Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocné srdce versus pletení

Od: linasagi* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, může mi někdo odpovědět proč je nebezpečné pro nemocné srdce pletení, háčkování a šití? Je to vůbec pravda? Děkuji za odpověď a zdravím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cože? *smich*

To musím dát přečíst manželce, ta má srdce nemocné už mnoho let a štrykuje vesele ... Možná nějaký nový lékařský objev, každopádně kardioložka nic takového nezmiňovala.

hodnocení

0x

Zdravím:)Není to pravda,je to hloupost.Pleťte,šijte,háčkujte ;)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nic takového jsem neslyšel. Ale na druhou stranu znám několik chlapů s nemocným srdcem a je fakt, že žádný z nich takovouhle činnost neprovozuje.

hodnocení

0x

Kdysi, dávno se to říkávalo a vysvětlovalo se to tak, že při těchhle pracech se sedí nesprávně. Nahrbeně, dlouho bez pohnutí, bez hlubokého dýchání, se zadržováním dechu. Jojo, tak se to říkávalo. ;)

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.O tom jsem nikdy neslyšel.Řekl bych ,že to škodlivé nebude.

emilka12*

Tak tohle jsem ještě neslyšela.Jedině kdyby to pletařka moc prožívala. :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A to já jsem o tom slyšel. Naše bývalá sekretářka doma dost RUČNĚ pletla a bylo jí to rozmlouváno proto, že ta pravidelnost pohybů měla nějak ovlivňovat srdeční rytmus. Jedna moje sousedka před lety taky masívně, až brutálně pletla a nic to na ní špatného nezanechalo. Na žádné z uvedených dam. A to je jim přes 75 let.

doplněno 25.05.14 21:49:

Tak, pokud má pletařka už to své srdíčko nějak načaté a trpící aritmií, může se pak zdát, že ty opakované pohyby rukou mohou mít na něco nějaký vliv.

linasagi*
hodnocení

Děkuju vám všem za odpovědi a vyslovené názory, jste moc prima. Zdravím a přeju krásné a slunečné dny.

doplněno 25.05.14 21:38:

Budu plést a háčkovat dál a budu věřit, že bude vše v pohodě , nedovedu si totiž představit, že bych přestala.

tomu dodatku nerozumím..

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Z toho jsem šokovánm, nikdy jsem o tom neslyšel... Je to hloupost, nevidím tam žádnou spojitost... Napadá mě nějaká souvislost s kardiostimulátorem, ale tak leda před padesáto lety, kdy se zakazovalo všechno, protože se o tom nic nevědělo. Je to hloupost ovšem ;)

buss
hodnocení

0x

A proč po operci sportují, to nezatěžuje? Všeho s mírou, ale prýýý se nemají zatěžovat ruce, nezvedat. Co na to srdeční chirurgové?

lidus*
hodnocení

0x

Ano, je to pravda, lékař nejen u nemocného srdce vás obyčejně varuje před pletením a žehlením v sedě. Tato činnost je dost namáhavá, držení těla (v podstatě utlačujete srdce a plíce), držení rukou a ještě kmitání jehlicemi. Ještě jsem neslyšela, že by pletení někomu zakázali ale všeho s mírou.

To je ono! Všeho s mírou. Žádná chvilka, ale velice dlouhá chvíle, hodiny, v nějaké pozici, bez pohnutí, pracuje jen zápěstí. U pletení, vyšívání nelze říct, že s mírou, jen po chvilkách. :-D Tazatelka udělá dobře, když činnost často přeruší a velmi razantně a aktivně se pohne. ;) V tom to je. Lékaři doporučují pohyb a tady pletařka hodiny, bez pohnutí, ve špatné pozici! Tam asi bude jádro pudla.

hodnocení

0x

Nejprvděpodobnější se mi zdá odpověď od Babky. A co se takhle zeptat přímo doktora při nejblišší kontrole? On by měl znát důvod zákazu v konkrétním případě nejlépe.

sebod*

Kdysi jsem tohle také slyšela. A výklad byl zhruba takový, jak napsala Babča.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]