Bílkovinný hydrolyzát

Od: Datum: 08.06.14 11:40 odpovědí: 2 změna: 08.06.14 16:00

Ahoj, na jedné stránce jsem našel že:

Bílkovinný hydrolyzát. Jde o bílkoviny získávané z rostlinných surovin. Výrobku dodávají masovou vůni a chuť. Při výrobě bílkovinného hydrolyzátu dochází ke zničení všech bílkovin a sacharidů. Ve výsledném produktu tedy nejsou téměř žádné původní bílkoviny a sacharidy. K výrobě se používá sójový škrob, pšeničný lepek a kukuřičná mouka. Potraviny obsahující bílkovinný hydrolyzát proto nejsou vhodné pro lidi s alergií na lepek. Nejsou známy negativní vlivy bílkovinného hydrolyzátu na lidský organismus.

A na další: Nově skrytou formu glutamátu vedou pod názvy jako kvasnicový extrakt, autolyzované kvasinky, kvasničný extrakt, hydrolyzovaný protein, maltodextrin, kaseinát sodný nebo bílkovinný hydrolyzát.

Tak čemu mám věřit?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.06.14 12:27
Podle tohoto se přikláním spíše k druhé stránce:
cs.wikipedia.org/wiki/Glutaman_sodný
Datum: 08.06.14 16:00

A co jako? Jsou to stará osvědčená neškodná ochucovadla. Např. ten rostlinný hydrolyzát je tradiční Maggi.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.