Nejste přihlášen/a.
Zrovna koukam po letech na film Simon a Matous jedou na Rivieru a vsiml jsem si, ze volanty u obou nakladaku jsou na prave strane Proc? Vzdyt jedou z Italie do Francie
Prvni objeveni nakladaku v 8:37 a obou nakladaku v 11:30
Ano, to ja vim. Jenze v teto otazce jde o neco jineho. Italove vyrabeli nakladaky a auta pro jizdu na prave strane silnice s volantem napravo.
Nekteri italsti vyrobci osobaku (Alfa Romeo, Lancia, ...) takto vyrabeli auta az do zacatku 50.let (25 let po zavedeni provozu na prave strane silnice) a teprve pak zacali vyrabet auta s volantem vlevo.
Kdy doslo ke zmene u nakladaku, se mi jeste nepodarilo vygooglit. Ve filmu je jasne videt, ze jde o relativne novy nakladak, vyrobeny nejmene 50 let po zavedeni provozu na prave strane silnice a presto ma volant na prave strane. Predpokladam, ze dnes maji vsechny italske nakladaky volanty na leve strane, takze otazka je - odkdy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.