Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rákos na plot

Od: dobros odpovědí: 12 změna:

Pěkný nedělný den, chtěl bych vás poprosit o radu. Jelikož se dnes chystám nainstalovat rákos na drátený plot tak bych se chtěl zeptat, jak bych měl postupovat aby to pevně drželo. Kolega s práce mi řikal abych drátky na protahování rákosu nedával že je s tím prý zdlouhavá práce že se to časem uvolní a spadne. Tak nevím, co by bylo při istalaci rákosu lepší. Díky předem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Osobně bych rákos na plot nedávala - za čas to vypadá opravdu ošklivě . Snad lepší je stínící tkanina na plot - mají v hobby marketech a pod obchodech.

srovnanicen.cz/...

doplněno 04.05.14 14:02:

a nebo bych použila bambusovou rohož- určitě je lepší než rákos

dobros
hodnocení

Omlouvám se za překlep Pěkný nedělní den

hodnocení

0x

Z rákosu máte veliký binec,,musí se sřtíhat a je z toho moc odpadu ze sušených listů.Přes zimu pokud ho nestříháte je plná zahrada bince.Na jaře nemluvě.Jedině suché tyče,které pak musíte loupat - další binec. Tyče jsou k užitku

Raději tedy jak se tady píše ta zelená clona,nebo Břečtan.Ale i suchý rákos plenený/clona/,,ale plný nepůlený,,více vydrží.Jak jste přišel na rákos? To jsem ještě neviděla ,,,

dobros
hodnocení

Měl jsem na mysli rohož rákosová protože sousedé nás neustále šmirují. Manželka když si chce odpoledne posedět na lavičce s dětmi, tak sousedé celá rodina chodí kolem plotu a koukají neustále na nás co tam děláme apod. Manželce dokonce řekli, že co tak na ně čumí přitom oni koukali na manželku jak pije kafe. Nemáme na své zahradě žádné soukromí kdykoliv něco děláme, tak sousedé už jsou v pozoru. Je to dost nepřijemné když nemáte klid aspoň na své zahradě.

,tak to jo to schvaluji ,,já mám tu zelenou látku,,myslela jsem že plot jako živý rákos...To by jste si dal!

tiffany*

Dobros, nenechte se rozhodit, nevkusné očumování je dost běžná zábava mnoha lidí, látka nebo rohož je určitě dobře, když to spadne, tak příště to provedete líp. Chce to trošku promyslet, možná by neškodil i dobře vybraný živý plot, jenže ten vyžaduje více prostoru a také např. záleží na dispozici ke světovým stranám, abyste si třeba zbytečně nestínil atd., prostě zohlednit vše na daném prostoru. Zatím ta rohož nebo látka úplně stačí, časem to třeba vyřešíte ještě lépe.

hodnocení

0x

Bohužel i přes ten rákos je vidět. Každý den procházím okolo jedné zahrady s takovým plotem - ne že bych se tam speciálně dívala, ale prostě při bezděčném pohledu vidím celkem dobře, co je za ním. Je to lepší než nic, ale ideální to určiě není (pokud vás sousedi vyloženě chtějí "šmírovat", moc jim to v tom nezabrání). To spíš, kdyby se dal dvojitě.

Přece nebude stát u plotu a vyloženě se koukat co dělají.Když člověk prochází kolem tak nezaregistruje co se tam děje ,,i přes tu zelenou plachtu ,,ona se leskne a není to vidět,a mám ji pouze v jenom pásu, rozstřihlou,pokud ji dá normálně neuvidí nic. Někde jsem četla nedávno,že je to

trestné pororovat lidi. I v paneláku koukání se do oken..Což já pokládám za blbost,jelikož si každý může stáhnout žaluzii ,nebo co má...

tiffany*

Nj, ale koho by bavilo mít za bílého dne zataženou žaluzii :(? Přitom se tam nic zvláštního nemusí dít, stačí, když se člověk chce převléknout po příchodu z práce apod. Ono to šmírování je na delší diskuzi, někdo si všímá jen svého, ale jiný si všímá především druhého a ještě si cokoliv vysvětluje zásadně v neprospěch šmírovaného. Je to na delší diskuzi, ale např. bulvár (a duševno spousty lidí) je na šmírování z velké části založen. V každém případě je lepší se i preventivně chránit, nelez spoléhat na slušnost druhého. Ale postoj, že šmírování je normální, komu vadí, ať si zatáhne záclonu, není správný, je to tolerování minimálně neslušnosti.

dobros
hodnocení

Děkuji zde všem za super rady. S pozdravem

Ta zelená plachta se mi právě zdá k těmto účelům lepší. Mají ji sousedi a opravdu není vidět nic. Leda by si asi člověk musel stoupnout úplně k plotu a nakukovat jednotlivými dírkami - tak daleko ale snad tazatelovi sousedé nepůjdou. :) Rákos je sice z estetického hlediska hezčí (alespoň mně se více líbí), ale rychle chátrá (láme se, trouchniví apod.) a potom svůj účel moc neplní.

,,Určitě tu plachtu ,,mám ji několik let a neměnila bych.Rákos trpí počasím...větrem a deštěm ,,vyhodila jsem ho..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]