Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to meteorit?

Od: lukov odpovědí: 3 změna:

Něco jsem našel. Je to docela i lehké, jde o meteorit?

Je to meteorit?
Je to meteorit? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano,je to meteorit. cs.wikipedia.org/...

doplněno 22.05.14 14:10:

Sebodko:Podle obrázku to tak vypadá.Tak se omlouvám,ale je to krásné:-D Také tě mám ráda *placni*

sebod*

Wampíku, víš že Tě mám ráda *smich*, ale nepiš tady takové nesmysly ! Šutrologii jsem studovala 9 let, ale nedovolila bych si podle obrázku určit meteorit. To jde velice obtížné i když máš vzorek v ruce.

Již podle informace tazatele, že se jedná o poměrně lehký vzorek to ukazuje nato, že to meteorit není. Ty jsou poměrně těžké. Jejich hustota se pohybuje kolem 3,5 ( jeden metr krychlový váží cca 3500kg). Pro porovnání takový křemen má cca 2,65.

pro tazatele: Kde jsi to našel? Nevyváží se tam nějaký odpad?

doplněno 22.05.14 14:38:

Wampíku. Já jsem jako dítě sbírala kameny. A největší poklady byly právě ze smetiště apod (roztavené sklo, struska, atd). Nebo "kočičí zlato" z uhlí. Máš pravdu. Jsou krásné.

Takže chápu tazatele, že ho zaujalo to, co našel...

Přeji Ti hezký den Sebodka

moula*
hodnocení

0x

Je to bezcenná spečená struska !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]