Nejste přihlášen/a.
A OP který je ještě 5 měsíců platný je již teda vlastně neplatný?
doplněno 26.05.14 18:02:Je platný? JE,tak pokud si myslíte opak udělejte ihned výměnu OP jen za foto-ušetřite ,nebo vzneste dotaz přímo na italské ambasádě,zastoupení či jak se to volá nebo jak radil Jethro na mzv.cz!
doplněno 26.05.14 22:02:Tak a je to! Lidus
Jo není problém nyní jsem si vzpomněl,na dobu kldy jsem občas vezl sousedu do "A" k příteli.Jednou jela s dcerou,bez pasu jen na OP a na hranicích ještě kontroly (aby se neřeklo!) zastavil jsem u soudruhů na rakouské straně a oni dostalo doklady,koukl,na ně dal z5 a kam jedu nic víc a nic míň dnes když tam jedu,tak se jen přes přechod Grameten-N.Bystřice má zpomalit na 30 jinak nic.
To máte štěstí. Tady u nás na severu vyloženě občas hlídkují, zvl. u přechodu v Jizerkách za osadou Jizerka, myslím, že se tomu tam říká pramen Jizery nebo se tamtudy k tomu prameni jde. Je tam most, babi se tam s výpravou šla jen tak projít, sotva opustila most (dobrá, trochu přeháním, ale dál než pár desítek metrů za hranicemi nebyla), tak na ně vylítli a táhli je na stanici, poněvadž si nechali všichni občanku na chatě.
ITÁLIE:
Občan ČR může vstupovat a pobývat na území ostatních členských států EU bez zvláštních omezení, a to pouze na základě platného cestovního dokladu. K překročení hranice s členským státem Evropské unie lze jako doklad použít i platný občanský průkaz.
Občanský průkaz je cestovním dokladem pouze pro držitele dokladu. Nedoporučujeme tedy, aby občan ČR mladší 15 let, který cestuje společně s rodičem a je zapsán v jeho občanském průkaze, cestoval bez vlastního cestovního dokladu.
Při cestách motorovými vozidly je nutné mít platný řidičský průkaz, technický průkaz vozidla a doklad o zákonném pojištění odpovědnosti škod z provozu vozidla (povinné ručení - zelená karta).
Doklady by měly být platné minimálně po dobu plánovaného pobytu mimo území ČR.
Zdroj: mzv.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.