toho co máma říká o ešusu mě napadá, že tam možná opravdu nebudou talíře. Asi si opravdu budete muset sami po každém jídle ešus umýt a dost možná budete bydlet ve stanech. Asi bude někde blízko les a nejspíš taky nějaká voda na koupání. Možná se budete muset mýt ve studené vodě. No a co myslíš, budou v takovémhle prostředí nějaké exotky? Věř tomu, že takovéhle nepohodlí by nesnesly. A vedoucí takového tábora by nesnesli takové pomlouvačky. Na takovýhle táborech se to prostě nenosí. Je to o kamarádství, o kolektivu o hrách. Možná si to teď nedokážeš představit, možná si řákáš vopruz. Ale taky možná tam najdeš bezva kámoše a třeba na celý život. Asi tam poznáš spoustu nového, třeba tam najdeš odvahu. Jezdil jsem na takové tábory jako kluk. Když můj syn byl starý jako Ty, uspořádal jsem tábor koňský. Všichni byli nadšení a nikomu nevadilo, že jsme se myli v potoce, vařili pod přístřeškem na polních kamnech, neměli tam elektřinu, záchod jsme si vykopali v lese a kluci a holky se museli starat o koně. Ta parta a ty zážitky stály zato.

Vajuško, v jednom máš velikou pravdu. Všechno je to o lidech. Jeden blbec dokáže otrávit celé okolí. Když ho to okolí nechá otravovat... Věz, že nejen v dospívání, ale i v životě budeš potkávat exoty. Pokus se naučit nenechat se jimi otrávit. Není to jednoduché, ale jdeto. Co moc nejde, je být dopředu otrávená. Když se naopak budeš těšit na něco nového, pak se Ti tam bude líbit. Povídej si s mámou o táboře, začni se o něj zajímat, začněte připravovat. Jedno moudré úsloví říká: V rodině najdeš jen to, co tam přineseš. Tím nejsou myšleny věci, ale to co každý z nás umí a jaký je uvnitř. A rodina není jen ta doma, ale třeba ta táborová.

Vajuško, přeju Ti hodně odvahy, nové kamarády, bezva vedoucí a úžasné prázdniny. Aleksandr

lidus*
hodnocení

0x

Jak bylo na táboře?

majsterjoe*

Já se bojím že už neodpoví... tak jako spousta tazatelů.

natalk
hodnocení

0x

No prostě když tam nechceš jet tak tam nejet a řekni mamce že se bojíš jet na tábor protože se ti na tam tom táboře posmívali.Já si myslím že ty peníze ještě půjdou vrátit

cicko*

Máš naprostou pravdu, předsedo! Vrácení peněz za tábor, který se konal před téměř dvěma lety bude OK!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]