Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalesnění pozemku

Od: simba odpovědí: 4 změna:

Chtěli bychom si zalesnit smrky kousek našeho pozemku,takovou nevyužitou část,zhruba 50-100 m2.Někdo říká,že musíme mít povolení,někdo zase,že nikoliv.Musím to někde hlásit,nebo žádat povolení?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, k zalesnění pozemku je potřeba jít na stavební úrad a podat žádost o vydání rozhodnutí o změně využití území. Toto je v případě, že tam chcete mít opravdu les. Ve Vašem případě by jsem to neřešil. 50m pozemku je mala plocha a kdyžta by jsem to označil za okrasné dřeviny.

simba
hodnocení

Děkuji moc za odpověd

buss
hodnocení

0x

Je to malá plocha, jestli to stojí za to, nebo kdo to práskne. Dále jaká je min, plocha aby to byl les. Nepíšete co je to za pozemek, co je pod ním. Některé změny jsou jednoduché, některé složitější, územní plán ... Jde o stavební zákon, zákon o katastru nemovitostí (změna druhu pozemku), lesní zákon a o zákon o ochraně zemědělského půdního fondu, FÚ (vč. daně za druh pozemku). Na zahradě mám smrky, břízy, lípy .. mám les?

figurek*
hodnocení

0x

Jestli se jedná o kousek zahrady nebo o nějaký plácek někde na konci dvora, pak se na nic neptejte, nakupte pár smrčků a klidně si je zasaďte. Jen musíte dávat pozor, abyste nezastínili sousedovi výhled z okna nebo zahradu.

Problém by nastal spíše v opačném případě, kdybyste na pozemku měli smrky, ty vykáceli a postavili si místo nich garáž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]