Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazat po přebalování

Od: malenka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,musim své dítě mazat a pokaždem přebalování?nebo stačí jen občas?pokožku má zdravou a taky si říkám všeho moc škodí.tak bych mazala jen po kakání třeba. nebo jak myslíte vy?díky hezký den

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Rozhodně po každém přebalení a omytí je dobré mazat není to zbytečné.

pb®
hodnocení

0x

Nemusíte. Mně doktorka řekla, mazat jen když je potřeba, rozhodně nenanášet paušálně kvanta masti dítěti pod plenku. Tak jsem mázla jen občas, když měl syn trošku červenější prdýlku a jen slabou vrstvou. Ale existují i děti, které mají různé problémy, plenkové plísně atd.

malenka
hodnocení

Právě si taky říkám že když mu to tam budu mazat po každým přebalování tak se mi i zapaří a budou problémy.tak ho budu mazat jen občas.a ještě dotaz co pindíka? už přetahovat nebo ne? malej má 17 měsíců.tak nevim kdy bych měla začít

pb®

Tohle by měl říct doktor, však se s dětmi chodí na preventivní prohlídku každou chvíli. Rozhodně nepřetahovat násilím, ať se předkožka nenatrhne, jen co to jde. Je to hodně individuální, můj synovec byl v tomhle věku už po obřízce, ale on měl opravdu fimózu, ne jen slepený list předkožky, tak jako je to u kojenců a batolat normální.

sebod*

Vychovala jsem čtyři děti. A bez mazání *smich*. Je pravda, že jsme neměly nikdy problémy s nějakým opruzením apod. Taky jsem se snažila nechávat děti co nejvíce nahaté, aby větraly *smich*

hodnocení

0x
My nyni mazeme jen kdyz to je nutne.

xixi*
hodnocení

0x

není třeba mazat, mažte jen po stolici a nebo při začervenání, praktikujeme to taky tak. A hodně větrat ;)

hodnocení

0x

Moje zkušenost se dvěma dětmi: před každým přebalením jsem omyla a namazala dětským olejem. Miminko krásně vonělo a nikdy nebylo opruzené nebo nemělo červenou kůžičku. Dělala bych to zase tak.

doplněno 13.05.14 22:33:

Takže co člověk, to názor, a často ověřený vlastní zkušeností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]