Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se jen zeptat. Koncem roku 2013 jsem dal výpověď v práci. Měl jsem rodinné problémy a potřeboval jsem být více doma. Byl jsem vždy přes týden pryč. Našel jsem si tedy práci, která umožňuje každodenní návrat domů. Momentálně mám vše vyřešené, a tak bych se chtěl vrátit zpět. Myslíte si, že je rozumné se vracet tam, kde už jsem dal výpověď? Popřípadě co si o tom myslíte?
Děkuji za Váš názor.
Hodně záleží na tom, jestli jsi z práce odešel v dobrém a jaké jsi tam měl vztahy. Pokud vše proběhlo hladce, byl jsi oblíbený a finančně to bylo zajímavé, zkusil bych se vrátit. Samozřejmě by bylo dobré si se zaměstnavatelem promluvit a ujistit ho, že o práci stojíš a ujistit ho, že se nebude muset bát, že mu opět odejdeš - v tom budeš muset zaměstnavatele opravdu přesvědčit
Jestli je to rozumné, to přece musíš vědět ty sám. Tady nikdo netuší, jakým způsobem jsi se se zaměstnavatelem a kolegy rozloučil, jestli ji s ním mluvil o případné možnosti návratu a pod. Za tvé nepřítomnosti se mohlo ledacos změnit a zaměstnavatel, případně kolegové, už nemusí mít o spolupráci s tebou zájem. Je v tom řada otázek, na které tady nikdo znát odpověď nemůže.
Když jsem projevila zájem po letech vrátit se do svého původního zaměstnání, ředitelka /dříve za mě kolegyně učitelka, se kterou jsem dobře vycházela/ mi odepsala: Nelze vstoupit dvakrát do téže řeky. A bylo hotovo.
I když jste se třeba rozešli v dobrém, může se stát, že Vás už nebudou chtít. Vaše místo bude zaručeně již obsazeno, je i možné, že jste odešel v době, kdy byla třeba nějaká velká zakázka a tak šéf může zastávat názor, že jste ho nechal na holičkách, když nejvíc lidi potřeboval. Kdo ví.
Ale za zkoušku nic nedáte, jen vám třeba bude hořko, když to nedopadne. Ale jak se říká: Odvážnému štěstí přeje a Líná huba holé neštěstí. Zkuste to a uvidíte sám. A napište, jak jste dopadl. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.