Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značení oblečení internet vs kamený obchod

Od: mases* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jestli nakupujete oblečení na netu,v kamenném obchodě se mi často stává že třeba vemu dvě mikiny velikosti "L" každou jinou ale "L"ka ale ta jedna mi není nebo je mi velká a tak musím vzít jednu "L" a tu druhou "XL" jak je to tedy na netu?Stejně jako v kameňáku?(u větnamcu)Normálně mám "L" takže když si na internetovém obchodě koupim "L" tak mi bude?Chybí tu totiž možnost vyzkoušení tak jestli je to nějak pravdivě značený a ne že L je XL a naopak,a je tedy rozdíl ve značení v CZ obchodě a Větnamském?

děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sharon
hodnocení

0x

Na internetu občas nakupuji. Velikosti jsou samozřejmě značeny stejně, ale záleží na značce, třihu...Pokud je to alespoň trochu solidní obchod a značka, měla by velikost odpovídat. Zkuste se podívat, zda tam nemají velikostní tabulky a podle toho se přeměřit a zjistit svou velikost. Já si obvykle objednávám velikost stejnou, jako v obchodě a většinou to odpovídá. Když ne, vrátm a nechám si poslat jinou velikost, bebo peníze zpět. Když mám vyzkoušené, že daná značka má velikosti menší či větší, volím jinou velikost.

sharon
hodnocení

0x

Na internetu občas nakupuji. Velikosti jsou samozřejmě značeny stejně, ale záleží na značce, třihu...Pokud je to alespoň trochu solidní obchod a značka, měla by velikost odpovídat. Zkuste se podívat, zda tam nemají velikostní tabulky a podle toho se přeměřit a zjistit svou velikost. Já si obvykle objednávám velikost stejnou jako v obchodě a většinou to odpovídá. Když ne, vrátm a nechám si poslat jinou velikost, nebo peníze zpět. Když mám vyzkoušené, že daná značka má velikosti menší či větší, volím jinou velikost.

pb®
hodnocení

0x
Na internetu bych si mohla koupit leda tak šálu nebo ponožky, oblečení musím zkoušet. Už se mi stalo, že jsem v jednom obchodě zkoušela dvoje kalhoty různého střihu. Jedny mi byly vel.36 a druhé 40, tedy rozdíl dvou velikostí. Taky je rozdíl, na koho to šijí. Třeba v Takko si tričko nekoupím, protože jejich S je evidentně šité na někoho štíhlěho vysokého, takže rukávy mám dlouhé a z výstřihu leze podprda. Pozor na levné konfekce, mají už z výroby špatné střihy, tak aby ušetřili a prostříhalo se co nejméně látky. Ale když se nerespektuje materiál, oděv pak nesedí, švy mají tendenci se kroutit atd. Také jedna velikost se může dost lišit, tak jak se jednotlivé vrstvy látky hnou při vysekávání střihu. Ten na vrchu bude jiný, než ten vespod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]