Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jak to v současné době chodí s psychotesty, když se chci přihlásit k policii nebo k hasičům. Jde o to, že loňský rok jsem si vyzkoušel psychotesty u policie čr (byl jsem vybrán, ale neúspěšně (osobní důvody). Bylo mi řečeno, že to mohu zkusit znova za 2 roky, a moje otázka zní, můžu nyní dělat psychotesty u HZS když jsem rok předtím neuspěl u PČR?
Odpověď na otázku zní ano. Bohužel u přijímacích psychotestů funguje jeden velký nešvar a tím je porovnávání nového kladného výsledku s předchozím negativním. Jinými slovy - počítejte s tím, že i kdybyste příště psychotest u chlupatých úspěšně absolvoval, stejně vás nepřijmou, protože cejch předchozího propadáku se s vámi potáhne. Na tuto neblahou praxi samozřejmě nedávám stoprocentní záruku a čestné výjimky nepochybně existují.
Psychotesty jsou od toho, aby se ukázal profil uchazeče, jestli na danou práci má z hlediska psychiky, chování nebo inteligence. Hasič a Policista hledají určitě trochu jiný profil uchazeče (někde se třeba dává větší důraz na inteligenci, jinde třeba na vnímavost či jiný určitý druh vlastnosti atd.), takže to vůbec neřeště a klidně jim to i sdělte. Hasičům to vadit nebude, mají na posouzení své vlastní testy, které rozhodnou, zda se na danou pozici hodíte. Na předchozí testy u policii nebudou brát vůbec zřetel, jelikož byly na úplně jinou pozici.
PS: Ty dva roky platí pouze pro psychotesty pro Policii, kdekoli jinde můžete.
V Armade take plati co dva roky psychotesty a nesouhlasim s vyse uvedenym nazorem, ze se negativni psychotest projevi pri dalsim testovani.
majsterjoe: špatně jsem to napsal, bylo to myšleno pro tazatele, že ty dva roky, které mu byli sděleny se týkají jen policie.
Zdravím,
jen pro dokreslení, výplod psychologa v jednom psychotestu, otázka zněla :
Jedete sám ve sportovním autě, které má jen 2 místa, asi nějakej sporťák. Blížíte se k městu kde bydlíte a zároveň i pracujete, město je na dohled. Náhle 3 stopaři, starší paní, mladá slečna s malým zavazadlem a Váš nadřízený v práci, řekněme třeba ředitel. je Vám kolem dvaceti a máte situaci vyřešit. Matně si vzpomínám že z testovaných, nikdo svou odpovědí psychologa neuspokojil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.