Nejste přihlášen/a.
Zdravím radily, kteří trochu rozumí dražbám na UK ebayu
V březnu mi firma Cz-Ebay vydražila vinylovou desku, já jim poslala peníze v Kč, oni to uhradili přes jejich PayPal. Dražbu jsem vyhrála.Ok.Měsíc jsem marně čekala na zboží, to stále nepřicházelo, celou věc jsem tedy oznámila a urgovala. K mému obrovskému překvapení mi Cz-Ebay sdělil, že jim prodejce z neznámých důvodů zaplacenou aukci zrušil, peníze vrátil, a - mnou vydraženou desku prodejce vystavil na Ebayu v UK znova! Za naprosto stejných podmínek. Co si mám o tom myslet? Prodejce má 100 procentně pozitivní hodnocení, posílá worldwide, nechápu to.
Deska je dost unikátní, jsou na ni autografy členů celé kapely, nechce snad prodejce, aby se deska dostala ven? Tak proč redy píše, že posílá "worldwide"?Stačí to bloknout, a je to. Nebo se domnívá, že by to mohl vydražit za ještě lepší cenu než prvně?
Nenapadá mě jediný kloudný důvod! Nemáte někdo zkušenost s podobným jednáním?
Moc děkuji za případné rady a tipy)
Tak právě mi přišla reakce od prodejce - prý vydraženou desku odeslal doporučeně, ale vrátila se mu jako neplatná adresa!
zatím mi vše z Anglie přišlo bez problémů, a to obyčejnou poštou, nikoli doporučeně, nevím, co si o tom myslet?
Kecá, opravdu se to vrátilo, nechce prodat tak si vymýšlí...?
A bojí se, že když budu přihazovat opětovně, zase na tom prodělá. Jak to tedy vyřešit?
Je škoda, že zboží dražíte přes prostředníka (podotýkám, že firmu Cz-Ebay neznám). Osobně bych postupoval tak, že bych kontaktoval prodejce. V dalším kroku bych se obrátil přímo na eBay prostřednictvím centra pro řešení sporů. Nevěřím tomu, že aukci lze jen tak zrušit, obzvlášť v případě, že prodejce zboží vystaví znova. To bych pochopil třeba v případě, že zboží bylo mezitím nějak poškozeno nebo zničeno. Je jasné, že zprostředkující firma se v této věci příliš angažovat nebude - stojí to čas, který by nedostala zaplacený.
doplněno 03.05.14 20:00:I přes výše uvedené se domnívám, že bych pravděpodobně zboží z původní aukce nedostal, ale alespoň bych se dozvěděl důvod. Když prodejce nebude chtít, stejně jej nedonutíte zboží poslat. Ale možná bych dostal šanci získat zboží v další aukci.
Zdravím též, vypadá to, že prodejce opravdu nechce aby se věc dostala a ven. A zřejmě nabízí víc věcí a jako celek má napsáno, že ven posílá. Nejlepší je se na ebay zaregistrovat a komunikovat s prodejcem přímo. A nebo je také možné, že když tu věc vydražila nějaká firma, tak se mu to může zdát podezřelé, jako že ho chce někdo oškubat. A na Ebay jsou většinou lidi ochotný, já napsal anglánovi, že moje srdce tluče pro jeho rostlinu, ale že on neposílá ven a jestli by to šlo, no a on si to v pohodě přenastavil a rostlinu už mám doma.
Moc díky za radu, už se stalo ) Zaregistrovala jsem se na UK Ebay, poslala prodejci poněkud rozhořčený dotaz proč zrušil mojí aukci, že se hodlám opět účastnit, ovšem pokud budu mít jistotu, že to zase nezruší. A že to dělám přes Cz-Ebay kvůli tomu, že bohužel nemám PayPal, ale vím moc dobře, proč jím nabízenou desku chci.
Snad se dočkám vysvětlení)
Zřízení účtu paypal je otázka pár minut, teda ne pro mě, já jsem na tohle dřívko, ale z mého okolí ho má už kde kdo
To mám, jistě. Nějak se ke zřízení nemohu dostat, a hlavně rozhodně nemíním posílat svoje údaje přes internet (nevím, jestli zřízení a používání PayPalu toto vyžaduje nebo ne) - prostě žádné internetové bankovnictví, žádné účty v mobilu, a věci tohoto typu. Na to jsem příliš obezřetná a nedůvěřivá ((
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.