Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pití kávy... co to může způsobit?

Od: jakojahoda odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

je mi 15 let a začal jsem pomalu ochutnávat kávu. Nikdy mi nechutnala, ale už jsem tu chuť pochopil a káva mi chutná. Piji tak 3-4 šálky do týdne.

Může mi to nějak závažně ublížit? Četl jsem, že při pití kávy vznikají žaludeční vředy, které se musí potom bolestivě odstraňovat. Děje se něco, když za 7 dní vypiji 3 šálky kávy? Piji klasickou nebo z kávovaru esspresso.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Čím dál víc se přichází na to, že je káva vlastně prospěšná a všechny dosud uváděné negativní účinky jsou vymyšlené. Já jí piju od 14 a jsem zde. Zdráv a vesel.

hodnocení

0x

Tohle množství tělo ani nezaznamená. Pil jsem 2 litry denně a taky mi to snad nic neprovedlo. Teď mám v práci dál do kuchyňky, tak jsem to trochu omezil.

hodnocení

0x

Kávu je možné pít, ovšem všeho s mírou. :) Nedávno jsem z akutních příčin potřebovala cca 48 hodin nespat a snažila jsem se udržet v bdělém stavu právě kávou. Dopadlo to tak, že jsem se přiotrávila kofeinem (třes rukou i nohou, brnění celého těla). Asi za 2 dni to přešlo, ale už si budu dávat pozor.

hodnocení

0x

Jen tak pro orientaci: pijete kávu rozpostnou nebo "s logrem"? Říká se, že ta rozpustné je k žaludku šetrnější, ale podstatnější je, co mi chutná.

Káva může podpořit vznik refluxní choroby jícnu.

tiffany*
hodnocení

0x

Záleží nejen na tom, jak často, ale i jak silnou kávu pijete, myslím, že lepší je trochu slabší, mimo to na silnější máte ještě čas, pomyslete, kolik jich v životě ještě vypijete. Káva obsahuje kofein, který povzbuzuje činnost srdce. V tom množství, jak píšete, Vám neuškodí, ale neměl byste ji pít dejme tomu po páté hodině odpoledne, abyste dobře spal.

rexona*
hodnocení

0x

Hlavni riziko je ta mocopudnost a dehydrace. Ja musim po kave stale jen litat na wc, a to tak, ze po vypiti 1deci vycuram pullitr(minimalne). Takze jdes-li na nejaky koncert - tak vubec nepit. Mam-li vecer uz 3 kavy za sebou, tak "litam" kazdych deset minut...at neco piju, nebo ne...Dale : vstrebavani vitaminu je zcela zastaveno...dale kyselost kavy je dost nezdrava na zaludek... Takze to neprehanet , musis si trochu davat bacha a myslet na to (delam taky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]