Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smutné knížky

Od: 145623 odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,
Poraďte mi, prosím nějaké hodně smutné knížky s tragickým koncem.
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tři kamarádi od Remarquea ( databazeknih.cz/...

vkl
hodnocení

0x

Moje kdysi vkladní knížka...

ria*
hodnocení

0x

Docela smutný je "Lékaři" databazeknih.cz/...

hodnocení

0x

Neblázněte! K čemu smutné knížky? Vyžíváte se snad v slzavých emocích? A za nějakou dobu budeme číst dotaz, jak se dostat k psychiatrovi a jaká antidepresiva jsou nejlepší, protože nemůžete spávat a máte stále stísněné představy. O dotazech, jak se bezbolestně zabít, už vůbec nemluvím. Nechejte toho a raději si přečtěte něco, co ve vás zanechá usměvavý pocit!

majsterjoe*

*stop* treba se chce zabít a proto se potrebuje dostat do takove nalady. Rád pomůžu.

hodnocení

0x

Všechny knihy od E. M. Remarqua. Ve většině z nich vystupuje krásná mladá dívka, která ovšem v závěru knihy umírá /často na TBC/. Nebo hlavní hrdina umře na předposlední stránce, i když mu držím palce celou knihu.

Jako příklad: Nebe nezná vyvolených, Vítězný oblouk, Miluj bližního svého, Na západní frontě klid, Čas žít, čas umírat, Tři kamarádi /už tu bylo řečeno/, nebo kniha o životě- smrti v koncentračním táboře Mellern za 2. světové války - Jiskra života. Občas jsem ji musela přestat číst a pak jsem se k ní zase vracela, zase kousek. Celé to najednou nešlo - tolik smrti, bolesti, násilí, utrpení v jedné knize...Jaga.

martinaa*
hodnocení

0x

Sophiina volba, Pianista, My děti ze stanice ZOO, P.S.: Miluji tě, Deník Anne Frankové (obzvlášť drsná), Noci v Rodanthe, Dítě č. 44, Upálená zaživa, Už nejsem vaše dcera... četla jsem z toho jen jednu knihu a úplně mi to stačí. Brrr.

hodnocení

0x
Karl Bruckner - Sadako chce žít

wladka
hodnocení

0x

Jsou knihy po kterých už svět nebude jako předtím,jste si jist,že je chcete číst?

Fowles - Sběratel,Cronin - Hrad mistra kloboučníka

hodnocení

0x

Johannes Maria Simmel: A s klauny přišly slzy, Láska je jen slovo, Svůj kalich hořkosti, ... skoro všechno od něho je tragické a smutné. Docela ráda bych se jich zbavila. Stačilo jednou přečíst, už bychpo nich nesáhla.

72mona3*
hodnocení

0x

Jon Krakauer-Útěk do divočiny. Podle skutečnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]