Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodná brigáda pro 15ti leté

Od: orvah* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chtěl bych poradit s brigádou. Je mi 15 let a povinnou školní docházku mám za sebou. Koukal jsem na internetu na práci typu: plnění obálek, skládání propisek, ale taky jsem se dostal přes investice do komodit a akcii (ve kterých jsem se vůbec nevyznal :/). Dělá mi problém se od něčeho odrazit, nevím k čemu bych mohl přihlížet atd. Peníze jsou prostě peníze, a ačkoliv nejsem plnoletý, taky nějaké potřebuji, jenom si už dlouhou dobu lámu hlavu nad tím, kde je sakra sehant? Byl bych rád za radu. Děkuji :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Dělám ve stavařské firmě a mám pár kamarádů (i ve Tvém věku), kteří také shánějí brigády. A vždycky se najde nějaká akce, kde je potřeba něco přinést nebo podržet. Chápu, že peníze potřebuješ a oceňuji Tvoji snahu si je nějak sám poctivě "vydělat". Sám musíš vědět, jestli chceš obchodovat na burze nebo třeba kopat výkopy. Ale ta druhá možnost Ti nabízí i zlepšení fyzičky (ušetříš za posilovnu), a pokud budeš mít dobrého a chápavého parťáka, naučíš se mnoho praktických věcí, které se Ti v životě mohou hodit...

orvah*
hodnocení

fyzička u mě není problém :D (házenkář šestým rokem) známosti mám, ale přesně jak říkáš, chtěl bych něco kde bych si mohl vydělat opakovaně. Nebo nejlíp práci kterou bych mohl dělat doma, při studiu gymnázia a pravidelnými tréninky mám strach že bych se těžko přizpůsobil některým požadavkům zaměstnavatelů...

hop®

S prací na doma neporadím, většinou to jsou podvody, stačí si počíst tady v historii dotazů...

doplněno 06.06.14 23:53:

Ale když je někdo dobrý pracant, tak se mu rozumný "zaměstnavatel" snaží zařídit takovou práci v takovém čase, aby dotyčný brigádník stíhal školu i sport - vše je o domluvě.

betaraybill*
hodnocení

0x

Nějakou solidní brigádu jedině přes známé. Jinak jsi dnes bez šance. To pomalu platí i o práci. Na obálky, propisky se určitě vyser v 99% případů jsou to stejně jen podvody jak z tebe dostat prachy.

hop®

Jedině přes známé? Já sehnal pár brigádníků přes tuhle poradnu ! A oboustranná spokojenost ! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]