Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro závisláky: Co vám poradna dává a co bere?

Od: eulalie* odpovědí: 15 změna:

K této volné diskuse mě inspirovala novoroční přání od Hopa, který evidentně trávil poslední sekundy roku 2012 u počítače. No pravda je taková, že u PC jsem se seděla taky. Dokonce i na Poradte.cz jsem nakoukla, než se ozvaly venku detonace a vypukl příšerný každoroční novoroční rej světlic a dělbuchů. Tak co, závislí rádcové, jak to máte s Poradte.cz? Také zvědavě čekáte na každou další otázku? Také vás občas zamrzí, že na ni nedokážete odpovědět, jelikož není z vašeho oboru? A ano, Poradťe.cz mi občas bere čas. Mohla bych místo civění do monitoru třebas ... no mohla bych toho dělat spoustu, ale práce neuteče, kdežto zajímavá otázka se hned ztratí v řadě jiných.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Reagovat... reagovat ...reagovat :)

nicozjb*
hodnocení

0x
Tak mě hlavně dává jsou otázky které mě zajímali a hledám je , jelikož jsem nadšená dlouholetá chovatelka snažím se pomoct hlavně tam nebo ze života , no a bere hlavně iluze v tom jak lidé často odsoudí člověka aniž by znali vše pro a proti třeba teť v době amnestie nebo v případě sociálních dávek nebo pravopisu (sama jsem disgrafik)atd. čas moc ne jsem tu přes mobil když Kojim třeba v noci nebo brzo ráno.

hodnocení

0x

Poradna mi dala několik dobrých virtuálních kamarádů a známých. Díky za ně, dobrých lidí nëní nikdy dost.

Někdy mě mrzí, když někdo nepochopí význam toho, co jsem myslela a tzv. mě "utře". Pokud si to zasloužím, kaju se. Pokud si to nezasloužím, mrzí mě to. Jaga.*plac*

Jago, nenapsala bych to lépe ;) Mám to přesně taky tak. *placni*

hodnocení

0x

Co dala?

Řadu užitečných informací, rad a pomoci. Řadu virtuálních známých (vůbec nevadí, že je asi nikdy nepotkám osobně, snad je to tak i lepší). Taky bolavá záda od hrbení se u monitoru. Dobrý pocit, když dokážu někomu užitečně poradit. Občas se i pobavím.

Co vzala?

No, docela dost času, který by bylo možné využít jinak (užitečnějc? Těžko říct, možná jo, možná ne).

doplněno 11.01.13 17:15:

Jo a taky mi bere iluzi o úrovni některých (zejména mladších) tazatelů:(. Jistě, nikdo neví všechno, ale často se tu vyskytují otázky, na něž by měl znát odpověď snad každý člověk, starší 15 let a před pár lety by ji určitě znal. Občas mi spíš připadá, že si někdo dělá srandu a snaží se vyprokovat obsáhlou diskusi na nesmyslné téma. Často se to i daří.

sebod*

magdon. Ty jsi to napsal i za mě. Děkuji. *placni*.

Jaguško. Nediv se, že Tě občas někdo "utře".*cert* Co na srdci, to na jazyku. Nebereš si servítky. A právě proto Tě milujeme *vtip*. Sebodka

Děkuji Sebodko za podporu. Já jsem vždycky řekla to, co jsem si myslela. A občas jsem na to i šeredně doplatila.

Mám vás také moc ráda, jinak bych tady přece nebyla a pletla bych dědovi ponožky. *slunce*Jaga.

andrea1*
hodnocení

0x

Pocit uspoiojeni, že jsem snad někomu pomohla, tříbení mozkových závitů, užitečné ponaučení, trocha adrenalinu jak byla moje odpověď přijata, pobavení, pocity smutku z některých osudů. Poznala jsem tady sympatické, moudré lidi, jejichž příspěvky si vždy ráda přečtu.

doplněno 11.01.13 19:43:

Pocit uspokojení

hop®
hodnocení

0x

Vážená Eulalie, podle brzkých Novoročních reakcí jsem zdaleka nebyl sám, kdo byl "přišpendlen" k internetu, třeba nejen zda, na poradně.

Podobné dotazy už se zde vyskytly, třeba jeden "tazatel" rádcům vyčítal jejich slabomyslnost, že zde předávají své znalosti a zkušenosti zdarma, když by za ně mohli inkasovat peníze. Bohužel už asi nenajdu odkaz, je to delší dobu. Ale reakce byly jednoznačné...

Ještě více do historie: jiný tazatel - nováček, si původně stěžoval, že je na světě úplně nanic, nakonec je mezi námi "právoplatným pacientem", jeho rady pomáhají jiným. A hlavně on už nemá pocit, že je zbytečný!

Jsou zde lidé, pro které je tahle poradna hlavní komunikací s okolním světem, s virtuálními kamarády, třeba vzhledem ke zdravotnímu stavu. Jsou zde ale i lidé, kteří mají svoji práci a rodinu, své kamarády ve svém životě, a i přesto si najdou čas, aby ostatním zkusili poradit a pomoci.

Vlastně jste si odpověděla sama už v dotazu - všem poradna bere čas, případně i peníze, protože ten čas by mohli jinde zpeněžit. Ale asi všem místním "pacientům" dává něco více, něco důležitého, kvůli čemu pravidelně a rádi obětujeme kousek toho času i případně navíc vydělaných peněz...

Takže všem hezký den, kolegové "pacienti"! ;)*slunce*

krkovicka*
hodnocení

0x
Mě zde jedna vyčetla,že jsem zde pořád a za své problémy co jsem měla s partnerem může právě moje společnost tady a že se mů ani nediví že mě mlátí-l.Aby mi ublížila ještě víc vzala si do huby i mou dceru,že se nestarám a aby tyhle ošklivý nabyli na vážnosti dodala že mínění je plošné a nemyslí si to jen ona...Ze začátku opravdu i 5h denně.Už jsem se tady potkávala s těmi stejnými.Dnes mě ani nepřekvapuje že třeba Ivzez je tady i v noci:) já byla na tom taky stejně.Nebo Babajaga -zas brzo ráno i s Hejkalkem.Ranní ptactva.Co mi dala?Komunikaci a pochopení.Co mi vzala?Občas nervy a samozřejmě někdy i čas.Třeba teď-dcera kouká na spidermama a do toho jí kecat nemohu;) tak to tady prolitnu a budem zas koukat spolu:)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Mě poradna dala spoustu virtuálních přátel a známých. Taky už dvě trička a na třetí s nálepkou čekám :)

Co mi vzala? Samozřejmě trochu času - ale znáte to - jak lépe přerušit nějakou nedůležitou činnost typu vaření, žehlení, učení se na zkoušky nebo v mém případě psaní diplomky? Přece na neustálým koukáním na Poraďte.cz. Máte mě na svědomí! :) *cert*

Co mě na naše tazatele občas mrzí je to, že někteří neumí ani slušně poděkovat. Neumějí se pořádně vyjádřit a pak se vztekají, že jim neodpovídáme to, co chtějí slyšet. Komu není rady, tomu není pomoci.*zed*

Ale jinak je mi tady s Vámi moc dobře. *srdce**dril*

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den, Eulalie.

Co mi Poradte.cz dává? Dává mi dobré rady, ponaučení z příběhů a zkušeností ostatních. Dává mi jistotu, že když se přihlásím, vždy tu někdo je.*placni* Je to skoro jako vracet se domů.:) A uznávám, ano, je to závislost. Ale neškodná.

A co mi bere? Možná trochu času. Ale je to moje volba, takže mi vlastně Poradna nebere nic, trávím volný čas zábavou zde.;)

Všem "závislákům" tedy přeji pěkné společné chvíle.

eulalie*
hodnocení

Děkuji všem, kteří přispěli se svojí troškou do diskuse, za odpovědi:). Za chvíli vypukne u někoho z kandidátů na prezidenta bujaré veselé, protože buď získal/a nadpoloviční počet hlasů, nebo postupuje do druhého kola. Jsem zvědavá, jaké otázky se tady na poradně v souvislosti s tím objeví.

naihonn*

No, tak toho bych se spíš s ohledem na to bál. *smich* Ale jinak k původní otázce. Co mi poradna dává je možnost občas někomu pomoci, což je dobrý pocit, a co mi bere je naděje v inteligenci lidské populace jako celku. Ale to je u internetových diskuzí obvyklé a tady už to je bohužel místo poradny taky příliš často internetová diskuze.

hodnocení

0x

Mezi závisláky se počítám. Mimo jiné, i já seděla ve 12.00 h na Silvestra u monitoru a klikla jsem na statistiku uživatelů, kolik nás v tu chvíli bylo onlaine. I když to nic neznamená, mohl to být jenom otevřený server a nikdo před obrazovkou sedět ani nemusel. Ale moc lidí zrovna v tu chvíli onlaine nebylo...Hopa jsem viděla, tak jsem mu popřála a on mi odpověděl.

Myslím, že je nás hodně, co žijeme sami. Já mezi ně patřím a tak mi poradna dala a dává možnost, abych si s někým "povídala". To v prvé řadě. A za druhé, už jsem si zvykla sem chodit na rady, kterých je mi třeba jako soli, zejména, když si v baráčku způsobím svou extrémní ženskou šikovností, nějaký malér, který normálně řeší chlapi. Pokaždé mi bylo pomoženo na sto procent.

Také si ale myslím, že kdyby to bylo pouze a jen o radách a chyběla by ta diskuze, tak by nás tady bylo mnohem méně. Já v tom žádné negativum nevidím, že se tady rozvíjejí někdy všelijaké debaty. Vždyť přece nikdo nikoho nenutí vměšovat se do témat, které mu jsou proti srsti.

Poradna mi čas nebere, protože jsem se ji naučila využívat právě jen ve svém volném čase. Prostě když už jsem si svou práci udělala, tak si jdu odpočinout do Poradny. Někdy nic nenajdu a tak jen tak brouzdám...

A za čvrté, i já si zde našla několik spřízněných duší, které považuji jako za své známé, i když na "ostro", jsem viděla jenom dva z nich.

A co se týče ztracených iluzí, tak ano, také jsem si tím prošla. Ale nakonec jsem pochopila, že kdyby tomu tak nebylo, nesměli by za monitory sedět lidé, ale pejskové a kočičky, ti mne o iluze ještě nikdy nepřipravili...*smich*

doplněno 12.01.13 15:49:

Oprava. Ne za monitory, ale před monitory...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]