Obsah bílkoviny v mléku x hořčici

Od: Datum: 17.05.14 23:43 odpovědí: 2 změna: 18.05.14 00:01

Dobrý den, jak je možné, že má hořčice a ovesné vločky více bílkovin než jogurt. Vždycky jsem si myslel, že jogurt, nebo mléko mají vysoký obsah bílkovin a nikdy by mě nenapadlo, že ovesné vločky mají 3x tolik. Kamarád si dává po posilování do potréninkového nápoje jogurt a mléko, prý kvůli proteinům, ale vlastně ten jogurt a mléko až tak vysoký obsah proteinů nemají, takže jak to vlastně je? :)



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.05.14 23:54
avatar

Je to tak jak píšete, jde ale o to, kolik se toho dá najednou zkonzumovat. Je něco jiného sníst 200 gramů jogurtu nebo 200 gramů hořčice. Ovesných vloček je na jednu porci třeba ovesné kaše třeba cca půl hrnku (+-50 gramů), takže z toho je jasné, že nejlépe stravitelný je ten jjogurt. Jinak bílkovinová bomba je tvaroh, olomoucké tvarůžky, samozřejmě kuřecí a hovězí maso a podobně. P

Od: asif
Datum: 18.05.14 00:01

Tak jsem mu napsal a říkal, že prý o tvarohu ví, ale má nějak pomalu trávitelné bílkoviny a to syrovátka v jogurtu ne, jestli jsem ho správně pochopil. Jak se ještě jinak bílkoviny dělí? (Docela mě to téma zaujalo :D )

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.