Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde má klobouk předek?

Od: magdon® odpovědí: 9 změna:

Nikdy jsem nenosil klobouky. Nedávno mi padl do ruky starý širák. Nikdy jsem neřešil, kde má předek (v podstatě je souměrný), ale všimnul jsem si mašličky uvnitř. Patří klobouk na hlavu mašličkou dopředu, nebo dozadu?

doplněno 20.05.14 19:21:

Tak ještě se zeptám: chtěl bych na tenhle klobouk vyšít 4 písmena (pokud možno včera :-D ). Kam se mám obrátit? *nevi*

Kde má klobouk předek?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych ho nosil mašličkou dozadu. Také se zdá, že klobouk je na opačnou stranu užší.

Tam bych hledal předek. Zdravím!

doplněno 20.05.14 18:42:

Také ta druhá strana je trochu ošoupaná od čela.

doplněno 20.05.14 18:52:

Nemáte zač. Ona by ta mašlička také nebyla na čele příjemná a mohla by lechtat. A když se lechtá, tak se směje - a to se zase nehodí vždy a všude .

doplněno 20.05.14 19:48:

magdon - ono to nebude asi tak snadné. Ten materiál může být dost tvrdý na prošití. Kam se obrátit?

Snad vyhledat pracovité a schopné ženské ruce - a potom je i odměnit. Jinak nevím. Švadlena to asi neudělá a modistku těžko pohledat (ale, třeba někde stále jsou).

zwiki*
hodnocení

0x

Správně je s mašličkou vzadu.Hezký večer.

hodnocení

Díky pánové, zrovna jsem si toho zúžení taky všiml. Ve skutečnosti není tak nápadné, jako na té fotce, ale je tam.

Klobouk se vždycky nosí dozadu tím sešitým místem na vnitřní pásce (nemusí tam být zrovna mašlička).

hodnocení

0x

Tak tak. Chlapi maslickou vzdy dozadu (klobouky).

Holky naopak maslickou vzdy dopredu (kalhotky).

tiffany*

Hodnotím jako skvělou odpověď ;) !

tiffany*
hodnocení

0x

Pokud jde o to vyšití, uměli by to v obchodě, zvaném modiství, tam pracovaly modistky, které uměly klobouky. Sama bych do toho nešla, klobouk vypadá dobře, škoda ho zkazit. Na druhou stranu, i nepodarok lze vydávat za originalitu :).

hodnocení

0x

Mám podobný černý pánský klobouk, bez té šńůrky, široký. Dostala jsem ho před lety od jednoho pána v hospodě a moc si ho vážím /klobouku/. Je to můj trampský, kytarový, potlachový...Vpředu je uzší, vzadu má mašličku a ten vnitřní semišový proužek je tam vzadu sešitý. Takže hned 3 indicie.

Vyšívat bych ho zaručeně nedala. Vyšívají se tak max. vietnamské kšiltovky. Klobouk tím znehodnotíte, navíc se Vám po čase to vyšití třeba nebude líbit či hodit.

Já nosila na klobouku ohon ze stříbrné lišky, potom nějaký čas skvrnité péro z křídla dravce, nyní se mi líbí nejvíc samotný. Vkus se prostě mění, tyhle mé doplňky se nechaly snadno odstranit, s výšivkou by to nebylo jednoduché a klobouk by tím byl zničený. Jaga.

hodnocení

Já si ten klobouk koupil před cca 30 lety, když jsem myslel, že budu chodit na country bály. (Byl jsem jen jednou). Pak jsem ho měl asi před 10 lety párkrát na takových polotrampských setkáních. V ostatním čase visí na zdi a tiše se na něj práší. Žádný citový vztah k němu nemám, nic zvláštního jsem v něm neprožil, běžně ho nenosit nehodlám. Jsem členem takového skoroklubu (JeepForum.cz) a tak mě napadlo, že bych v něm mohl jezdit na klubové srazy. Takže bych na něj chtěl vyšít jen 4 nenápadná písmena, pár cm velká. (Jen mám trochu obavy, jestli tím neporuším autorský zákon, jsou to sice jen 4 písmena, ale v podstatě je to značka).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]