Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poradit. Jsem po CMP a má průkazku ZTP. Parkuji na půdě školi, kde je vyhrazeno místo pro invalidu. Od paní ředitelky to mám povolené, ale dnes za mnou přišla, že místo vyhrazené pro invalidu je pro složení a naložení pro invalidu. Ano já to to respektuji, protože škola se otvírá od 7:00 hod ( já vyjíždím v 6:00 hod. ) a vracím se kolem 16 hod. domů, kde už žáci nejsou. Nerozumím to mu to nesmyslu a hlavně nevím co porušuji. Děkuji za rady. Roman.
buss nepište nesmysly .. a zbytek parkoviště má jakou značku? parkoviště? Tak to tam může pak stat kdykoli kdokoli? Jednou je to soukromý pozemek a to zda já někomu dovolím tam stat nebo ne, je má soukromá věc. Klidně bych ho odtáhl a navíc byl upozorněn majitelkou školy. Tihle ZTP si myslí, že se mohou roztahovat všude? Ta značka je tam ze zákona, ne proto aby si tam parkovali cizí lidé. Chce-li mít parkovací místo má požádat obvod, který je ze zákona takové místa vytvořit. Pokud je již takové místo opsazene jiným ZTP, může si místo koupit. Není to tak drahé. Nesnáším arogantní lidi co už ani neuznávají cizí majetky s tím, že se vymnouvají na ZTP.
Romane, bez přesného místa parkoviště, nelze dát radu správnou a vznikají spekulace.
Jestliže je veřejně přístupné místo, je to označeno značkou ZTP, vy máte za sklem tu evropskou kartičku, klidně tam můžete parkovat a neporušujete žádný právní řád.
Zdali je to soukromý pozemek není vůbec důležité. Je-li veřejně přístupný, tak je to OK...
Je svaté právo každého psát svůj názor, ale občas by se měli přispěvovatelé zamyslet, co píšou za nesmysl..
Pane Milane, ono je to asi složitější, pokud do té školy chodí vozíčkář potřebuje někde zastavit. Máte pravdu, na vyznačeném veřejném parkovišti můžu stát kdy chci a jak chci dlouho. Nejlépe by bylo, kdyby tazatel navštívil městský úřad a nechal si zřídit parkovací místo na SPZ (u nás ZTP za zřízení nic neplatí).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.