Nejste přihlášen/a.
Zdarec,mám dotaz zda neni někdo zaměstnán jako řidič u České pošty na rozvozu balíků na dodávce.Mám možnos tam nasoupit a zjištuji jaké mají výhody ( Benefity atd.a zda je ta práce náročná a hlavně jak platí tyto řidiče ) Na pohovor jdu až v pátek tak zjištuji něco předem.
Díky za každou informaci.
jeden z mých známých šel také na pohovor, údajně jako řidič. nakonec to bylo tak, že by začal na třídičce a pak se dozvěděl, že by na ní skončil
Tato pošta je v malém městečku,takže třídička tu není,a to místo řidiče je na 100% volné.Takže asi žádná sranda to nebude,jen by mě zajímal ještě plat.
No,když jiná práce není tak z nouze to vemte.Přitom si najdete nějakou lepší práci u jiného zaměstnavatele.
Já odpovím pouze na základě toho,co mě vyprávěla kamarádka,která dělala na poště asi 10 let doručovatelku.Jen buzerace a buzerace.Krom klasické doručovatelské práce,musela měsíčně sehnat tři klienty na duchodové připojištění a to se pak zvedlo na 5 klientů.K tomu rozdávat letáky.Pokud je nesehnala-žádné prémie.Čistého brala 10.400,smlouvu jsem viděl na vlastní oči.A to bylo až dva roky před jejím odchodem z pošty na dodatek k pracovní smlouvě.Předtím brala 9.600.Před 2 lety se přestěhovala z Prahy a na poštu už by nikdy nešla.U řidiče asi bude plat jiný ale žádný zázrak to asi nebude.
Dobrý známý takže žádné povídačky řidič na dodávce absolutní nestíhačka od 6 do 18 hod v práci buzerace vydržel 5 dní a skončil zaplaceno pouze 8,5 hodin to že jsi nestihl to co ti naložili tvůj problém . Se nedivím že se ČP brání konkurenci jak čert kříži protože jak to nastane půjde celý tento státní moloch do kopru a padne.
Pokud nastoupíte na HPP tak si můžete blahopřát. Noví pracovníci jsou přijímáni hlavně na dohody a nebo na dobu určitou /1 rok/. Jinak se dostávají stravenky, je 5ti týdenní dovolená, pro děti jsou zimní i letní tábory, občas i nějaké lístky na koncerty, divadelní představení, slevy na masáže, slevy na pojištění, někde se dostávají ručníky, prací prášky, mýdla apod.. U balíkářů se myslím nevyžadují uzavírat produkty. Je potřebné být rychlý, mít dobrou kondičku, a mít velmi dobrou krátkodobou paměť, mnohdy nesmí vadit přesčasy, které nejsou placené. Též na půlhodinovou přestávku většinou zapomeňte. Jste vytížený, ale většinou to je Váš problém, protože si neumíte práci zorganizovat. Ráno si balíky, poštu zadáváte do počítače a tisknete potřebné doklady. Pokud ale potřebujete peníze a nechcete být na ÚP, tak proč ne, je to dobrá zkušenost, plat je na účtě pravidelně. Já doručuji jako pěší doručovatelka třeba velmi ráda, ale jsem již starší a pomalejší, tak vím, že v práci budu vždy déle, je toho opravdu hodně. Někde jsem na netu četla, že pošta je otrokářská společnost. Ruší se okrsky a stávajícím se to přerozdělí, tudíž jsou přetížené. Ale vše záleží na místních podmínkách, každý okrsek má něco horšího a něco lepšího. V těchto vedrech to není žádná selanka. Mě tedy vyhovuje, že jsem na pochůzce svým pánem a jak si to zorganizuji, tak to mám. Též kontakt s lidmi je zajímavý, poznáte spousty lidí. Velkou výhodu budete mít, když doručovací město, vesnice znáte, ale stejně budete toho mít ze začátku nad hlavu, není to u Vás jenom o doručování balíků, ale je tam i jiná práce okolo toho všeho.
Postřeh - "můj" balíkář už je spíš známý, vždycky na mě čeká s balíčkem, až se vrátím z práce, protože když dá balíček přímo adresátovi do ruky, tak za to má nějaké prémie nebo cosi. Jina platy nic moc, říkal něco ke 13 tisícům čistého, plus osobní ohodnocení a tady ty prémie za předané balíčky.
No u nekterych firem delaji premie docela velke procento z platu, takze proc se jim branit.
Přesně tak, manželka dělala u České pošty, benefity nic moc, lístky na koncert nikdy, pracovní večírky jen pro stejné lidi, buzerace a schánění pojistek, stav. spoř. bank. účtů. Má 180 cm zvětšili jí rajon, propustili hafo lidí a musela dělat za tři. V pět z domu a v pět domů, placeno 7.5 hod,šla s vahou dolů na 57 kg. Věčné příkazy typu dones do konce týdne dvě životní pojistky, srážky ze mzdy. Když se ženské ozvaly hrozná buzerace, říkaly jim, že na práci nestačí atd. Přitom je vyučená pošťačka a noví pracovníci se zacvičují za pochodu, hlavně se berou z ÚP na dohodu, jak tu nějaká dáma prohlašovala jak si to zorganizuje to je blbost, roznést musí vše, psala to asi dáma z vedení s gymnasialním vzděláním a blondýna jež vaří kafe atd. Podívej se na odbory české pošty a vyber si FVZ diskuse Tě bude zajímat. za pomeň na přestávky budeš vozit balíky celý den. Přesčas zadarmo. Stávající největší odbory u české pošty nic proti tomu nedělají, protože jsou hodsnostáři placeni zaměstnavatelem. Jo a prý může být pracovník vytížen na 160 nebo 180 procent. Cifru i už nepamatuje, ale měli to na školení. Rozmysli si dobře kam vlezeš.
doplněno 10.06.14 13:30:A ještě se podívej na stránky odborů OSD PRAHA 022 jsou tam řidiči české pošty, nebo se zeptej řidiče a budeš v obraze.
Mno nedělám ani jsem u ČP nedělal,ale mnoho z kritiki či kydání špíny na ni ,je jen a pouze naše vina,těch co potajmu nadávají jaký bordel to je jak nás vykořisťují,ale poslat je do háje i za cenu vyhazovu neudělá nikdo,čest výjímkám,ale ty výjímky oto odnesou a nic se něděje.
Kuwa už konečně všichni pochopte,že co zaměsnavatelům dovolíte to si oni dovolí k vám!.Čím víc si necháme srát na hlavu,tím víc nám na ni budou srát! Už jsem toto zažil párkrát, a Ti co nejvíce nadávali za zády vedoucích byli největši vlezdoprdelisti !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.