Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spočítat co mi vychází?

Od: kostraxx* odpovědí: 4 změna:

Ahoj nevíte jak spočítat známky a pak z toho určit co mi vychází? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj.Máš dejme tomu pět známek- jedničku,dvojku,trojku,čtyřku a pětku. ty sečteš,tzn.15:5 = 3.

kometak*
hodnocení

0x

Ale pokud to máte na škole tak, že každá známka má jinou hodnotu (např. že známka ze čtvrtletky je víc než nějaká pětiminutovka) tak je to tzv. Vážený průměr a ten se počítá (známka*hodnota + známka* hodnota.../hodnota + hodnota...)

Příklad: mám dvě padesátiprocentní dvojky a jednu stoprocentní jedničku tak: (2*50 + 2*50 + 1*100)/(50 + 50 + 100)= 1,5 → přesně mezi jedničkou a dvojkou

iz*
hodnocení

0x

Ze známek nelze stanovit/určit konečné hodnocení. Průměr známek je jenom orientační, do závěrečného hodnocení se toho promítá mnohem víc.

doplněno 05.06.14 15:43:

Budeš-li mít např. 10 jedniček z pětiminutovek a žádnou známku z větší písemné práce, můžeš na konci klidně dostat dvojku nebo trojku.

hodnocení

0x

Samotné známky až tak úplně nerozhodují. Důležité je, jak se v hodinách chováš, zapojuješ, hlásíš, zda víš, když jsi vyvolaný, zda jen tak nelelkuješ z okna, zda máš o předmět zájem. Je hodně ukazatelů, kteří to ovlivňují. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]