Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budu muset platit zdrav.pojištění?

Od: passat odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,nastoupil jsem 29.4 do zaměstnání,zdravotní pojištění sem si platil naposled za březen,chtěl jsem se zeptat jestli si budu muset zaplatit i za duben sám,když mám podepsanou smlouvu ke dni 29.4?Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Pokud jste byl vedený na úřadů práce, tak platit nebudete. Pokud jste nebyl vedený na úřadu práce, bude to horší :)

passat
hodnocení

Byl jsem na úřadu práce od zaří do února,pak mě vyřadily z důvodu,že jsem se zapoměl dostavit na další domluvený termín.

Jako OBZP (osoba bez zdanitelných příjmů) platíte pouze za celý kalendářní měsíc - u vás březen. Část měsíce února jste byl na úp (tedy zdrav. pojištění uhrazeno státem. Při evidenci na úp stačí 1 den v měsící a neplatíte jako OBZP)

29.+30. dubna máte odvedeno ze mzdy/platu. Tudíž zbývá doplatit pouze březen - 1148kč/měsíc. Zajděte si na nejbližší pobočku vaší zdrav. pojišťovny a doplaťte

doplněno 04.05.14 14:29:

vlastně vy už březen zaplacený máte, odpovídala jsem na váš druhý dotaz...pardon

doplněno 04.05.14 21:20:

ivzez správně doplňuje. Moje odpověď platí pro nástup do nové práce od 28.4 (pochopila jsem to tak, že nastupujete 28.4.)

doplněno 04.05.14 21:22:

překlep 29.4. *zed*

iz*
hodnocení

0x

První odpovědi nevěnujte pozornost, není úplně přesná. Co míníte " smlouvou podepsanou ke dni 29. dubna"? Datum podepsání pracovní smlouvy o ničem nerozhoduje, rozhodující je den nástupu do nového zaměstnání.

Pokud jste do nového zaměstnání nastoupil 29. nebo 30. dubna, pojistné za duben už doplácet nebudete. Jestli jste ale nastoupil až 1. nebo 2. května, budete muset zaplatit ještě za duben (opět 1.148 Kč).

passat
hodnocení

Podepsal jsem jí 29.4 a nastoupil 30.4,jinak díky:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]