Nejste přihlášen/a.
Mám delší dobu zdravotní problém a léčba tabletkami je absolutně k ničemu. Rád bych vsadil na léčbu stravou. Ale kde začít? Těch zaručeně správných přístupů je více a každý si dělá nárok na zaručeně správný. Když vyloučíme všechno, co si vzájemně protiřečí, zůstane nám jen pár schválených surovin. Neděláte do toho někdo, a jak?
Třeba mně absolutně šokuje styl i v dětských jídelnách: např. fazolová polévka a na to buchtičky se šodou. Být žaludkem, tak se pobliju.
Poraďte něco, je mi fakt blbě už několik let.Děkuji.
Začít jste měl už dávno, když víte, ze ty problemy máte.
Je spousta nazoru na zdravou stravu,jistě je vam aspon trochu jasne, jake potraviny by to mohly byt.
Knedlo vepro zelo fakt ne.
Sama bych potrebovala jist zdravěji...ale jak vidíte na sobe, nedonutite se ani když vam je "blbě"
Jake mate potíže. Žaludek, streva, cukrovka?
Na internetu se dnes dá najít skoro vsechno, tak zadejte sve potize a doporucene diety k nim.
Ale jde o to se odhodlat.
doplněno 14.05.14 21:05:@ra252, pro tazatele to s jeho pro nás zatím neznámými problémy spatne jidlo je.
My co máme zatím dobry žaludek muzeme snist ledasco. Fyzicky pracující clovek opravdu potrebuje vydatnější přísun. Když
se vyjádřím k tem kombinacím jídel, jsem popelnice. Sladke, na to slane, zaludek mi bere skoro vse.krome extrémní mastnoty, zatím...
Co je na takovéhle kombinaci špatného? Mohl by to klidně být jeden z mých (vlastnoručně zvolených a uvařených) obědů
Vyhodil bych v první řadě veškeré blafy, rychlá občerstvení, přesmažené/přemaštěné věci, ohřívaná hotová jídla a prostě to, kde bez přemýšlení a uvažování automaticky víte, že tohle by se nemělo.
Pak vyházet salámy, levné párky a jiná "masa", nechat možná tak šunku, maso jednou až dvakrát do týdne. Přidat ryby, jestli se doteď nejedí. Snížit příjem sladkého a slaného.
Volná místa nenahrazovat sladkým a "kalorickými bombami" typu těstoviny s tunou cukru nebo krupičná kaše s cukrem a kakaem, ale zeleninou, luštěninami, obilovinami a podobně.
Celkově asi nejíst to, o čem si myslíte, že to pro zdravé stravování není ideální, a naopak se odhodlat k tomu, co by vás normálně nenapadlo, protože to je neobvyklé a není to zažité.
Když něco nevím, obrátím se na radu k přírodě. Takže syrová zelenina a ovoce v jakémkoliv množství.
Lidé mají různé chutě a někdo má rád i neobvyklé kombinace.
Včera se mi tady mihl jídelní lístek jedné velké mateřské školy nedaleko od nás. Asi bych nebyla nadšená, být malým dítětem.
Polévka: Dýňový krém
Vepřový prejt, brambor, zelí
Polévka: z droždí s ovesnými vločkami
Šoulet s osmaženou cibulkou. MASO NIKDE.
Dál mě zaujalo, dost nemile, že děti dostávají občas ke svačině jako ovoce 1/4 jablka. 1 jablko pro 4 děti se mi zdá velice málo. Jaga.
Pokud jde o "zdravou stravu" - neznám žádnou nemocnou. Pokud jde o statistiku nemocí - populace živící se převážně zeleninou má asi 3x vyšší výskyt rakoviny žaludku a tenkého střeva, populace živící se vepřovým má asi 3x vyšší výskyt rakoviny tlustého střeva a konečníku.
Takže - od každého trochu - a přejede vás na přechodu auto.
Podle toho, jak píšete, nemáte problém s jídlem, ale problém s přijímání potravy. Tímhle postojem, jaký prezentujete, nenapravíte vůbec nic a zůstanete jen na lécích. Každý svého štěstí tvůrcem. Chcete to tak, máte to tak. Až to nebudete chtít, změníte to i bez našich rad. Je však s podivem, že ti kteří jedí zeloknedlovepřo jsou zdraví, veselí a často šťastní. A také dělají lidi kolem sebe šťastnými a veselými. A co vy? Jak to máte vy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.